Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τόμας Μίλερ: Ο μύθος της Μπάγερν με τους 700 αγώνες

Τόμας Μίλερ: Ο μύθος της Μπάγερν με τους 700 αγώνες

Το football icon του Μονάχου δεν διαθέτει τη λάμψη του Ρονάλντο, το ταλέντο του Μέσι ή την αποτελεσματικότητα του Χάαλαντ. Εκφράζει ωστόσο την απόλυτη αξιοπιστία...

Η ένσαρκη Ιστορία της Μπάγερν με το ονοματεπώνυμο «Τόμας Μίλερ» απέχει μερικές ώρες από ένα ιστορικό επίτευγμα. Το απόγευμα (4.30 μ.μ.) στην ταπεινή Voith-Arena της Χάιντενχάιμ ο Τόμας Μίλερ θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Μπάγερν- πλην τερματοφυλάκων- που θα συμπληρώσει 700 συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα του βαυαρικού κλαμπ.

Το απόλυτο ρεκόρ -κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι 702 ματς και άλλοι 706- του σπουδαίου πορτιέρο Ζεπ Μάιερ είναι επίσης θέμα χρόνου να πέσει στα χέρια του ακούραστου Μίλερ.

Το football icon του Μονάχου δεν διαθέτει τη λάμψη του Ρονάλντο, το ταλέντο του Μέσι ή την αποτελεσματικότητα του Χάαλαντ. Εκφράζει ωστόσο την απόλυτη αξιοπιστία ταυτιζόμενος με τη φήμη των γερμανικών μηχανών.

Οι αριθμοί του Μίλερ προκαλούν ίλιγγο. Από τις 15 Αυγούστου 2008 όταν έκανε ντεμπούτο στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα σε ηλικία 18 ετών και 337 ημερών, αντικαθιστώντας στα τελευταία λεπτά του αγώνα με το Αμβούργο τον Μίροσλαβ Κλόζε, μέχρι σήμερα, ο γερμανός διεθνής έχει σηκώσει όποια κούπα είναι διαθέσιμη εντός και εκτός της χώρας του.

Κατέχει το απόλυτο ρεκόρ σε τίτλους πρωταθλήματος -12, σε δύο χρονιές , 2013 και 2020 κατέκτησε τρεμπλ και ακολούθησαν το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Εχει παίξει σε τέσσερα Μουντιάλ και τρία Euro και έχει σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 κατακτώντας την Ασημένια Μπάλα ως δεύτερος καλύτερος παίκτης του τουρνουά, ενώ αναδείχτηκε και δεύτερος σκόρερ με πέντε γκολ και τρεις ασίστ.

Εξι φορές έχει σηκώσει το Κύπελλο Γερμανίας και οκτώ το Σούπερ Καπ της χώρας του, ενώ έχει πανηγυρίσει 335 νίκες στην Μπουντεσλίγκα, όσες και ο συμπαίκτης του σε 474 ματς Μάνουελ Νόιερ, με τον οποίον μοιράζεται το ρεκόρ.

Στη διάρκεια των 16 χρόνων επαγγελματικής καριέρας στην Μπάγερν (ρεκόρ) άλλαξε 12 προπονητές. Ενας εξ’ αυτών αποπέμφθηκε όταν ζήτησε την απομάκρυνση του από την ομάδα.

Ο πιτσιρικάς από το μικρό Βάιλχαϊμ της Νότιας Βαυαρίας πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Μπάγερν στα 10 του χρόνια και σήμερα, 24 χρόνια αργότερα το όνομά του είναι ταυτισμένο με το σπουδαίο γερμανικό κλαμπ.

Τα θεμέλια του μύθου του τα οφείλει εν πολλοίς στον Λουίς φαν Γκάαλ. Ο Ολλανδός ανέλαβε την Μπάγερν το 2009 και ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με το ταλέντο αλλά κυρίως την αφοσίωση του Μίλερ ώστε γέννησε το ιστορικό πλέον σλόγκαν «ο Μίλερ πάντα παίζει». Στα 20 του ο γερμανός άσος ήταν πλέον βασικός στους Βαυαρούς, ένα στάτους που διατήρησε και τα επόμενα χρόνια, χωρίς να επηρεάζεται από την παρουσία σπουδαίων ποδοσφαιριστών όπως των Λούκα Τόνι, Φρανκ Ριμπερί, Αριεν Ρόμπεν, Μάριο Μάντζουκιτς, Μπάστιαν Σβάινσταγκερ, Τόνι Κρος και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Μίλερ μοιάζει με σιδηροδρομικό σταθμό: πολλά τρένα πέρασαν από μπροστά του αλλά αυτός παρέμεινε σταθερός στη θέση του, ακόμα και όταν προσπάθησαν να τον μετακινήσουν, όπως έκανε ο Πεπ Γκουαρντιόλα ή ο Νίκο Κόβατς.

Το συμβόλαιό του ανανεώθηκε πρόσφατα με ημερομηνία λήξης το 2025. Στη συνέχεια πιθανότατα θα ανέβει τα σκαλιά της ιεραρχίας στη διοίκηση για να αντικαταστήσει κάποια μέρα τον Ούλι Χένες.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024