Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To συγκινητικό αφιέρωμα της Φράνσις Μπιν Κομπέιν για την 30ή επέτειο του θανάτου του Κερτ Κομπέιν

To συγκινητικό αφιέρωμα της Φράνσις Μπιν Κομπέιν για την 30ή επέτειο του θανάτου του Κερτ Κομπέιν

Ο frontman των Nirvana πέθανε σε ηλικία 27 ετών στις 5 Απριλίου του 1994 - «Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον πατέρα μου» έγραψε η Φράνσις Μπιν Κομπέιν.

Η Φράνσις Μπιν Κομπέιν μιλάει για το πένθος με αφορμή την 30ή επέτειο του θανάτου του πατέρα της Κερτ Κομπέιν.

Καθώς σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου, συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που ο frontman των Nirvana πέθανε σε ηλικία 27 ετών, η μοναχοκόρη του -την οποία καλωσόρισε τον Αύγουστο του 1992 με τη σύζυγό του Courtney Love- μοιράστηκε στο Instagram ένα συγκινητικό αφιέρωμα.

«Κράτησε αυτή την υπόσχεση επειδή είναι παρών με τόσους πολλούς τρόπους. Είτε ακούγοντας ένα τραγούδι είτε μέσα από τα χέρια που μοιραζόμαστε, σε αυτές τις στιγμές περνάω λίγο χρόνο με τον μπαμπά μου & νιώθω υπερβατική»

Η Φράνσις Μπιν, 31 ετών, δημοσίευσε ένα καρουζέλ φωτογραφιών, μεταξύ των οποίων στιγμιότυπα του Κερτ, από την παιδική του ηλικία, φωτογραφίες του διδύμου πατέρα-κόρης από «την τελευταία φορά που [ήταν] μαζί» και μια ασπρόμαυρη φωτογραφία των χεριών του. Στο κείμενο αποκάλυψε ότι η τελευταία τραβήχτηκε από τον Michael Stipe των R.E.M., ο οποίος ήταν στενός φίλος του σταρ του grunge και νονός της Φράνσις Μπιν Κομπέιν.

Στη στοχαστική της λεζάντα, η καλλιτέχνιδα ανέφερε πώς παλαιότερα της έλεγαν συχνά ότι τα χέρια της μοιάζουν με του πατέρα της. Ηταν μόλις 18 μηνών όταν πέθανε.

«Έχεις τα χέρια του»

«Πριν από 30 χρόνια η ζωή του πατέρα μου τελείωσε», ξεκίνησε η ανάρτηση της Φράνσις Μπιν Κομπέιν. «Η 2η και η 3η φωτογραφία αποτυπώνουν την τελευταία φορά που ήμασταν μαζί όσο ήταν ακόμα ζωντανός».

«Είναι το δώρο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, ότι όταν αγαπάμε τον εαυτό μας & τους γύρω μας με συμπόνια, με διαφάνεια, με χάρη, τόσο πιο ουσιαστικός γίνεται εγγενώς ο χρόνος μας εδώ»

Και συνέχισε: «Η μητέρα του, Wendy, συχνά πίεζε τα χέρια μου στα μάγουλα της & έλεγε, με μια νανουριστική θλίψη, «έχεις τα χέρια του». Τα άγγιζε σαν να ήταν η μοναδική της ευκαιρία να τον κρατήσει λίγο πιο κοντά της, παγωμένο στο χρόνο. Ελπίζω να κρατάει τα χέρια του, όπου κι αν βρίσκονται».

«Τα τελευταία 30 χρόνια οι απόψεις μου γύρω από την απώλεια βρίσκονται σε μια συνεχή κατάσταση μετεξέλιξης», έγραψε το μοντέλο. «Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα μέσα από το πένθος για σχεδόν όσο καιρό έχω συνείδηση, είναι ότι εξυπηρετεί έναν σκοπό. Η δυαδικότητα της ζωής & του θανάτου, του πόνου & της χαράς, του yin & του yang, πρέπει να υπάρχει η μία δίπλα στην άλλη, αλλιώς τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε νόημα. Είναι η παροδική φύση της ανθρώπινης ύπαρξης που μας ρίχνει στα βάθη της πιο αυθεντικής μας ζωής. Όπως αποδεικνύεται, δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για να σκύψουμε προς την αγάπη από το να ξέρουμε ότι όλα τελειώνουν».

»Μακάρι να είχα γνωρίσει τον πατέρα μου. Μακάρι να ήξερα τον τόνο της φωνής του, πώς του άρεσε ο καφές του ή πώς ένιωθε όταν τον σκέπαζαν μετά από ένα παραμύθι. Πάντα αναρωτιόμουν αν θα έπιανε μαζί μου γυρίνους κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιριών στην Ουάσινγκτον, ή αν μύριζε Camel Lights & nesquik φράουλα (τα αγαπημένα του, όπως μου είπαν)».

»Αλλά υπάρχει επίσης βαθιά σοφία που βρίσκεται σε μια ταχεία πορεία προς την κατανόηση του πόσο πολύτιμη είναι η ζωή», πρόσθεσε η Frances Bean. «Μου χάρισε ένα μάθημα για το θάνατο που μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη Βιωμένη εμπειρία του να χάνεις κάποιον. Είναι το δώρο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, ότι όταν αγαπάμε τον εαυτό μας & τους γύρω μας με συμπόνια, με διαφάνεια, με χάρη, τόσο πιο ουσιαστικός γίνεται εγγενώς ο χρόνος μας εδώ».

Η τραγουδίστρια ανέφερε επίσης ότι έχει κρατήσει ένα γράμμα που της έγραψε ο πατέρας της πριν γεννηθεί και το οποίο περιλαμβάνει μια γραμμή που λέει: «Όπου κι αν πας ή όπου κι αν πάω, θα είμαι πάντα μαζί σου».

Η ίδια μοιράστηκε: «Κράτησε αυτή την υπόσχεση επειδή είναι παρών με τόσους πολλούς τρόπους. Είτε ακούγοντας ένα τραγούδι είτε μέσα από τα χέρια που μοιραζόμαστε, σε αυτές τις στιγμές περνάω λίγο χρόνο με τον μπαμπά μου & νιώθω υπερβατική».

*Με πληροφορίες από People

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024