Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προμελετημένο το έγκλημα στο σχολείο της Φινλανδίας λέει η αστυνομία

Προμελετημένο το έγκλημα στο σχολείο της Φινλανδίας λέει η αστυνομία

Το ένα από τα τρία θύματα κατέληξε, ενώ τα άλλα δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

Ο 12χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε έναν συμμαθητή του της έκτης τάξης του δημοτικού αυτήν την εβδομάδα στο σχολείο τους στη Φινλανδία φαίνεται ότι είχε σχεδιάσει την επίθεσή του εκ των προτέρων, βάσει των στοιχείων που βρέθηκαν σε ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν, ανακοίνωσε σήμερα η φινλανδική αστυνομία.

Το κίνητρο για την επίθεση στο σχολείο Βιέρτολα, κοντά στο Ελσίνκι, την Τρίτη, στην οποία τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα δύο παιδιά, δύο κορίτσια, πιστεύεται ότι ήταν ο εκφοβισμός, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Η προκαταρκτική έρευνα έφερε στο φως στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η πράξη ήταν προμελετημένη», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο αξιωματούχος της αστυνομίας που είναι επικεφαλής της έρευνας για την υπόθεση, ο Μάρκο Σάρκα.

Το περίστροφο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ανήκε σε συγγενή του

Το σχολείο Βιέρτολα παρέμεινε ανοιχτό μετά το έγκλημα, με μειωμένο ωστόσο ωράριο λειτουργίας

«Η έρευνα σε συσκευές που κατασχέθηκαν και είχε στην κατοχή του ο ύποπτος, ένα τηλέφωνο και ένας υπολογιστής, αποκάλυψαν στοιχεία που επιβεβαιώνουν την υπόθεση αυτή», προσθέτει ο ίδιος.

Θύμα εκφοβισμού

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι ο δράστης αιτιολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι ήταν θύμα εκφοβισμού. Το αγόρι φοιτούσε στο σχολείο Βιέρτολα από τις αρχές του έτους.

Το αγόρι —το οποίο συνελήφθη από την αστυνομία σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων από το σχολείο του, από το οποίο είχε ήδη φύγει όταν έφτασε εκεί η αστυνομία, λίγο μετά τις 09:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), την ημέρα της επίθεσης— δεν μπορεί να δικαστεί από ποινικό δικαστήριο λόγω του ότι είναι μικρότερο από δεκαπέντε ετών και τώρα έχει παραδοθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας.

Το περίστροφο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ανήκε σε συγγενή του, επίσης σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι αυτή η πτυχή της υπόθεσης αποτελεί αντικείμενο ξεχωριστής έρευνας για «παράβαση σε σχέση με πυροβόλα όπλα».

Τα δύο κορίτσια που τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση εξακολουθούν να νοσηλεύονται, αλλά η αστυνομία ελπίζει ότι θα μπορέσει να εξετάσει τη μία από αυτές «τις προσεχείς μέρες».

Το σχολείο Βιέρτολα, στο οποίο φοιτούν σε δύο εγκαταστάσεις 800 μαθητές ηλικίας 7 ως 15 ετών, παρέμεινε ανοιχτό μετά το έγκλημα, με μειωμένο ωστόσο ωράριο λειτουργίας.

Η προκαταρκτική έρευνα «προχωρά με γρήγορο ρυθμό», αλλά θα χρειαστεί «μήνες» για να ολοκληρωθεί, σύμφωνα επίσης με την αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις έρευνές της στον τόπο του εγκλήματος και εξετάζει μαθητές, γονείς, αυτόπτες μάρτυρες και προσωπικό του σχολείου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024