Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών για αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών για αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών

Την Θεσσαλία επισκέπτεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος άκουσε τα παράπονα των κατοίκων για το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες στρέμματα παραμένουν πλημμυρισμένα και οι αποζημιώσεις δεν επαρκούν

Με κατοίκους των Παρακάρλιων χωριών στην πλατεία της Αμυγδαλής συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλία.

Τόσο ο δήμαρχος Αγιάς, όσο και οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Αμυγδαλής και Καστρίου μετέφεραν την αγωνία των κατοίκων για το παρόν και το μέλλον τους και το γεγονός ότι, οκτώ μήνες μετά την καταστροφή, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα παραμένουν πλημμυρισμένα, είναι αδύνατο να καλλιεργηθούν, ενώ οι αποζημιώσεις δεν επαρκούν και τα αναγκαία έργα υποδομής δεν προχωρούν.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην παρέμβασή του, τόνισε πως «η παρουσία του κόμματος σήμερα εδώ, όπως και στο παρελθόν και κατά τη διάρκεια των πλημμυρών και πιο πριν στο Δήμο της Αγιάς, στα Παρακάρλια χωριά, στη Λάρισα, σε όλη τη Θεσσαλία έχει ακριβώς αυτό το νόημα, να σηματοδοτήσει, να είναι το πρόβλημα στην επικαιρότητα, αλλά και να ακούμε τι λένε οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι κάτοικοι εδώ της περιοχής που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Και με την ευθύνη που έχουμε ως ΚΚΕ να πιέσουμε, να προωθήσουμε τα αιτήματά σας, με τα οποία συμφωνούμε απόλυτα και το ξέρετε πάρα πολύ καλά».

«Τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτιούνται με αγώνες»

«Οτιδήποτε, το παραμικρό που αποσπά και είναι κέρδος για τον αγρότη, για τον κτηνοτρόφο, για την περιοχή, αυτό γίνεται μόνο με σκληρό, ενωμένο αγώνα όλων», τόνισε και συμπλήρωσε πως «κι αυτά τα οποία δόθηκαν ως χρηματοδότηση, για παράδειγμα για τα αμύγδαλα, ως μια ανακούφιση – όχι ότι έλυσε το πρόβλημα για τη συγκεκριμένη παραγωγή – δόθηκαν κάτω και από τη σθεναρή κινητοποίηση, την αντίσταση εδώ της περιοχής, συνολικότερα του αγροτικού κινήματος και με τη συμβολή και του κόμματός μας και άλλων δυνάμεων και γι’ αυτό συνεχίζουμε».

Όσο πιο δυνατό είναι το  ΚΚΕ, τόσο περισσότερο θα μπορεί να πιέζει τους κυβερνώντες, όλους αυτούς που μηχανεύονται πολιτικές ενάντια στο λαό μόνο για τα δικά τους κέρδη, χωρίς να υπολογίζουν την ανάγκη που έχει ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος

«Τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτιούνται», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΚΕ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «έτσι, θα κερδίσουμε και τα αιτήματα στα οποία ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση, τα υπουργεία τους δεν έδωσαν και δεν απέδωσαν αυτά για τα οποία πάλεψε η αγροτιά, με τα μπλόκα του αγώνα, με τις μεγάλες κινητοποιήσεις, και εξακολουθεί να παλεύει και σε αυτό το μετερίζι να συνεχίσουμε».

«Το ΚΚΕ αναδεικνύει καθημερινά τα προβλήματα των αγροτών»

Ο κ. Κουτσούμπας, με αφορμή το πρόβλημα της καλλιέργειας του βαμβακιού και άλλα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, τόνισε «την ανάγκη γενναίας χρηματοδότησης, γιατί είναι πασίγνωστο ότι είναι τεράστιο το κόστος παραγωγής για τον Έλληνα αγρότη, όπως επίσης είναι πασίγνωστο, ειδικά για την περιοχή εδώ και για όλη τη Θεσσαλία, ότι οι καταστροφές που έγιναν ήταν τεράστιες».

Αναφέρθηκε στα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης και σύνταξης των αγροτών, τα ζητήματα που αφορούν στις σταβλικές εγκαταστάσεις και στις τεράστιες καταστροφές σε υποδομές και τόνισε ότι «η αποζημίωση πρέπει να είναι στο 100% των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Αυτό είναι το πάγιο αίτημα της αγροτιάς, αυτό είναι το πάγιο αίτημα του ΚΚΕ, το οποίο δυστυχώς, όταν το καταθέτουμε ως πρόταση στη Βουλή σε νομοσχέδια, δεν το ψηφίζουν τα άλλα κόμματα», όπως σημείωσε.

Αναφερόμενος ειδικά στα Παρακάρλια χωριά και στις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν, επισήμανε ότι «χρειάζεται συνολική διαχείριση του υδάτινου πλούτου, των υδάτων της Θεσσαλίας, με ενιαίο σχέδιο, που να στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και να αποδίδει στους αγρότες».

Κατήγγειλε, επίσης, το γεγονός ότι «το νερό, το οποίο είναι κοινωνικό αγαθό, αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, με αποτέλεσμα να την πληρώνει ο αγρότης, ο λαός της περιοχής. Άρα, χρειάζεται ένα τέτοιο ενιαίο σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλα αυτά τα ζητήματα».

Μιλώντας για το «master plan των Ολλανδών» για το βαμβάκι, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι «δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους, τι οικονομικά συμφέροντα υπηρετούν, ποια ευρωπαϊκά λόμπι. Τα έργα είναι απαραίτητα, αλλά επιμένουμε να υπάρχει ενιαίο σχέδιο για όλα».

«Αποπροσανατολίζουν τον κόσμο»

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις, ενώ «ολοκληρωμένη πρόταση δεν έχουν ούτε η κυβέρνηση, ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Υπάρχει μόνο ένας αποπροσανατολισμός και πάνε να χωρίσουν και τον κόσμο, άλλος με το master plan του Μητσοτάκη και των Ολλανδών, άλλος με το τι λέει η περιφέρεια ή κάποιοι άλλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα παλέψει για τα ζητήματα αυτά, «όσο περνάει από το χέρι μας και αυτό βέβαια έχει να κάνει και με το τι δύναμη μας δίνει ο λαός είτε στη Βουλή, είτε στην Ευρωβουλή, είτε στους δήμους και τις περιφέρειες, είτε στα σωματεία και τους συλλόγους παντού».

«Γιατί όσο πιο δυνατό είναι το  ΚΚΕ, τόσο περισσότερο θα μπορεί να πιέζει τους κυβερνώντες, όλους αυτούς που μηχανεύονται πολιτικές ενάντια στο λαό μόνο για τα δικά τους κέρδη, χωρίς να υπολογίζουν την ανάγκη που έχει ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος. Την ανάγκη που έχει και για την υγεία του, να είναι καλά και για να μπορεί να σπουδάσει το παιδί του, να μπορέσει να καλλιεργήσει τη γη, να ζήσει τα ζωντανά του, να μπορέσει να παράγει για να έχουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι φθηνά, αλλά και ποιοτικά ελληνικά, εγχώρια προϊόντα και όχι να έρχονται ελληνοποιημένα από το εξωτερικό», τόνισε καταληκτικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024