Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο - Αυτή η παραλία ψηφίστηκε ως η καλύτερη στον κόσμο

Με γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο – Αυτή η παραλία ψηφίστηκε ως η καλύτερη στον κόσμο

Τρεις ελληνικές βρίσκονται στη λίστα του BeachAtlas 

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει Απρίλιο, για πολλούς όμως έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι.

Άλλοι σχεδιάζουν τις διακοπές τους, άλλοι τις σύντομες εξορμίσεις τους και άλλοι ονειρεύονται τις όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές που θα περάσουν σε κάποια παραλία.

Εν αναμονή, λοιπόν, του καλοκαιριού, το BeachAtlas αποφάσισε να φτιάξει -για ακόμη μια χρονιά- το δικό του ranking με τις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Η Ελλάδα να καταλαμβάνει τρεις θέσεις ανάμεσα στο παγκόσμιο Top 100

Για να φτιάξει τη λίστα, δεν αξιολόγησε μόνο τη φυσική ομορφιά της κάθε παραλίας, αλλά και τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει εκεί ο επισκέπτης, τη νυχτερινή διασκέδαση που υπάρχει, την πολιτιστική σημασία και την ποικιλομορφία.

Στη συνέχεια, μια επιτροπή ψήφισε τις αγαπημένες παραλίες, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τρεις θέσεις ανάμεσα στο παγκόσμιο Top 100.

Την τιμητική της έχει η Μύκονος

Συγκεκριμένα, η πασίγνωστη Ελιά της Μυκόνου κατέκτησε τη 19η θέση της λίστας του BeachAtlas και βρέθηκε στην πιο υψηλή θέση από κάθε άλλη ελληνική παραλία.

Πέντε θέσεις πιο κάτω, στην 24η, βρίσκεται άλλη μια παραλία της Μυκόνου, η Παράγκα, η οποία πιθανότατα «σκαρφάλωσε» τόσο ψηλά στη λίστα εξαιτίας της εμπειρίας διασκέδασης που προσφέρει.

Η τρίτη ελληνική συμμετοχή στη λίστα είναι το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο. Η (ίσως) πιο φωτογραφημένη παραλία της χώρας μας, που είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα, φιγουράρει στην 71 θέση.

Οι 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου για το 2024

Ποια είναι όμως αυτή που κατέκτησε την κορυφή για το 2024; Πρόκειται για την παραλία του νησιού Μπόρα Μπόρα στη Γαλλική Πολυνησία, που βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό.

Μπορεί να μην πρόκειται και για το πιο οικονομικό μέρος στον πλανήτη, αλλά αυτά τα γαλαζοπράσινα νερά και η εκτυφλωτικά λευκή άμμος του νησιού, του δίνουν αναμφισβήτητα το προσωνύμιο «επίγειος παράδεισος».

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η παραλία Boulders, του Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική. Είναι μια προστατευμένη παραλία που αποτελείται από κολπίσκους ανάμεσα σε ογκόλιθους από γρανίτη, από τους οποίους προήλθε και το όνομά της.

Στην τρίτη θέση συναντάμε την παραλία Waikiki της Χαβάης. Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, με χρυσή άμμο, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δοκιμάσει κάθε θαλάσσιο άθλημα ή σπορ παραλίας που θα φανταστεί.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η διάσημη Κοπακαμπάνα της Βραζιλίας και η Maya Bay της Ταϊλάνδης.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024