Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Διαδηλωτές που ζητούν συμφωνία για τους ομήρους έριξαν μπογιές στο ισραηλινό κοινοβούλιο

Ισραήλ: Διαδηλωτές που ζητούν συμφωνία για τους ομήρους έριξαν μπογιές στο ισραηλινό κοινοβούλιο

Συγγενείς διαδηλωτών και συμπαραστάτες τους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στο Ισραήλ - Εξοργισμένοι με την κυβέρνηση Νετανιάχου

Ομάδα Ισραηλινών, που ζητάει από την κυβέρνησή της να κάνει περισσότερα για να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα, διαδήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο με ορισμένους από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση να ρίχνουν μπογιά στο γυάλινο χώρισμα μεταξύ του εξώστη των θεατών και της αίθουσας της ολομέλειας.

Η πίεση στην κυβέρνηση Νετανιάχου ολοένα και αυξάνεται

«Τώρα! Τώρα!», φώναζαν οι διαδηλωτές απευθυνόμενοι στους βουλευτές μέσα στην αίθουσα, λερώνοντας το τζάμι με κίτρινη μπογιά —το χρώμα της εκστρατείας τους, την ώρα που υπάλληλοι του κοινοβουλίου τους έβγαζαν έξω.

Η διαμαρτυρία αυτή ακολουθεί τρεις ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ιερουσαλήμ, όπου χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους απευθύνοντας έκκληση για την ανάληψη μεγαλύτερης δράσης με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων αλλά και τη διεξαγωγή νέων εκλογών προκειμένου να αντικατασταθεί ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τουλάχιστον 134 υπό ομηρία στη Γάζα

Εκ των 253 ανθρώπων που πήρε ομήρους η Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσής της την 7η Οκτωβρίου, η οποία και πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, 134 παραμένουν σε ομηρία στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν κηρύξει νεκρούς τουλάχιστον 35 εξ αυτών με τους συγγενείς και τους φίλους τους να εκφράζουν φόβους για την τύχη των υπολοίπων, καθώς μαίνεται η σύρραξη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024