Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Το Ισραήλ υποσχέθηκε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη χερσαία επίθεση στη Ράφα

Γάζα: Το Ισραήλ υποσχέθηκε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη χερσαία επίθεση στη Ράφα

Στη Ράφα έχουν καταφύγει κάπου 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του θυλάκου, η κατάσταση των οποίων θορυβεί τη διεθνή κοινότητα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι, που συζήτησαν μέσω ασφαλούς ψηφιακής σύνδεσης με αμερικανούς ομολόγους τους χθες Δευτέρα, «συμφώνησαν να λάβουν υπόψη» τις αμερικανικές ανησυχίες για το ζήτημα της σχεδιαζόμενης χερσαίας επίθεσης ευρείας κλίμακας του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, στα σύνορα με την Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Αμερικανοί αξιωματούχοι «εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για διάφορα επιχειρησιακά σχέδια» όσον αφορά τη Ράφα

Κατά τη διάρκεια της δίωρης συζήτησης αμερικανοί αξιωματούχοι «εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για διάφορα επιχειρησιακά σχέδια» όσον αφορά τη Ράφα, πόλη στην οποία και γύρω από την οποία έχουν καταφύγει κάπου 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του θυλάκου εξαιτίας των βομβαρδισμών και των μαχών, η κατάσταση των οποίων θορυβεί τη διεθνή κοινότητα (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Ibraheem Abu Mustafa).

«Ζώνες θανάτου»

Στο μεταξύ, μετά τις εικόνες με τις εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων από τον ισραηλινό στρατό που πληθαίνουν με την πάροδο του χρόνου, η ισραηλινή Haaretz δημοσιεύει μαρτυρίες στρατιωτών και αξιωματικών των IDF που αποκαλύπτουν ότι η δράση του στρατού στη Γάζα περιλαμβάνει συστηματικά στοχοποίηση αμάχων.

Με αφορμή το βίντεο που δημοσιεύτηκε από το AJ και δείχνει τη δολοφονία τεσσάρων άοπλων ανδρών που περπατούν σ’ έναν δρόμο στη Χαν Γιουνίς, η Haaretz ξετυλίγει το κουβάρι των «επιτυχιών» του στρατού που υποστηρίζει ότι έχει σκοτώσει 9.000 «τρομοκράτες», ενώ στην πραγματικότητα ανάμεσα στα θύματα είναι και πολλοί άμαχοι που γίνονται στόχος επειδή κυκλοφορούν στις περιοχές που δρουν οι IDF.

Μιλώντας για το τελευταίο περιστατικό, ένας ανώτερος αξιωματούχος των IDF δήλωσε στη Haaretz ότι οι άνδρες που εμφανίζονται στα πλάνα ήταν «άοπλοι, δεν έθεταν σε κίνδυνο τις δυνάμεις μας στην περιοχή στην οποία περπατούσαν» (περισσότερα εδώ).

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024