Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: «Το Ισραήλ σκοτώνει εργαζομένους σε ανθρωπιστική βοήθεια για να προκαλέσει λιμό»

Ιράν: «Το Ισραήλ σκοτώνει εργαζομένους σε ανθρωπιστική βοήθεια για να προκαλέσει λιμό»

Η Τεχεράνη κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ πως προβαίνει «σε στοχευμένες δολοφονίες εναντίον εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις για να προκαλέσει εκτεταμένο λιμό στη Λωρίδα της Γάζας».

Το Ιράν λέει ότι «το καθεστώς του Τελ Αβίβ είναι αποφασισμένο να προβεί σε στοχευμένες δολοφονίες εναντίον εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις για να προκαλέσει εκτεταμένο λιμό στη Λωρίδα της Γάζας».

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο X την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναάνι καυτηρίασε το θανατηφόρο χτύπημα του Ισραήλ κατά της αυτοκινητοπομπής βοήθειας της World Central Kitchen (WCK) στο Ντέιρ ελ Μπαλάχ της Γάζας.

«Μια τέτοια απάνθρωπη προσέγγιση δείχνει προφανώς ότι το ισραηλινό καθεστώς δεν τηρεί καμία διεθνή ανθρωπιστική και ηθική αρχή»

«Αυτή η θηριωδία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το γεγονός ότι το κατοχικό σιωνιστικό καθεστώς εξακολουθεί να επιμένει στην οργανωμένη και σκόπιμη επιβολή της πείνας και της σφαγής των αμάχων, των διεθνών ομάδων βοήθειας και του προσωπικού των ανθρωπιστικών οργανώσεων», έγραψε.

«Αυτό είναι ασυγχώρητο»

Ο Καναάνι δήλωσε ότι «η σκόπιμη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής βοήθειας της World Central Kitchen (WCK), η οποία είναι υπεύθυνη για τη διανομή επισιτιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας, πρέπει να καταδικαστεί διεθνώς». «Μια τέτοια απάνθρωπη προσέγγιση δείχνει προφανώς ότι το ισραηλινό καθεστώς δεν τηρεί καμία διεθνή ανθρωπιστική και ηθική αρχή», δήλωσε.

«Αναμφίβολα, τέτοια οργανωμένα εγκλήματα θα αυξήσουν το παγκόσμιο μίσος και την οργή προς το καθεστώς και τους υποστηρικτές του», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτές οι πράξεις θα καθορίσουν περισσότερο από πριν τα παγκόσμια έθνη να υποστηρίξουν το καταπιεσμένο παλαιστινιακό έθνος απέναντι στους ισραηλινούς καταπιεστές».

Η WCK δήλωσε την Τρίτη ότι «συγκλονισμένη επιβεβαίωσε» ότι επτά άτομα που εργάζονταν με τη ΜΚΟ «σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα». «Αυτό δεν είναι μόνο μια επίθεση εναντίον της WCK, είναι μια επίθεση εναντίον των ανθρωπιστικών οργανώσεων που εμφανίζονται στις πιο άσχημες καταστάσεις, όπου τα τρόφιμα χρησιμοποιούνται ως όπλο πολέμου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος της WCK Έριν Γκορ. «Αυτό είναι ασυγχώρητο».

Στις 25 Μαρτίου, το World Central Kitchen κοινοποίησε βίντεο που δείχνει την Lalzawmi «Zomi» Frankcom, η οποία σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα, να ξεναγεί στην κουζίνα της στη Γάζα.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024