Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λευκός Οίκος: Τα άκουσαν οι δημοσιογράφοι που ταξιδεύουν με τον Μπάιντεν

Λευκός Οίκος: Τα άκουσαν οι δημοσιογράφοι που ταξιδεύουν με τον Μπάιντεν

Παρατήρηση στους δημοσιογράφους έκανε η Ένωση Ανταποκριτών μετά την εξαφάνιση αντικειμένων από το προεδρικό τζετ

Να σταματήσουν να παίρνουν αντικείμενα από το Air Force One, ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Μπάιντεν σε διεθνείς αποστολές. Όλα άρχισαν όταν κατά την απογραφή που έγινε στο αεροσκάφος τον Φεβρουάριο διαπιστώθηκε ότι έλειπαν αρκετά αντικείμενα από το τμήμα Τύπου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, φέρεται να εξαφανίστηκαν από το αεροσκάφος, επώνυμες μαξιλαροθήκες, ποτήρια και πιάτα με χρυσό περίγραμμα. Η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου προειδοποίησε ότι η λήψη αντικειμένων από το αεροπλάνο απαγορεύεται.

Τι ανέφερε η Ένωση Ανταποκριτών

Τον περασμένο μήνα, η Ένωση απέστειλε μέιλ στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, προειδοποιώντας πως τέτοιου είδους συμπεριφορές σπιλώνουν συνολικά την ομάδα ρεπόρτερ που συνοδεύουν τον πρόεδρο στα ταξίδια του και πρέπει να σταματήσει.

Κάποιες φορές, στους δημοσιογράφους σαν αναμνηστικό δίνονται μικρές συσκευασίες M&M που φέρουν το λογότυπο της αμερικανικής προεδρίας. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, η αφαίρεση αντικειμένων, όπως πετσέτες και μαχαιροπήρουνα, είναι συνηθισμένο φαινόμενο εδώ και χρόνια.

M&M’s από το Air Force One με την υπογραφή του Ομπάμα

Η συλλογή αντικειμένων ενός δημοσιογράφου

Ακόμη, ο Μίσα Κομαντόφσκι, ανταποκριτής της ιστοσελίδας Voice of America στον Λευκό Οίκο, έχει συγκεντρώσει μια «μικρή» συλλογή αντικειμένων από τα ταξίδια του με το προεδρικό αεροσκάφος.

«Δεν έφερα κανέναν σε δύσκολη θέση ούτε διέπραξα κάποιο αδίκημα για να φτιάξω αυτή τη συλλογή» δήλωσε στο BBC, ενώ κρατούσε ένα χάρτινο ποτήρι με το λογότυπο του Air Force One, το οποίο «απλά ξέχασε να πετάξει».

Λίγα λόγια για το Air Force One

Το Air Force One, το οποίο ο Λευκός Οίκος αποκαλεί το «γραφείο του προέδρου στους αιθέρες», έχει επιφάνεια 4.000 τετραγωνικών ποδιών (372 τ.μ.) που κατανέμεται σε τρία επίπεδα. Οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν μια εκτεταμένη σουίτα για τον πρόεδρο, έναν ιατρικό σταθμό με ένα χειρουργικό τραπέζι, μια αίθουσα συνεδριάσεων και τραπεζαρίας, δύο μαγειρεία προετοιμασίας φαγητού που μπορούν να ταΐσουν 100 άτομα ταυτόχρονα, καθώς και καθορισμένους χώρους για τον Τύπο, τους VIP, την ασφάλεια και το γραμματειακό προσωπικό.

Με τα προηγμένα ηλεκτρονικά και αμυντικά του συστήματα, το αεροσκάφος χαρακτηρίζεται ως στρατιωτικό αεροσκάφος, σχεδιασμένο να αντέχει σε αεροπορική επίθεση. Έχει επίσης τη δυνατότητα ανεφοδιασμού καυσίμων στον αέρα, επιτρέποντάς του να πετάει για απεριόριστο χρονικό διάστημα – ζωτικής σημασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το Air Force One είναι επίσης εξοπλισμένο με ασφαλή εξοπλισμό επικοινωνιών, επιτρέποντας στο αεροσκάφος να λειτουργεί ως κινητό κέντρο διοίκησης. Υπάρχουν 85 τηλέφωνα επί του αεροσκάφους, μια συλλογή αμφίδρομων ασυρμάτων και συνδέσεις υπολογιστών.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024