Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
HoReCa Empowered Masterclasses: Επόμενες στάσεις Πάτρα και Γιάννενα. Δεν το χάνεις!

HoReCa Empowered Masterclasses: Επόμενες στάσεις Πάτρα και Γιάννενα. Δεν το χάνεις!

Ζήσε ένα διαδραστικό συναρπαστικό ταξίδι γνώσης πίσω από την μπάρα, με προορισμό μοναδικές ευκαιρίες για υποτροφίες και διασυνδέσεις.

Δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία των Ελλήνων, ονειρεύεται κάποια στιγμή να ανοίξει ένα δικό του καφέ μπαρ. Αυτό γιατί αγαπάμε τον καλό καφέ, τα ωραία ποτά και τα ψαγμένα κοκτέιλς. Το πολύ ευχάριστο είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία μεγάλη στροφή ώστε ο κλάδος της καφεστίασης να αποκτήσει μία τεχνογνωσία που παλαιότερα ήταν κατά βάση εμπειρική. Πλέον, πολλοί νέοι δεν θεωρούν αυτήν την εργασία προσωρινή αλλά μία σοβαρή επαγγελματική επιλογή.

Για αυτό αν είσαι ένας από αυτούς που έχουν πάθος με τον καλό καφέ, τα ποιοτικά Spirits και το μαγικό Mixology που γεννάει τα πιο γευστικά κοκτέιλς, δήλωσε σήμερα συμμετοχή στο HoReCa Empowered και μάθε Δωρεάν για τις πλέον σύγχρονες τεχνικές και τα νέα trends του χώρου.

Τι είναι το HoReCa Empowered; Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα εκπαιδεύσεων της Coca-Cola Τρία Έψιλον για τους επαγγελματίες του κλάδου, που επανήλθε με ανανεωμένο κύκλο masterclass προκειμένου να ενισχύσει τον κλάδο με ενημερωμένο ανθρώπινο δυναμικό που συνεχώς εξελίσσεται και καινοτομεί. Παράλληλα, έχει ως στόχο να φωτίσει όλες αυτές τις συναρπαστικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει ο χώρος της καφεστίασης, εμπνέοντας τους νέους επαγγελματίες να επενδύουν σε χρόνο, δεξιότητες και αφοσίωση στον κλάδο.

Οι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν τόσο λαμβάνοντας πρακτικές γνώσεις όσο και soft skills, απαραίτητα για μια επιτυχημένη πορεία και μια ξεχωριστή θέση στην κοινότητα των baristas και bartenders ή ακόμα και στον κλάδο του “Hospitality”. Όπως μας αναφέρει ο Δημήτρης, Bartender και συμμετέχοντας του HoReCa Empowered στη Θεσσαλονίκη «Μέσα από την υποτροφία που κέρδισα από το SCA, στόχος μου είναι να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να βελτιώνω τις γνώσεις μου, ενώ όνειρό μου είναι να ανοίξω το δικό μου μαγαζί ώστε να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις και εμπειρίες μου».

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετά masterclass σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα και οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 1700 και οι συμμετέχοντες τους 550!  Όπως μας αναφέρει ο Αλέξανδρος, Head Bartender καισυμμετέχοντας στο HoReCa Empowered της Αθήνας «Αυτό που ξεχώρισα από το σημερινό masterclass ήταν η θεματική για το “Hospitality” και πόσο σημαντικό είναι να αντιμετωπίζεις τον πελάτη ως φιλοξενούμενο, να επικοινωνείς και να καταλαβαίνεις τα θέλω του». Στο ίδιο πολύ θετικό κλίμα, μας λέει η Γεωργία, FnB Manager και συμμετέχουσα HoReCa Empowered masterclass της Θεσσαλονίκης «Ολοκληρώνοντας το σημερινό masterclass, νιώθω πιο έτοιμη, πιο σίγουρη και με περισσότερες γνώσεις για το επαγγελματικό μου μέλλον και το επόμενό μου βήμα στον κλάδο».

Θέλεις και εσύ να γίνεις συμμέτοχος αυτής της μοναδικής εμπειρίας που σου προσφέρεται από τα HoReCa Empowered masterclasses;

Προλαβαίνεις για φέτος να συμμετέχεις σε κάποιον από τους δύο τελευταίους προορισμούς που είναι η Πάτρα και τα Ιωάννινα.

Δήλωσε τώρα συμμετοχή ΕΔΩ και γίνε μέρος της παρέας της HoReCa Empowered.

Επόμενη στάση: Πάτρα στο Distinto στο Ρίο στις 4 Απριλίου

Τελευταία στάση: Ιωάννινα στο Un Mondo Diverso στις 10 Απριλίου

Τι θα μάθεις στα Masterclasses

Θα μάθεις τα μυστικά πίσω από τις πλέον σύγχρονες τεχνικές καφέ από την πρώτη ύλη μέχρι την εκχύλιση, τη ρύθμιση και συντήρηση μηχανών και την εργαστηριακή παραγωγή καφέ με την χρήση εξειδικευμένων εργαλείων.

Θα έρθεις σε επαφή με τις σύγχρονες τεχνικές ανάμειξης κλασικών και μοντέρνων cocktails, όπως και τον τρόπο για ένα άψογο και ελκυστικό serve για κάθε περίσταση κατανάλωσης.

Θα γνωρίσεις περισσότερους από 10 Brand Ambassadors, κορυφαίους bartenders και baristas του κλάδου, όπως ο Στάθης Κορέμτας και ο Σάββας Πετρούτσος, Coffee Experts στην Coca-Cola Τρία Έψιλον, ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης, Global Brand Ambassador της Three Cents, η Τζώρτζια Παπαγιαννοπούλου και ο Δημήτρης Καϊταλίδης, Three Cents Brand Activators, ο Βασίλης Κυρίτσης, Schweppes Lead Activation Strategist, η Μαίρη Ταλαιπώρου, Head Brand Ambassador Scwheppes, o Γιάννης Οικονόμου, Schweppes Brand Activator, ο Αλέξανδρος Δοντάς, Brown Forman Brand Ambassador και ο Θοδωρής Αναγνώστου, Edrington Brand Amabassador.

Παράλληλα, μπορείς να παρακολουθήσεις ειδικά σχεδιασμένες θεματικές όπως:

το Hospitality & Be responsible, για το ρόλο του bartender στην αναβάθμιση της καταναλωτικής εμπειρίας καθώς και την υπεύθυνη κατανάλωση ποτών,

το Sustainability behind the bar για το πώς να δημιουργείς ένα menu όπου κανένα υλικό δεν πάει χαμένο,

το Tending the bar για να εξελίξεις τα skills σου στο bartending αλλά και να μάθεις τι χρειάζεται για την επιτυχημένη διαχείριση ενός bar,

το The whiskey approach πάνω στις βασικές αρχές γευσιγνωσίας αποσταγμάτων αλλά και τη δυναμική του whiskey για προτάσεις cocktail καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου,

καθώς και το World of Beer από την πρώτη ύλη μέχρι και τις τεχνικές σερβιρίσματος μπύρας.

Έχει και άλλα;

Και όμως, ναι. Οι συμμετέχοντες, δηλαδή εσύ, έχεις την ευκαιρία να διεκδικήσεις παγκοσμίως αναγνωρισμένες υποτροφίες στον Kαφέ από το Specialty Coffee Association (SCA) και στα Spirits από το Wine & Spirit Professional Center (WSPC). Ήδη 28 νέοι επαγγελματίες από τα masterclasses της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και της Λάρισας έχουν κερδίσει τις πρώτες υποτροφίες, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές εξέλιξης που ανοίγονται μπροστά τους. Συνολικά πάνω από 35 υποτροφίες αναμένεται να δοθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποίηση παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα HoReCa Empowered μπορείς να βρεις εδώ.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024