Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Στημμένο» το Μπαλκάνι-Ντιναμό Ζάγκρεμπ;

«Στημμένο» το Μπαλκάνι-Ντιναμό Ζάγκρεμπ;

Η Εισαγγελία της Πρίστινα διέταξε ΕΔΕ για το παιχνίδι του Κόνφερενς Λιγκ που προς γενική έκπληξη είχε λήξει με νίκη των Κοσοβάρων

Απίστευτα είναι τα νέα που έρχονται από το Κόσοβο. Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, αλλά κι εκείνα στην Κροατία ήδη ξεκίνησαν έρευνα για τον αγώνα Ballkani – Dinamo Zagreb (2-0) που διεξήχθη στις 5 Οκτωβρίου 2023 για τη 2η αγωνιστική στη φάση των ομίλων της Conference League η αστυνομία και η Εισαγγελία της Πρίστινα, λόγω υποψιών για στημένο αγώνα.

Στο Ζάγκρεμπ έγραψαν ότι εκείνο το αποτέλεσμα ήταν μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της Ντιναμό στην ιστορία της. Ο πρωταθλητής του Κοσσυφοπεδίου, Μπαλκάνι, εκείνο το βράδι σόκαρε απόλυτα τους «πλάβι» στην Πρίστινα και πήρε τους τρεις βαθμούς.

Όπως τονίζει η «Βέτσερνι Λιστ», η πρωταθλήτρια Κροατίας έπαιξε τόσο άσχημα που κάποιοι άρχισαν να βλέπουν την όλη εμφάνιση ως εξωπραγματική. Η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, Λαουρέτα Ουλάι, επιβεβαίωσε για την «Nationale» του Κοσόβου ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την επίμαχη συνάντηση. «Επιβεβαιώνουμε ότι η έρευνα του κρατικού εισαγγελέα διεξάγεται για αυτό το θέμα», δήλωσε η Ulaj.

Η ομάδα του του Κοσόβου αντέδρασε και εξέφρασε την ανησυχία του για τα όσα λέγονται που και «θέλουν να βλάψουν την εικόνα του συλλόγου. Γίνεται προσπάθεια να ρίξει σκόνη στην ιστορική νίκη που επιτεύχθηκε απέναντι στη μεγάλη ομάδα της Ντιναμό, σε έναν αγώνα που τράβηξε την προσοχή των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης λόγω της μεγάλης επιτυχίας της ομάδας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

«Καλούμε όλες τις δικαστικές αρχές, την Εισαγγελία και το Δικαστήριο, τους ανακριτές και τους δημοσιογράφους, να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό το θέμα και να ρίξουν φως σε κάθε δυνατή λεπτομέρεια στο κοινό. Όταν γίνει αυτό, όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την ιστορία πρέπει να φέρουμε ευθύνη γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να λερωθεί το όνομά μας από τον σύλλογο, τη δουλειά και τον ιδρώτα μας», λένε από την Ballkani.

Η Ντιναμό νίκησε με 3-0 την Ballkani στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων (14 Δεκεμβρίου) στο «Maksimir». Ακολούθησε η φάση των «πλέι οφ», όπου οι «Μπλε» του Ζάγκρεμπ κατάφεραν να αποκλείσουν την Μπέτις. Στη συνέχεια, στη φάση των 16 νίκησε εντός έδρας τον ΠΑΟΚ με 2-0, για να αποκλειστεί με το βαρύ 5-1 στη Θεσσαλονίκη.

Το κροατικό Index.hr από την πλευρά του σημείωσε:

«Η Ντιναμό έχασε από την πρωταθλήτρια του Κοσσυφοπεδίου, εξωτικής ακόμα ποδοσφαιρικής χώρας, απέναντι στην οποία ήταν το φαβορί για τους μπουκ πριν τον αγώνα. Η Μπαλκάνι τερμάτισε τελευταία και ήταν η ομάδα με τον χαμηλότερο συντελεστή στη Conference League. Ωστόσο, κέρδισε σχετικά εύκολα.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα λόγω υποψίας ότι η συνάντηση ήταν στημένη. Η εκπρόσωπος του Εισαγγελέα Λαουρέτα Ουλάι επιβεβαίωσε για τη κοσοβάρικη Nationale ότι έχει ξεκινήσει έρευνα. «Επιβεβαιώνουμε ότι η έρευνα του κρατικού εισαγγελέα διεξάγεται για αυτό το θέμα», είπε η Ulaj στη Nacionale.

Πώς ήταν ο αγώνας; Να θυμίσουμε ότι οι γηπεδούχοι φάνηκαν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες και η επιβράβευση ήρθε στο 44ο λεπτό, όταν ο Κριεζία σκόραρε. Ήταν μια απλή ενέργεια στη δεξιά πλευρά. Ο Ζίμπα διέλυσε τη μισή άμυνα της Ντιναμό με μία πάσα μέσα στην περιοχή. Ο Κριεζίου βρέθηκε μόνος του μπροστά στον τερματοφύλακα και σκόραρε.

Δεν ήταν οφσαϊντ αφού το VAR έλεγχε αυτή την κατάσταση και τελικά ο διαιτητής κατακύρωσε το γκολ. Ο Μιχαϊλιτσένκο δεν βγήκε εγκαίρως για να τους βγάλει οφσαϊντ. Ο Ουκρανός της Ντιναμό (έφυγε τον Γενάρη), για να το θέσουμε ήπια, δεν έκανε ένα αξιομνημόνευτο ματς, έκανε πολλά λάθη. Στο πρώτο ημίχρονο η Ντιναμό δεν άφησε εντυπώσεις ότι ήταν το φαβορί πριν το ματς.

Η Ντιναμό μπήκε αρκετά καλά στο δεύτερο ημίχρονο, πιέζοντας και συνεχώς μπροστά από την εστία των γηπεδούχων. Υπήρχε όμως έλλειψη πραγματικών ευκαιριών. Όλες οι σέντρες απομακρύνθηκαν από τους Κοσοβάρους με ευκολία, ενώ δεν είχε προβλήματα ο τερματοφύλακας Κολίτσι. Την καλύτερη ευκαιρία μάλλον είχε ο Τίμπορ Χαλίλοβιτς, ο οποίος σούταρε από περίπου 10 μέτρα στον τερματοφύλακα, αφού ο Κουλένοβιτς του έδωσε την μπάλα.

Το πρόβλημα ήταν της Ντιναμό, της οποίας οι αμυντικοί έκαναν πολλά λάθη. Στο 83′ ο Σουτάλο έχασε άλλη μια μπάλα που έπρεπε να χειριστεί με ευκολία. Ο Χαμίντι ήρθε από πίσω του, του πήρε την μπάλα και όρμησε ο ίδιος στο τέρμα και με σουτ πέρασε τον Νέβιστιτς για το τελικό 2:0.

Με την ήττα στο «Φαντίλ Βόκρι» η Ντιναμό παρέμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου με τρεις βαθμούς, αλλά αργότερα βελτίωσε τη φόρμα της και πέρασε τον όμιλο και αποκλείστηκε στη φάση των 16 από τον ΠΑΟΚ».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024