Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Νιαγάρας - Ποιοι και γιατί φοβούνται την έκλειψη ηλίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Νιαγάρας – Ποιοι και γιατί φοβούνται την έκλειψη ηλίου

Ρεκόρ επισκεπτών στην περιοχή

Η περιοχή του Νιαγάρα του Καναδά κήρυξε προληπτικά κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει μιας σπάνιας ολικής έκλειψης ηλίου στις 8 Απριλίου που αναμένεται να συγκεντρώσει τεράστιο πλήθος σε περιοχές μέσα και γύρω από τους δημοφιλείς καταρράκτες της περιοχής.

Η περιοχή του Νιαγάρα ανέφερε σε δήλωσή της την Πέμπτη ότι ο περιφερειακός πρόεδρος Τζιμ Μπράντλεϊ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης… ενισχύει τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η περιοχή για να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών και να προστατεύσει την κρίσιμη υποδομή μας σε κάθε σενάριο που μπορεί να προκύψει», ανέφερε ένα δελτίο τύπου της περιοχής του Νιαγάρα.

Στο μονοπάτι της έκλειψης

Ο καταρράκτης, που βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων Καναδά-ΗΠΑ, ακριβώς στο μονοπάτι της έκλειψης και πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια εκ των προτέρων για να ζήσουν το φαινόμενο σε ένα από τα φυσικά θαύματα της Βόρειας Αμερικής.

Ο δήμαρχος της πόλης του Νιαγάρα Φολς του Οντάριο, Τζιμ Ντιοντάτι, προέβλεψε «με διαφορά το μεγαλύτερο πλήθος που είχαμε ποτέ» στην καναδική πλευρά για την έκλειψη. Μάλιστα, υπολόγισε ότι έως και ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα είναι εκεί, σε σύγκριση με τα 14 εκατομμύρια που συνήθως επισκέπτονται κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους.

Η περιοχή θα τροποποιήσει επίσης ορισμένα από τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της και θα κλείσει ορισμένες εγκαταστάσεις για να αποτρέψει την κυκλοφορία στους δρόμους στις 8 Απριλίου.

Ρεκόρ επισκεπτών

Τα περισσότερα δωμάτια των ξενοδοχείων έχουν κρατηθεί και οι τιμές είναι υψηλότερες από το συνηθισμένο, σύμφωνα με την Janice Thomson, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του Niagara Falls Tourism.

Οι τιμές ανά δωμάτιο ξεπερνούν ακόμα και 1.000 δολάρια, ενώ σε κάποια που έχουν θέα τους καταρράκτες ανέρχονται σε 2.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024