Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καταρράκτες του Νιαγάρα: Μητέρα πήδηξε με τον 5χρονο γιο της αγκαλιά

Καταρράκτες του Νιαγάρα: Μητέρα πήδηξε με τον 5χρονο γιο της αγκαλιά

Το αγόρι διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στο Μπάφαλο με τραύματα στο κεφάλι.

Μητέρα από το Ιλινόις πήρε το παιδί της αγκαλιά και έπεσε σε γκρεμό 30 μέτρων, στις παγωμένες όχθες, στο φαράγγι του Νιαγάρα, με συνέπεια η ίδια να χάσει τη ζωή της και ο γιος της να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η 34χρονη, που δεν έχει κατονομαστεί, έπεσε εσκεμμένα αφού ανέβηκε πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα στο Goat Island στο Πάρκο του Νιαγάρα γύρω στις 12.30 το μεσημέρι (τοπική ώρα), στις 12 Φεβρουαρίου, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές.

Το σώμα της βρέθηκε στην αμερικανική πλευρά των καταρρακτών που διασχίζουν τα σύνορα με τον Καναδά. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Daily Mail, η σορός της εντοπίστηκε κοντά στο σύμπλεγμα της «Σπηλιάς των Ανέμων», που βρίσκεται στην αμερικανική επικράτεια, με τους καταρράκτες του Νιαγάρα να αποτελούν σύνορο μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά.

Το αγόρι διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στο Μπάφαλο με τραύματα στο κεφάλι, χειρουργήθηκε και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η σορός της μητέρας ανασύρθηκε από το φαράγγι με ελικόπτερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γυναίκα ήταν επισκέπτρια από το Ιλινόις, ερχόμενη στην περιοχή μαζί με τον σύζυγο και τον γιο της. Η αστυνομία ανέφερε πως για το συμβάν ανακρίνει τόσο τον σύζυγο όσο και άλλους μάρτυρες.

Αυτοκτονία «βλέπουν» οι αρχές

«Η διερεύνηση του περιστατικού είναι σε εξέλιξη, αλλά δεν πιστεύουμε πως είναι ατύχημα», είπε ο αρχηγός Κρις Ρόλα από το αστυνομικό τμήμα New York State Parks. Το συμβάν αντιμετωπίζεται ως αυτοκτονία ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδιακής αστυνομίας την περασμένη Πέμπτη.

Μητέρα και γιος έπεσαν στο φαράγγι στην περιοχή του ανελκυστήρα στη «Σπηλιά των Ανέμων», ο οποίος επιτρέπει την εύκολη κατάβαση στους διασώστες, στην περίπτωση που αυτό απαιτηθεί. Έτσι κατάφεραν να απομακρύνουν ζωντανό το μικρό αγόρι από το σημείο, προκειμένου να διακομιστεί αργότερα στο νοσοκομείο.

«Δύσκολες οι διασώσεις στους καταρράκτες του Νιαγάρα»

Η μητέρα του αναγνωρίστηκε πως ήταν νεκρή επιτόπου και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο. «Είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν διασώσεις στους καταρράκτες του Νιαγάρα», είπε ο Ρόλα. «Το παιδί ήταν σε σταθερή κατάσταση για να το ανεβάσουμε με τον ανελκυστήρα και να το μεταφέρουμε στο ασθενοφόρο, αλλά η γυναίκα δεν τα κατάφερε και μεταφέρθηκε με εναέρια μέσα» από το σημείο της τραγωδίας, όπως είπε ο Ρόλα.

Οι διασώστες χρειάστηκε να διαβούν περί τα 100 μέτρα σε παγωμένο έδαφος για να προβούν στην επιχείρηση διάσωσης, είπε η αστυνομία, επισημαίνοντας πως «έγινε ό,τι ήταν δυνατό».

«Τα στοιχεία των εμπλεκομένων δεν δίνονται ακόμα στη δημοσιότητα, καθώς εξετάζεται αν πρόκειται για αυτοκτονία» είπε αστυνομικός του τμήματος της Νέας Υόρκης.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024