Μάνος Δασκαλάκης: Ικανοποιημένος για τα ισόβια της Πισπιρίγκου – «Δικαίωση της μνήμης της Τζωρτζίνας»
«Δυστυχώς η απόφαση δεν μπορεί να φέρει πίσω το αγγελούδι που δολοφονήθηκε από το χέρι της ίδιας του της μάνας» είπαν οι δικηγόροι
Σιωπηλός αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης αφού ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με ισόβια κάθειρξη στη φυλακή.
Οι δικηγόροι του όμως έκαναν δηλώσει λέγοντας ότι νιώθει δικαιωμένος ο Μάνος Δασκαλάκης με την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας που είχαν αποκτήσει μαζί.
Μιλώντας για την απόφαση, οι συνήγοροι του Μάνου Δασκαλάκη έκαναν λόγο για «ημέρα δικαίωσης για την Τζωρτζίνα, για τον κόπο που αφιερώσαμε δύο χρόνια σε αυτή την υπόθεση.
«Δυστυχώς η απόφαση δεν μπορεί να φέρει πίσω το αγγελούδι που δολοφονήθηκε από το χέρι της ίδιας του της μάνας»
Η δικαιοσύνη απάντησε από ποιου το χέρι έφυγε από τη ζωή το κορίτσι, το χέρι της μητέρας του. Πάνω απ’ όλα δικαιωμένη είναι η Τζωρτζίνα» είπαν.
«Είναι μια δίκαιη απόφαση που ανταποκρίνεται στο αποδεικτικό υλικό. Δυστυχώς η απόφαση δεν μπορεί να φέρει πίσω το αγγελούδι που δολοφονήθηκε από το χέρι της ίδιας του της μάνας. Είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους» πρόσθεσαν.
Όπως τόνισαν, η απόφαση του δικαστηρίου «αποτελεί τεράστια ηθική δικαίωση των γιατρών και νοσηλευτών των τεσσάρων νοσοκομείων που επιλήφθηκαν της νοσηλείας της μικρής και λοιδωρήθηκαν άδικα από την κατηγορούμενη ότι αυτοί ευθύνονταν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας».
Σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Ισόβια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη τιμωρία της δικαιοσύνης για την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία νωρίτερα ομόφωνα είχε κηρυχθεί ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.
Δικαστές και ένορκοι δεν πείστηκαν ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα και την έκριναν ένοχη για τη βαρύτατη πράξη σε βάρος του παιδιού της.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου στις 5 Απριλίου θα ξαναβρεθεί στο εδώλιο καθώς συνεχίζεται η δίκη της για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.
Το γεγονός ότι δεν αιτήθηκε αναγνώριση ελαφρυντικών καθιστούσε εκ του νόμου μονόδρομο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης, καθώς για να μην επιβληθεί αυτή η βαρύτατη ποινή αναγκαία προϋπόθεση είναι η αναγνώριση έστω και ενός ελαφρυντικού.
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
- Μητσοτάκης για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»
- Αποκαθίσταται ο φωτισμός στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας
- Ρένα Δούρου: Ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
- Αλεξάνδρου κι Ελληνίδου στη Μύκονο – Θα παντρευτούν στο νησί των ανέμων;
- Ο Κέντρικ Ναν έβγαλε τραγούδι: «Κάντε στην άκρη» (vid)
- Μοντέλο ΑΙ της Wall Street ερμηνεύει τους χρησμούς του προέδρου της FED
- Τραμπ: Μπορεί να βγει από το αδιέξοδο του πολέμου στο Ιράν; Για φαύλο κύκλο και μνήμες Βιετνάμ μιλούν στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

















































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442