Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κουτσούμπας πάει στη Βουλή με στόχο πολλές μομφές στην κυβέρνηση

Ο Κουτσούμπας πάει στη Βουλή με στόχο πολλές μομφές στην κυβέρνηση

Στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα καταγγέλλει το έγκλημα των Τεμπών, αλλά και συνολικά την πολιτική Μητσοτάκη

Για κατά μέτωπο επίθεση και αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης προετοιμάζεται το ΚΚΕ απέναντι στην κυβέρνηση με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Κάτι που θα αποτυπωθεί και στην ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα την Τετάρτη, η οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες του in δεν θα έχει μόνο μία αλλά «πολλές μομφές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Υπέρ της πρότασης μομφής

Το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, κάτι που είναι αυτονόητο, όπως σημείωναν στελέχη του κόμματος και όπως κάνει πάντα.

Προτίθεται ωστόσο να βάλει στο επίκεντρο τόσο «το δικό του σκεπτικό για το έγκλημα των Τεμπών, όσο και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής». Ζητήματα για τα οποία το ΚΚΕ, όπως τονίζουν στον Περισσό το ΚΚΕ καταθέτει μομφή και μέσα στη Βουλή, αλλά και κάθε μέρα στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. Και αυτό αναμένεται να τονίσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα είναι μομφή για την «άθλια προσπάθεια συγκάλυψης» του εγκλήματος των Τεμπών στην οποία επιδίδεται η η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα, με την εσπευσμένη παρέμβαση – μπάζωμα, τη διαρροή μονταρισμένων συνομιλιών, το άρον άρον κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής και τη συνολικά απαράδεκτη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κουτσούμπας προτίθεται να κάνει ειδική αναφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, θυμίζοντας ότι το ΚΚΕ πρότεινε στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση να καταργηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος, με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά (ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τότε) να το απορρίπτουν.

Βολές και στο ΠΑΣΟΚ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναμένεται να αναφερθεί επίσης στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής. Δεδομένου μάλιστα ότι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ είναι περισσότερο στριμωγμένη και εκτεθειμένη για το ζήτημα του εγκλήματος των Τεμπών και αυτό κατά το ΚΚΕ οφείλεται στην Εξεταστική, στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων και στην πίεση συνολικά του λαού και της νεολαίας.

Στο στόχαστρο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μπει και η στάση του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, το οποίο δεν κατέθεσε καν πόρισμα, αλλά και το γεγονός ότι θέση της Χαριλάου Τρικούπη από την πρώτη στιγμή είναι να ελεγχθούν οι Καραμανλής και Σπίρτζης μόνο για την οικονομική ζημιά της ΕΕ και όχι για το ίδιο το έγκλημα.

Μομφή για το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής

Η μομφή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση της ΝΔ θα αφορά επίσης την εμπλοκή της χώρας όλο και πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την αποστολή φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ακόμα θα κάνει αναφορά στα βάρη της ακρίβειας και του πληθωρισμού που φορτώνεται ο λαός, την ιδιωτικοποίηση και περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ και τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.

Επίσης στο “νόμο-έκτρωμα” για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που εμπορευματοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ, απέναντι στην οποία ξεσηκώθηκαν οι αγρότες στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της ΕΕ. Ενώ ο Κουτσούμπας προτίθεται να καταγγείλει μεταξύ άλλων και το «έγκλημα κατά των εργατών της ΛΑΡΚΟ».

Στρατηγικός αντίπαλος της κυβέρνησης το ΚΚΕ

Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα αναφερθεί στην “αγωνιστική αντιπολίτευση”, αυτή που γίνεται στο δρόμο και που η μεγάλη συμμετοχή σε μια σειρά κινητοποιήσεις αποδεικνύει ότι η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική δυναμώνει και θα δυναμώσει.

Δυσαρέσκεια που στον Περισσό εκτιμούν ότι θα αποτυπωθεί και στις ευρωεκλογές.

Το ΚΚΕ καλεί δε για ενίσχυση του στις κάλπες καθώς είναι ο μόνος πραγματικός αντίπαλος όπως λένε αυτής της κυβέρνησης και του συστήματος. Και σε αυτή τη βάση ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα επιμείνει ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη στους αγώνες για να στριμώξουν το σύστημα, να πετύχουν νίκες και να ανοίξουν έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο.

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024