Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυψέλη: «Δεν τον ήξερα, μπήκε στην τάξη και με χτύπησε με σφυρί» - Τι δηλώνει το θύμα της επίθεσης στο σχολείο

Κυψέλη: «Δεν τον ήξερα, μπήκε στην τάξη και με χτύπησε με σφυρί» – Τι δηλώνει το θύμα της επίθεσης στο σχολείο

Ο δράστης κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο 19χρονος, που εισέβαλε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών κρατώντας ένα σφυρί και ένα μαχαίρι και επιτέθηκε σε έναν μαθητή και στον διευθυντή του σχολείου τραυματίζοντάς τους.

Το 18χρονο θύμα της επίθεσης περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που βίωσε και όπως τονίζει δεν γνωρίζει τον Γεωργιανό δράστη.

«Είμαι καλά, ήταν δύσκολη ημέρα, ένα αγόρι χτύπησε το κεφάλι μου. Δεν τον ήξερα, απλά μπήκε μέσα στην τάξη μου και με χτύπησε με σφυρί», αναφέρει για τον κατηγορούμενο, μιλώντας στον Alpha.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «ο διευθυντής μπήκε μέσα να με βοηθήσει και τον χτύπησε με μαχαίρι. Φοβήθηκα πολύ».

Ο 19χρονος δράστης σήμερα (27/3) αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο μαχαίρια, σφυρί και 6,5 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης στην Κυψέλη

Ήταν λίγο μετά τις 08:00. Μόλις είχε τελειώσει η προσευχή. Με τις τσάντες στα χέρια οι μαθητές κατευθύνονταν στις τάξεις τους. Ανενόχλητος, ο 19χρονος δράστης μπήκε στο σχολείο και μόλις εντόπισε τον 18χρονο μαθητή άρχισε να τον χτυπά με ένα σφυρί στο κεφάλι. Στο σχολείο επικράτησε πανικός.

«Χτύπησε με ένα σφυρί το κεφάλι του παιδιού και το χτυπούσε στο κάγκελο που είναι στα σκαλιά», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια εβδομάδα πριν είχε γίνει ένα επεισόδιο μεταξύ του αδερφού του δράστη και του θύματος

Ενώ ο μαθητής ήταν πεσμένος σε μια λίμνη αίματος, στο σημείο έφτασε ο διευθυντής που άκουσε τα παιδιά να ουρλιάζουν. Τότε, ο 19χρονος έβγαλε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στην κοιλιά του διευθυντή.

Όπως είπε ένα από τα παιδιά, κανείς δεν προσπάθησε να βοηθήσει, ενώ κάποιοι μάλιστα παρότρυναν τον 19χρονο να συνεχίσει την επίθεση.

«Ήταν γεμάτο παιδιά το σχολείο και ουσιαστικά κανένας δεν πήγε κοντά να βοηθήσει. Απλά φώναζαν και καλά για να συνεχιστεί, φώναζαν και καλά beef, δηλαδή ξύλο», περιέγραψε μία μαθήτρια.

Τι όπλισε το χέρι του 19χρονου

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια εβδομάδα πριν είχε γίνει ένα επεισόδιο μεταξύ του αδερφού του δράστη και του θύματος. Έτσι, ο 19χρονος αποφάσισε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, πήγε στο Γυμνάσιο της Κυψέλης έχοντας μαζί του ένα σφυρί και ένα μαχαίρι.

Μάλιστα, τότε είχαν κληθεί και οι γονείς των παιδιών και η παρεξήγηση φάνηκε να είχε λυθεί. Όχι όμως για όλους.

«Για εμένα δεν είχε λυθεί τίποτα. Πήγα στο σχολείο για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του αδερφού μου και του 18χρονου και να υποστηρίξω τον αδερφό μου», ανέφερε ο δράστης στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο «Γεννηματάς».

«Έχει ένα τραύμα στην αριστερή πλάγια κοιλιακή χώρα. Ο άνθρωπος είναι σταθερός, δεν είναι σε κατάσταση που στην παρούσα φάση να φοβόμαστε για κάτι. Αυτές οι κακώσεις που έχει είναι κακώσεις που πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», είπε για τον διευθυντή του σχολείου ο Ανδρέας Ζεβλάς, διευθυντής Γ’ χειρουργικής του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Ο 18χρονος μαθητής με καταγωγή από τη Νιγηρία φέρει τραύμα στο κεφάλι, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024