Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυψέλη: Απειλές από το περιβάλλον του 19χρονου δέχονται οι μαθητές που μιλούν για την επίθεση στο σχολείο

Κυψέλη: Απειλές από το περιβάλλον του 19χρονου δέχονται οι μαθητές που μιλούν για την επίθεση στο σχολείο

Μετά το αιματηρό περιστατικό, οι καθηγητές κλείδωσαν τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες για την ασφάλειά τους

Σοκάρουν οι περιγραφές μαθητών, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του αιματηρού περιστατικού, που σημειώθηκε στο 41ο Γυμνάσιο της Αθήνας το πρωί της Τρίτης (26/3).

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, άτομα από το περιβάλλον του 19χρονου Γεωργιανού, που χτύπησε στο κεφάλι με σφυρί έναν συμμαθητή του αδερφού του και μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα τον διευθυντή, απειλούν όσους μιλούν για το περιστατικό.

Όπως αποκαλύπτει μία μαθήτρια δέχονται μηνύματα στα social media να σταματήσουν να αναφέρονται στην επίθεση γιατί μπορεί να την πληρώσουν και οι ίδιοι.

Ο κατηγορούμενος θέλησε να τιμωρήσει τον μαθητή, επειδή είχε διαπληκτιστεί πριν από λίγες ημέρες, με τον μικρότερο αδελφό του

«Αρκετά άτομα που έδωσαν συνεντεύξεις δέχονται απειλές από άτομα του κατηγορούμενου. Απειλούν ότι θα μας κάνουν κακό», λέει χαρακτηριστικά η μαθήτρια, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η ίδια, περιγράφοντας τι συνέβη χθες το πρωί, αναφέρει ότι «ενώ πηγαίναμε στις σκάλες για να δούμε γιατί καθυστερούν καθηγητές και μαθητές να έρθουν στις τάξεις, είδαμε κόσμο να ανεβαίνει τρέχοντας και κλαίγοντας. Όταν ρωτήσαμε τι έχει συμβεί μας είπαν ότι ο αδελφός ενός παιδιού μαχαίρωσε τον διευθυντή και χτύπησε με σφυρί ένα άλλο παιδί».

«Ο δράστης μετά την επίθεση είχε περάσει από τον όροφο που ήμουν αλλά δεν κατάλαβα ποιος ήταν», προσθέτει η μαθήτρια και τονίζει πως το σχολείο έχει δύο φύλακες.

Στο σχολείο ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί

Οι μαθητές του Γυμνασίου, που έλαβε χώρα το πρωτοφανές περιστατικό, βρίσκονται σε σοκ. Το σχολείο άνοιξε κανονικά σήμερα και άπαντες είναι μουδιασμένοι.

Μάλιστα, μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας, στο σχολείο θα βρίσκεται ο ψυχολόγος του Γυμνασίου αλλά και ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών από το ΚΕΔΑΣΥ προκειμένου να συμπαρασταθούν στους μαθητές.

Ο 19χρονος δράστης αναμένεται σε λίγες ώρες να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ο κατηγορούμενος, με καταγωγή από τη Γεωργία, θέλησε να τιμωρήσει τον Νιγηριανό μαθητή, επειδή είχε διαπληκτιστεί πριν από λίγες ημέρες, με τον μικρότερο αδελφό του που φοιτά στο ίδιο σχολείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θέλησε να εκδικηθεί και τον διευθυντή, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το περιστατικό.

Μετά την επίθεση, οι καθηγητές κλείδωσαν τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες για την ασφάλειά τους.

Ο δράστης κρύφτηκε στο υπόγειο του σχολείου και απειλούσε με το μαχαίρι τους αστυνομικούς. Τελικά συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Πάνω του βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα σφυρί και 6,5 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024