Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυψέλη: Στον εισαγγελέα ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή σε σχολείο

Κυψέλη: Στον εισαγγελέα ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή σε σχολείο

Τα θύματα της επίθεσης, ο διευθυντής και ο μαθητής, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 19χρονος που χτύπησε με σφυρί μαθητή στο κεφάλι και τραυμάτισε, ευτυχώς ελαφρά, τον διευθυντή με μαχαίρι, σε Γυμνάσιο στην Κυψέλη.

Ο 19χρονος εξωσχολικός μπήκε στο σχολείο χθες το πρωί, ψάχνοντας τον 18χρονο μαθητή. Μόλις τον εντόπισε, τον χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο του διευθυντή, τον οποίο και μαχαίρωσε στην κοιλιά.

Όπως όλα δείχνουν, ο 19χρονος ήθελε να «τιμωρήσει» τον 18χρονο για μια διαμάχη που είχε με τον μικρότερο αδερφό του

Ο δράστης, με καταγωγή από τη Γεωργία, θέλησε να τιμωρήσει τον Νιγηριανό μαθητή, επειδή είχε διαπληκτιστεί πριν από λίγες ημέρες, με τον μικρότερο αδελφό του που φοιτά στο ίδιο σχολείο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θέλησε να εκδικηθεί και τον διευθυντή, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το περιστατικό.

Κρύφτηκε στο υπόγειο του σχολείου

Μετά την επίθεση, οι καθηγητές κλείδωσαν τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες για την ασφάλειά τους. Ο δράστης κρύφτηκε στο υπόγειο του σχολείου και απειλούσε με το μαχαίρι τους αστυνομικούς. Τελικά συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Πάνω του βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα σφυρί και 6,5 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο 60χρονος διευθυντής που τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και ο 18χρονος που χτυπήθηκε στο κεφάλι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Οι μαρτυρίες των παιδιών που έζησαν τον εφιάλτη είναι συγκλονιστικές.  Μόλις είχε γίνει η προσευχή στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Ανέβαιναν όλοι προς τις αίθουσές τους, ώσπου ξαφνικά επικράτησε το απόλυτο χάος.

«Είδαμε το παιδί (σ.σ 19χρονο) να χτυπάει τον Νιγηριανό και αυτός προσπάθησε να του ρίξει μπουνιά για να αμυνθεί και μετά είδαμε να χτυπάει το παιδί με σφυρί στο κεφάλι και έχασε το παιδί τις αισθήσεις του και είχε παντού αίματα».

Μαθήτρια του σχολείου περιέγραψε  στο Live News τον πανικό που επικράτησε στο σχολείο τη στιγμή της επίθεσης.

«Άκουσα φωνές και πήγα να δω στις σκάλες τι γίνεται. Είδα τον δράστη να χτυπάει το θύμα. Άτομα ανέβηκαν τις σκάλες τρέχοντας και κλαίγοντας. Τους ρώτησα τι συνέβη και μου είπαν». Όπως είπε η μαθήτρια, δεν έχει παρατηρήσει εξωσχολικούς να εισέρχονται στο σχολείο.

«Η βία αντανακλάται στο σχολείο»

Οπως έγινε γνωστό δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα, που ο διευθυντής αναγκάστηκε να απευθυνθεί στις Αρχές για περιστατικά βίας στο σχολείο.

«Είναι ένα σχολείο που γενικά αντιμετωπίζει προβλήματα και με εξωσχολικούς, με ναρκωτικά. Κάθε μέρα κάτι γινότανε. Έχει πάει πάρα πολλές φορές στο τμήμα, πολλές φορές τον έχουν απειλήσει», αναφέρει η σύζυγός του διευθυντή.

«Το θέμα της βίας είναι ένα θέμα έξω από το σχολείο το οποίο αντανακλάται, μπαίνει μέσα στο σχολείο», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ανδρέας Καργόπουλος.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024