Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nέο θεατρικό έργο παρουσιάζει το «coming out ενός μελλοντικού γκέι πρίγκιπα Τζορτζ»

Nέο θεατρικό έργο παρουσιάζει το «coming out ενός μελλοντικού γκέι πρίγκιπα Τζορτζ»

Το «Prince F****t» είναι πιθανό να αναζωπυρώσει τις φλόγες της διαμάχης για τη μυθοπλασία του coming out ενός πολύ πραγματικού προσώπου, του πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος γίνεται 11 ετών τον Ιούλιο.

Ο Jeremy O. Harris, ο συγγραφέας πίσω από την ρηξικέλευθη και συνάμα αμφιλεγόμενη θεατρική παράσταση Slave Play, φέρεται να ετοιμάζει άλλο ένα έργο που παρουσιάζει μια φανταστική εκδοχή του πρίγκιπα Τζορτζ να «κάνει coming out» στο μέλλον.

Το 2021, η σειρά κινουμένων σχεδίων The Prince (Ο πρίγκιπας) παρουσίαζε τον Τζορτζ ως ένα κακότροπο, κακομαθημένο και εμμονικό με το καθεστώς οκτάχρονο αγόρι, που κάνει τη ζωή δύσκολη για την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια

Το έργο, που φημολογείται ότι θα ονομάζεται Prince F****t, γράφτηκε από τον Καναδό συγγραφέα Τζόρνταν Τάναχιλ, σύμφωνα με το Page Six.

Φέρεται να απεικονίζει «ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον στο οποίο ο πρίγκιπας Τζορτζ έχει μόλις κάνει coming out», αναφέρει το δημοσίευμα.

Τι συνέβη με τον Γκάρι Τζανέτι;

Το Prince F****t είναι πιθανό να αναζωπυρώσει τις φλόγες της διαμάχης για τη μυθοπλασία του coming out ενός πολύ πραγματικού προσώπου, του πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος γίνεται 11 ετών τον Ιούλιο και είναι ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Είναι ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Αικατερίνης [Κειτ], πριγκίπισσας της Ουαλίας.

«Ο πρωθυπουργός είναι μεγάλος υποστηρικτής των τεχνών και πιστεύει ότι [αυτές] πρέπει να μην προάγουν τον αποκλεισμό και να είναι ανοιχτές σε όλους, ιδίως όταν οι εν λόγω καλλιτεχνικοί χώροι λαμβάνουν δημόσια χρηματοδότηση»

Το 2021, η σειρά κινουμένων σχεδίων The Prince (Ο πρίγκιπας) παρουσίαζε τον Τζορτζ ως ένα κακότροπο, κακομαθημένο και εμμονικό με το καθεστώς οκτάχρονο αγόρι, που κάνει τη ζωή δύσκολη για την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια. Τη φωνή του έδωσε ο Γκάρι Τζανέτι.

Η σειρά, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι φωνές των Άλαν Κάμινγκ, Ορλάντο Μπλουμ και Φράνσις ντε λα Τουρ, ακυρώθηκε την επόμενη χρονιά.

Ο συγγραφέας και εκτελεστικός παραγωγός Γκάρι Τζανέτι είχε επικριθεί στο παρελθόν, το 2018, επειδή υπονόησε αστειευόμενος σε μια ανάρτηση στο Instagram που έχει πλέον διαγραφεί ότι ο πρίγκιπας Τζορτζ, τότε μόλις τεσσάρων ετών, είχε αγόρι, αφού ο νεαρός γαλαζοαίματος φωτογραφήθηκε να κρατάει το χέρι ενός φίλου του στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Το 2017, μια φωτογραφία του πρίγκιπα να σφίγγει χαρούμενα το πρόσωπό του οδήγησε κάποιους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τον αποκαλέσουν παραδόξως «γκέι είδωλο».

Ο γκέι θεατρικός συγγραφέας Harris φέρεται να έχει ιδρύσει εταιρεία παραγωγής και το έργο «Prince F****t» θα είναι μία από τις πρώτες παραστάσεις που θα ανεβάσει.

Οι βραδιές «Black Out»

Η δουλειά του Harris, η οποία περιλαμβάνει τη συμπαραγωγή του δημοφιλούς δράματος Euphoria του Σαμ Λέβινσον, είναι γνωστή για την πρόκληση διενέξεων, με την παραγωγή του έργου Slave Play στο West End να προκαλεί σάλο στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες εβδομάδες.

Το έργο του 2018, το οποίο διαδραματίζεται σε μια φυτεία στον αμερικανικό νότο και πραγματεύεται θέματα εξουσίας, φυλής, σεξ και διαφυλετικών σχέσεων, αναμένεται να φτάσει στο Noël Coward Theatre του Λονδίνου τον Ιούνιο. Η παραγωγή θα φιλοξενεί βραδιές «Black Out» – παραστάσεις που προορίζονται για «αποκλειστικά μαύρο κοινό».

Τον Φεβρουάριο, ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ χαρακτήρισε τις προγραμματισμένες νύχτες λανθασμένες και διχαστικές.

«Ο πρωθυπουργός είναι μεγάλος υποστηρικτής των τεχνών και πιστεύει ότι [αυτές] πρέπει να μην προάγουν τον αποκλεισμό και να είναι ανοιχτές σε όλους, ιδίως όταν οι εν λόγω καλλιτεχνικοί χώροι λαμβάνουν δημόσια χρηματοδότηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι βραδιές «Black Out» παρουσιάστηκαν ως μέρος της αρχικής διαδρομής του Slave Play στο Μπρόντγουεϊ. Για την έκδοση στο West End, οι παραγωγοί δήλωσαν ότι μόνο δύο παραστάσεις θα υιοθετήσουν την πρωτοβουλία. Ο Harris έχει επισημάνει ότι οι βραδιές σημαίνουν ότι οι μαύροι καλούνται «πρώτοι», αλλά και οι λευκοί θεατές είναι επίσης ευπρόσδεκτοι.

Το 2020, το Slave Play ήταν υποψήφιο για 12 βραβεία Τόνι, αριθμός ρεκόρ, αν και τελικά δεν κέρδισε κανένα.

*Με πληροφορίες από Pink News | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024