Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα σεξ κλαμπ στο Μπρούκλιν υπόσχεται ελευθερία. Κάποιοι το λένε βιασμό

Ένα σεξ κλαμπ στο Μπρούκλιν υπόσχεται ελευθερία. Κάποιοι το λένε βιασμό

Οι υπεύθυνοι του Hacienda, ίσως του πιο γνωστού σεξ κλαμπ της Νέας Υόρκης, κηρύττουν ένα ευαγγέλιο συνεχούς συναίνεσης. Πρώην μέλη λένε ότι όταν τα πράγματα πήγαν στραβά, η ομάδα δεν τους κράτησε ασφαλείς.

Το αρχοντικό στο Μπούσγουικ του Μπρούκλιν ήταν κάποτε ένας φάρος για την Τζένιφερ Φίσερ, ένα μέρος όπου δεν χρειαζόταν να κρύψει ότι ήταν πολυγαμική και διεστραμμένη, επειδή το ίδιο έκαναν και οι συγκάτοικοί της.

Ο ιδιοκτήτης της, μια ομάδα που ονομαζόταν Hacienda, είχε ένα μοναδικό όραμα: να δημιουργήσει μια κοινότητα σεξουαλικά περιπετειωδών ανθρώπων, των οποίων οι κανόνες του σπιτιού πρέσβευαν τη συναίνεση πάνω απ’ όλα, ιδίως κατά τη διάρκεια των οργίων που έκαναν στο υπόγειο κάθε εβδομάδα.

Με τα χρόνια που ακολούθησαν, η Hacienda άνθισε και η σεξουαλική θετικότητα, ένα κίνημα αποστιγματισμού των διαφόρων τύπων σεξουαλικής έκφρασης, έγινε πιο mainstream. Η Φίσερ ένιωσε ένα βαθμό υπερηφάνειας που ήταν μέρος μιας κοινότητας που είχε πιέσει για μεγαλύτερη αποδοχή του τρόπου ζωής της.

Ποιον ανώμαλο να συλλάβω πρώτα;

Αυτό το συναίσθημα τη βοήθησε να αγνοήσει αυτό που περιέγραψε ως τη σκοτεινή πλευρά της Hacienda: μια σειρά από καταγγελίες από επισκέπτες που δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής ή σωματικής επίθεσης.

Τότε, είπε, τι συνέβη. Η Φίσερ βρισκόταν στην κουζίνα της στο Hacienda την άνοιξη του 2012, όταν την πλησίασε και την πίεσε να κάνει σεξ ένας καλεσμένος του σεξ πάρτι. Ξύπνησε νιώθοντας ότι δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της σε αυτό που είχε συμβεί – ότι είχε βιαστεί. Ωστόσο, ο φόβος της να προδώσει την κοινότητά της, οι συνθήκες της συνάντησης και το ίδιο το περιβάλλον της την εμπόδισαν να το καταγγείλει στις αρχές. Ήταν μια απόφαση για την οποία μετανιώνει βαθιά.

«Πώς καλείς την αστυνομία για να καταγγείλεις κάτι που συνέβη σε ένα πάρτι σεξ;» δήλωσε η Φίσερ. «Θα ερχόντουσαν και θα έλεγαν: «Εντάξει, ποιον ανώμαλο να συλλάβω πρώτα;»».

Οι συμμετέχοντες οραματίζονται αυτές τις ομάδες ως ένα μέρος για να διευρύνουν τα όρια των σεξουαλικών κανόνων – ή να τα παραβιάσουν εντελώς – στην ασφαλή παρέα ομοϊδεατών τους

Υπάρχουν όρια και στο kinky

Σε μια εποχή που η μη μονογαμία έχει γίνει επιλογή στις εφαρμογές γνωριμιών, ομάδες όπως η Hacienda έχουν αναδειχθεί, προσελκύοντας περίεργους νεοεισερχόμενους και επωφελούμενες από αυτή τη διαδικασία.

Οι συμμετέχοντες οραματίζονται αυτές τις ομάδες ως ένα μέρος για να διευρύνουν τα όρια των σεξουαλικών κανόνων – ή να τα παραβιάσουν εντελώς – στην ασφαλή παρέα ομοϊδεατών τους. Όμως η ιστορία της Φίσερ και άλλες παρόμοιες αποκαλύπτουν την εγγενή ένταση μεταξύ της επιθυμίας να δημιουργηθεί ένας χώρος ελεύθερης διασκέδασης και των ζητημάτων συναίνεσης, όταν το kinky ενός ατόμου μπορεί να είναι το όριο που ξεπερνάει ένα άλλο άτομο.

Η πλοήγηση σε αυτό το τοπίο ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την Hacienda, η οποία εκμεταλλεύτηκε το κίνημα της σεξουαλικής θετικότητας με έναν τρόπο που λίγες άλλες ομάδες έχουν κάνει, χρεώνοντας ενοίκιο σε ένα σχήμα από σπίτια στο Μπρούκλιν σε ανθρώπους που θέλουν να ζουν στη σκηνή με πλήρη απασχόληση.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την είδηση όπως παρουσιάστηκε στο DNX News

«Η οργάνωσή μας επικεντρώνεται στη σημασία της ενθουσιώδους και συνεχούς συναίνεσης»

Οι ιδρυτές της Hacienda, ένα παντρεμένο πολυγαμικό ζευγάρι που είναι γνωστό ως Andrew και Beth Sparksfire και ένας προσωπικός εκπαιδευτής σεξ που ακούει στο όνομα Kenneth Play, αναγνώρισαν την περίπτωση της Φίσερ και άλλες, αλλά είπαν ότι τέτοια επεισόδια ήταν ακραία σε ένα μέρος που υπερασπίζεται τη συναίνεση.

«Η οργάνωσή μας επικεντρώνεται στη σημασία της ενθουσιώδους και συνεχούς συναίνεσης και έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής για οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των προτύπων», ανέφεραν σε δήλωση που εξέδωσαν απαντώντας σε ερωτήσεις των New York Times.

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Hacienda και παρόμοιες οργανώσεις, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν οδηγίες να ζητούν συνεχώς τη συγκατάθεση κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών δεσμών, ζητώντας άδεια πριν φιλήσουν ή αγγίξουν τους συντρόφους με οποιονδήποτε τρόπο.

Δέκα άτομα δήλωσαν άλλα

Παρόλα αυτά, σε συνεντεύξεις, περισσότεροι από δύο δωδεκάδες άνθρωποι που συνδέονται με τη λέσχη έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον η πολιτική αυτή λειτουργεί. Δέκα από αυτά τα άτομα δήλωσαν ότι οι ίδιοι είχαν υποστεί σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση στη Hacienda.

Είπαν ότι ο οργανισμός δεν έπαιρνε πάντα σοβαρά υπόψη του τους ισχυρισμούς για παραβιάσεις της συναίνεσης και σπάνια, ίσως ποτέ, ανέφερε τους πιο σοβαρούς ισχυρισμούς στις αρχές, κάνοντάς τους αντιθέτως αντικείμενο συχνά τυχαίων εσωτερικών ελέγχων. Μερικές φορές τα άτομα που διενεργούσαν τις επιθεωρήσεις είχαν σεξουαλική σχέση με το καταγγέλλον μέρος, το παραβατικό μέρος ή και τα δύο, είπαν οι άνθρωποι.

Στην απάντησή τους προς τους Times, οι υπεύθυνοι της Hacienda αναγνώρισαν τις καταγγελίες, αλλά τις περιέγραψαν ως μέρος ενός δύσκολου ξεκινήματος για τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου κατά τις πρώτες ημέρες της ομάδας. Είπαν ότι είχαν δημιουργήσει δικλείδες ασφαλείας με την πάροδο των ετών και, μάλιστα, τα περισσότερα από τα περιστατικά που περιγράφηκαν στους Times συνέβησαν πριν από το 2018.

Πρώην και νυν μέλη εξέφρασαν βαθιές επιφυλάξεις για αυτό που περιέγραψαν ως μια διαρκή κουλτούρα ατιμωρησίας για προνομιούχα μέλη που έχουν κατηγορηθεί ότι ξεπέρασαν τα όρια όλα αυτά τα χρόνια

Ο μεγαλύτερος χάκερ του σεξ στον κόσμο

Όμως, πρώην και νυν μέλη εξέφρασαν βαθιές επιφυλάξεις για αυτό που περιέγραψαν ως μια διαρκή κουλτούρα ατιμωρησίας για προνομιούχα μέλη που έχουν κατηγορηθεί ότι ξεπέρασαν τα όρια όλα αυτά τα χρόνια – συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή της Hacienda, του Play, ο οποίος ονομάστηκε από το περιοδικό GQ το 2017 ως «ο μεγαλύτερος χάκερ του σεξ στον κόσμο».

«Αν σκεφτόμαστε τα κέρδη και το status πάνω από την κοινότητα, τότε είναι που αποτυγχάνει», δήλωσε η Zhana Vrangalova, ψυχολόγος που διδάσκει μαθήματα για τη σεξουαλικότητα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, η οποία ήταν μέλος της Hacienda πριν αποχωρήσει μετά από μια διαφωνία. «Η Hacienda, είναι ουτοπία κατά κάποιον τρόπο, αλλά πρέπει να είμαστε σαφείς: δεν υπάρχει ουτοπία».

Στην ανακοίνωσή τους, ο Play και το ζεύγος Sparksfires αρνήθηκαν κατηγορηματικά κάθε αδίκημα. Είπαν ότι η Hacienda χρησιμοποιούσε πλέον παρατηρητές σεξουαλικών πάρτι, γνωστούς ως «κηδεμόνες» και έκανε υποχρεωτικές τις οδηγίες συναίνεσης για όλους τους επισκέπτες. Είπαν ότι οποιαδήποτε καταγγελία έφτανε γρήγορα σε αυτούς.

«Συναισθηματικά και πραγματικά γυμνός»

«Αρνούμαστε σθεναρά κάθε έννοια ότι η Hacienda είναι μια οργάνωση που φιλοξενεί ή προστατεύει άτομα που δεν εφαρμόζουν τη συναίνεση ή παραβιάζουν τα μέλη της με οποιονδήποτε τρόπο», ανέφερε η δήλωση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ερωτήθηκαν για το άρθρο αυτό -συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είπαν ότι έπεσαν θύματα- περιέγραψαν την Hacienda με συντριπτικά θετικούς όρους, λέγοντας ότι προσέφερε καταφύγιο από την κρίση.

«Εξαλείφει το στίγμα πίσω από τη σεξουαλικότητα γενικότερα», δήλωσε η Tatyannah King, μια συγγραφέας που είπε ότι δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα στη Hacienda και ότι τα πάρτι τη βοήθησαν να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. «Απλώς δεν έχεις άλλη επιλογή από το να είσαι συναισθηματικά γυμνός, όπως μπορεί να είσαι και πραγματικά γυμνός».

Δείτε ένα παλιότερο βίντεο για το Hacienda 

Αυτοί οι χώροι είναι το αντίθετο του άσπρου και του μαύρου

Αλλά ακόμη και οι οπαδοί της Hacienda αναγνώρισαν μια απροθυμία να μιλήσουν άσχημα για την ομάδα από φόβο μήπως θέσουν σε κίνδυνο έναν ακρογωνιαίο λίθο του τρόπου ζωής τους.

«Αυτοί οι χώροι είναι το αντίθετο του άσπρου και του μαύρου», δήλωσε η Effy Blue, πρώην μέλος της Hacienda, η οποία σχεδίασε μία από τις πρώτες πολιτικές συναίνεσης της οργάνωσης πριν από περίπου μια δεκαετία.

«Χρειάζεται η κοινωνική ευαισθησία ενός χειρουργού εγκεφάλου για να φύγεις από τον χώρο αλώβητος και να μην πληγώσεις ποτέ κάποιον και να μην πληγωθείς ποτέ».

Το σπίτι του σεξ στο SoHo

Τα τελευταία χρόνια, σε όλη την πόλη, τα πάρτι σεξ έχουν αναδυθεί από τα δίκτυα ψιθύρων και έχουν γίνει το αντικείμενο των κομψών ιστοσελίδων και των λιστών αναμονής.

Με ονόματα όπως House of Scorpio, Chemistry και NSFW, ορισμένα απευθύνονται σε ετεροφυλόφιλους ανθρώπους, ενώ άλλα είναι queer χώροι ή επικεντρώνονται σε kinks όπως latex ή bondage.

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε ενοικιαζόμενες αίθουσες χορού ξενοδοχείων, αρχοντικά και νυχτερινά κέντρα από το Μπρούκλιν μέχρι το Μπρονξ. Εντός των τειχών τους, το δημόσιο σεξ αναφέρεται ως «σκηνή», η σεξουαλική επαφή αναφέρεται ως «παιχνίδι» και οι συμμετέχοντες έχουν «ονόματα σκηνής».

Λίγες ομάδες έχουν το προφίλ της Hacienda. Οι επικεφαλής της έχουν αναδειχθεί σε πρεσβευτές της θετικότητας του σεξ, με στόχο να μετατρέψουν τη Hacienda στο αντίστοιχο sex club του SoHo House – ένα διεθνές club μόνο για μέλη.

Ο οργανισμός διοικείται από κοινού από τον Sparksfire και τη σύζυγό του, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Elizabeth Pelletier και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την προσδιορίζει ως «βασίλισσα» της Hacienda, και τον συνιδρυτή τους, τον Play, κατά κόσμον Kenneth Yim, κάποτε προσωπικό της γυμναστή

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Hacienda

Η Hacienda ξεκίνησε πριν από δώδεκα και πλέον χρόνια ως ένα παράνομο σεξουαλικό πάρτι στο σπίτι του Sparksfire, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Andrew Cray, στο Μπρούκλιν. Αναλυτής αγοράς ακινήτων από την Αγγλία, ήταν πρόσφατα χωρισμένος και είχε αρχίσει να εξερευνά τη σεξουαλικότητά του, όπως είπε σε μια συνέντευξη σε podcast.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Hacienda περιλαμβάνει πλέον τουλάχιστον τρία townhouses στο Bushwick και μια βίλα στη Νέα Ορλεάνη. Τα περισσότερα από τα ακίνητα ανήκουν στον Sparksfire- τα κτίρια της Νέας Υόρκης μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερους από δύο δωδεκάδες ενοικιαστές, σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρχαν παλαιότερα στον ιστότοπο της Hacienda.

Ο οργανισμός διοικείται από κοινού από τον Sparksfire και τη σύζυγό του, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Elizabeth Pelletier και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την προσδιορίζει ως «βασίλισσα» της Hacienda, και τον συνιδρυτή τους, τον Play, κατά κόσμον Kenneth Yim, κάποτε προσωπικό της γυμναστή.

Δεν είναι κτηματομεσιτική επιχείρηση

Η Hacienda κερδίζει χρήματα από τις ετήσιες συνδρομές που κοστίζουν περίπου 130 δολάρια η καθεμία, καθώς και από τα εισιτήρια των πάρτι και τα έσοδα από τα ενοίκια. Οι κάτοικοι πληρώνουν από 750 έως 1.500 δολάρια ή και περισσότερα μηνιαίως για τα δωμάτια, σύμφωνα με τις αγγελίες ακινήτων. Τουλάχιστον ένα brownstone διαθέτει υπόγειο «μπουντρούμι του σεξ».

Η Hacienda νοικιάζει επίσης χώρο σε άλλα «πάρτι παιχνιδιού», τα οποία πληρώνουν αρκετές χιλιάδες δολάρια για να χρησιμοποιούν ανέσεις όπως οι πάγκοι του ξυλοδαρμού και το υπαίθριο τζακούζι.

Οι επικεφαλής της είναι ειλικρινείς για την πεποίθησή τους ότι η Hacienda δεν είναι μια κτηματομεσιτική επιχείρηση αλλά ένας κοινωνικός σκοπός: ένα προπύργιο της ένταξης, ακόμη και ένα μοντέλο για την αντιμετώπιση της αμερικανικής σεμνοτυφίας. Είναι μια πεποίθηση που πολλοί ένοικοι μοιράζονται με θέρμη.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι μπορούν να μαθαίνουν, να συγκεντρώνονται και να απολαμβάνουν και να εξερευνούν υπεύθυνα τη σεξουαλικότητά τους», αναφέρει η ηγεσία της λέσχης στην ανακοίνωσή της προς τους Times.

Τέσσερα άτομα δήλωσαν ότι ένας πρώην κάτοικος της Hacienda – ο οποίος χρησιμοποιούσε το σκηνικό όνομα Scary Ben – τους γρονθοκόπησε ή τους δάγκωσε βάναυσα κατά τη διάρκεια του σεξ ή αφαίρεσε προφυλακτικά χωρίς συγκατάθεση

Οι παραβάτες των κανόνων μπαίνουν στη μαύρη λίστα

Τα όργια της Hacienda ακολουθούν ένα σενάριο που χρησιμοποιείται σε σεξουαλικά πάρτι σε όλη την πόλη: Οι επισκέπτες πρέπει να διαβάσουν τους κανόνες του σπιτιού και να παρακολουθήσουν μια σύντομη ενημέρωση για τη συναίνεση.

Στη Hacienda και σε άλλα πάρτι, παρατηρητές – στην ουσία οι επιτηρητές της αίθουσας του οργίου – βρίσκονται σε ετοιμότητα για να βεβαιωθούν ότι δεν ξεπερνιούνται τα όρια. Η απαγορευμένη συμπεριφορά μπορεί να κυμαίνεται από την απλή λαγνεία μέχρι το «stealthing» – ένας άνδρας που αφαιρεί κρυφά ένα προφυλακτικό χωρίς άδεια. Οι παραβάτες των κανόνων μπαίνουν στη μαύρη λίστα.

Ισχυρισμοί για παραβιάσεις της συναίνεσης προκύπτουν από καιρό σε καιρό στα πάρτι σεξ σε όλη τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι οποίοι λένε ότι συνήθως αντιμετωπίζονται εσωτερικά. Σε ομάδες στο Facebook, συζητήσεις Discord και έγγραφα Google Docs που δόθηκαν στους Times, οι επισκέπτες των πάρτι ανταλλάσσουν ονόματα υποτιθέμενων παραβατών της συναίνεσης με δηλωμένο σκοπό να κρατήσουν ο ένας τον άλλον ασφαλή.

Ένα διαδικτυακό μάθημα 697 δολαρίων για τη βελτίωση της σεξουαλικής τεχνικής

Αλλά ίσως κανένας οργανισμός δεν έχει την προβολή – και το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο – της Hacienda, και η εκτίμηση των ηγετών της έχει γίνει ιδιαίτερος πόλος έλξης. Ο Play, για παράδειγμα, έχει δώσει διαλέξεις, έχει γράψει βιβλία και έχει εμφανιστεί σε περισσότερα από 100 ειδησεογραφικά άρθρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, όπου πουλάει επίσης ένα διαδικτυακό μάθημα 697 δολαρίων για τη βελτίωση της σεξουαλικής τεχνικής.

Στα βιβλία του και στις σεξουαλικές του επιδείξεις, ο Play τονίζει τη σημασία του να λαμβάνεται πάντα η συγκατάθεση. Αλλά έχει επίσης κατηγορηθεί ότι παραβιάζει αυτόν τον κανόνα.

Πριν από περίπου μια δεκαετία, μια γυναίκα δήλωσε ότι ήταν εμφανώς μεθυσμένη και δεν ήταν σε θέση να συναινέσει όταν ο Play της έκανε δημοσίως σεξουαλικές πράξεις σε ένα πάρτι. Στη δήλωσή τους στους Times, η ηγεσία της Hacienda αναγνώρισε τη συνάντηση, αλλά είπε ότι ήταν συναινετική. Αποκάλεσαν τους ισχυρισμούς της γυναίκας «αβάσιμους και αναληθείς».

«Στέκομαι ολόψυχα στο πλευρό των θυμάτων και ποτέ δεν θέλω να απαξιώσω την εμπειρία μιας γυναίκας ή να πνίξω τη φωνή της», δήλωσε ο Play, αλλά πρόσθεσε: «Με παρηγορεί το γεγονός ότι τα γεγονότα και η αλήθεια είναι με το μέρος μου».

Ο δικηγόρος ήταν μέλος της Hacienda

Εξαιτίας της κατηγορίας, ο Play έχει αποκλειστεί από τουλάχιστον τρία άλλα πάρτι σεξ σε όλη τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τους διοργανωτές τους. Ο ισχυρισμός δίχασε πικρά το Hacienda, σύμφωνα με συνεντεύξεις αρκετών μελών της κοινότητας, προκαλώντας την έξοδο ορισμένων που θεώρησαν ότι η προσωπική πίστη των Sparksfire στον Play – ήταν ερωτικός σύντροφος της Sparksfire – και το εμπορικό του σήμα υπερέβαιναν την ασφάλεια των μελών.

Άλλοι άνθρωποι που εμπλέκονται με την Hacienda κατά τη διάρκεια των ετών έχουν κατηγορηθεί ομοίως ότι ξεπέρασαν τα όρια.

Δέκα άτομα δήλωσαν στους Times ότι βίωσαν σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση εντός των τειχών της Hacienda, από επίθεση έως βιασμό. Μερικοί από τους ανθρώπους που κατήγγειλαν είπαν ότι η Hacienda έφερε έναν δικηγόρο που προσέφερε υπηρεσίες διαμεσολάβησης – παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος ήταν μέλος της Hacienda.

Δύο από τα άτομα, και οι δύο γυναίκες, ανέφεραν ότι χτυπήθηκαν στους τοίχους δεχόμενες βία από διάφορους επισκέπτες του πάρτι, οι οποίοι αντιμετώπισαν ελάχιστες συνέπειες παρά τις καταγγελίες. Τέσσερα άτομα δήλωσαν ότι ένας πρώην κάτοικος της Hacienda – ο οποίος χρησιμοποιούσε το σκηνικό όνομα Scary Ben – τους γρονθοκόπησε ή τους δάγκωσε βάναυσα κατά τη διάρκεια του σεξ ή αφαίρεσε προφυλακτικά χωρίς συγκατάθεση.

Ο τρομακτικός Μπεν

Η συμπεριφορά του Scary Ben ανησύχησε τόσο πολύ μια ομάδα γυναικών ενοίκων στο Hacienda το 2012, ώστε συγκάλεσαν συνάντηση για να τον συζητήσουν. Όταν ένας διοργανωτής της Hacienda το έμαθε, δεν έλαβε κανένα μέτρο εναντίον του άνδρα, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ben Doray, αλλά εξύβρισε τις γυναίκες σε μια σειρά email που περιλάμβανε και το ζεύγος Sparksfires.

«Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα άτομο με κίνητρο σε ένα από αυτά τα «συμπόσια» να ζητήσει συμβουλή δικηγόρου και να μας μηνύσει», έγραψε ο διοργανωτής, σύμφωνα με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιήλθαν στην κατοχή των Times. «Συζητούν θέματα μη συναίνεσης και ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς».

Ο Ben Doray εξακολουθούσε να ζει σε μία από τις brownstones περίπου δύο χρόνια αργότερα, όταν μια άλλη κάτοικος, η Kristin Stadelmann-Ferreira, δήλωσε ότι τη βίασε στο δωμάτιό της στη Hacienda Villa στην Troutman Street.

Είπε ότι ο Doray, ένας σουρεαλιστής κλόουν και καλλιτέχνης του μπουρλέσκ που ήταν γνωστός στο Hacienda για τις έντονες επιδείξεις ξυλοδαρμού του, την ανάγκασε να κάνουν σεξ ενώ φορούσε ταμπόν.

Η Stadelmann-Ferreira, η οποία είχε αρχικά ρομαντική σχέση με τον Doray, δήλωσε ότι ενημέρωσε την ηγεσία για το επεισόδιο, αλλά αγνοήθηκε, εν μέρει, όπως είπε, λόγω της δικής της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς. Λίγο μετά τη συνάντηση με τον Doray, η Stadelmann-Ferreira, η οποία πάσχει από σχιζοφρένεια, είπε ότι έπαθε νευρικό κλονισμό και έτρεξε γυμνή στην οδό Troutman. Νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο για ψυχιατρική περίθαλψη.

«Μπορούν να μάθουν από τα λάθη τους»

Στη δήλωσή τους, οι ηγέτες της Hacienda δήλωσαν ότι η Stadelmann-Ferreira δεν τους κατηγόρησε ποτέ, αλλά αντιθέτως η κοινότητά τους συσπειρώθηκε γύρω της κατά τη διάρκεια της κατάρρευσής της. Σε συνέντευξή της, η Stadelmann-Ferreira αναγνώρισε με ευγνωμοσύνη την υποστήριξη, αλλά επέμεινε ότι η ίδια έκανε την καταγγελία.

Οι επικεφαλής της οργάνωσης δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν καμία κατηγορία κατά του Doray μέχρι που μια άλλη γυναίκα τον κατηγόρησε δημοσίως για βιασμό το 2015. Αμέσως απαγόρευσαν στον Doray να συμμετέχει σε εκδηλώσεις και άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα για να τερματίσουν τη διαμονή του στο Hacienda, είπαν. Ο ίδιος μετακόμισε τέσσερις μήνες αργότερα.

Παρά το περιστατικό, η Stadelmann-Ferreira εξακολουθεί να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την Hacienda και τους ηγέτες της. «Ήμασταν πρωτοπόροι», είπε. «Αλλά είναι σημαντικό να επισημάνουμε πού η ηγεσία έκανε λάθη στο παρελθόν. Μπορούν να μάθουν από τα λάθη τους»..

Η ηγεσία της Hacienda δήλωσε ότι έχει γίνει πιο ασφαλής ως απάντηση σε επεισόδια όπως αυτό.

«Καθόμουν εκεί και συζητούσα με τον εαυτό μου: Να καλέσω την αστυνομία;»

Αλλά το πιο πρόσφατο που περιγράφηκε στους Times συνέβη τον Φεβρουάριο του 2020. Αφορούσε ένα non binary άτομο που είπε ότι ένας παραβρισκόμενος την έπνιξε χωρίς τη συγκατάθεσή του σε ένα πάρτι της Hacienda.

Το άτομο, η Charlie Bentley, η οποία χρησιμοποιεί αντωνυμίες she/her, δήλωσε ότι διαμαρτυρήθηκε σε έναν διοργανωτή της εκδήλωσης, τον René Bolanos, αλλά δέχτηκε μομφή επειδή ύψωσε τη φωνή της, σύμφωνα με την Bentley και μηνύματα που μοιράστηκε με τον Bolanos. Ο άλλος επισκέπτης του πάρτι δεν αντιμετώπισε καμία συνέπεια, δήλωσε η Bentley. Ο Bolanos είπε ότι θυμήθηκε ότι τον πλησίασε στο πάρτι η Bentley, η οποία έκλαιγε, αλλά επέμεινε ότι δεν του είπε γιατί ήταν αναστατωμένη.

«Αν γνώριζα για το περιστατικό στο πάρτι, θα είχα θέσει αμέσως το θέμα στους διοργανωτές και θα παρείχα οποιαδήποτε υποστήριξη μπορούσα στην Charlie», δήλωσε.

Η Mx. Bentley, 31 ετών, δήλωσε ότι σκέφτηκε να καλέσει τις αρχές. Αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με την ίδια δύσκολη απόφαση όπως και άλλοι που ένιωσαν ότι είχαν πέσει θύματα σε ένα μέρος για το οποίο νοιάζονται βαθιά.

«Καθόμουν εκεί και συζητούσα με τον εαυτό μου: Να καλέσω την αστυνομία;» είπε. «Αλλά σκέφτηκα: Αυτοί είναι οι φίλοι μου, δεν μπορώ να τους το κάνω αυτό. Αυτή είναι η δουλειά τους».

Και δεν κάλεσε την αστυνομία.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στους nytimes.com

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024