Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γενική επιστράτευση

Γενική επιστράτευση

Ο κόουτς Αταμάν χρειάζεται περισσότερους «στρατιώτες» κόντρα στη Μπαρτσελόνα

Το ειδικό βάρος της φανέλας της Μπαρτσελόνα υστερεί αρκετά σε γραμμάρια (για να μην πούμε κιλά…) από το αντίστοιχο της «αιώνιας» αντιπάλου της Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στη διαφορά τους σε ευρωπαϊκούς και ισπανικούς τίτλους αλλά και στην αντίδραση της ομάδας σε κρίσιμους αγώνες, τελικούς κανονικούς ή «τελικούς» που δίνουν κάτι σημαντικό.

Η επόμενη αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη βόλτα της στα μέρη μας σε ένα τριήμερο (Κωνσταντινούπολη-Αθήνα) ήθελε να σφραγίσει τη 2η θέση στην κανονική περίοδο αλλά μπορεί να αναχωρήσει από την ελληνική πρωτεύουσα ακόμα και ως 4η!

Η ήττα με κάτω τα χέρια στην Πόλη από τη Φενέρ είναι ένα καλό μήνυμα για τον Παναθηναϊκό αρκεί να αναγνωσθεί με καθαρό μυαλό από τους Πράσινους.

Οι οποίοι ναι θα έχουν ξεκάθαρα την ευκαιρία να «πατήσουν» για τα καλά στη 2η θέση εάν εκτός της νίκης επί των Καταλανών πάρουν και τη διαφορά των 8 πόντων με την οποία είχαν χάσει στη Βαρκελώνη (80-72). Ενδεχομένως στην τελική σούμα να μη χρειαστεί η διαφορά αρκεί σε κάθε ισοβαθμία ο Παναθηναϊκός να έχει παρέα του και τη Μονακό με την οποία μετράει 2 νίκες.

Το παιχνίδι «παγίδα» – όχι τόσο στο αγωνιστικό επίπεδο αλλά στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα – του Βελιγραδίου βγήκε χωρίς απώλειες για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με το γνωστό μικρό ροτέισον 6-7 παικτών που εφαρμόζει συνήθως ο Εργκίν Αταμάν και εξ ανάγκης (τραυματισμοί) και εκ πεποιθήσεως.

Απέναντι όμως στους πιο ποιοτικούς – και με περισσότερες λύσεις σε σχέση με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου – καταλανούς ο Τούρκος προπονητής οφείλει να κάνει…γενική επιστράτευση.
Ναι μπορεί να μην έχει και πάλι τον Κώστα Αντετοκούνμπο και τον Λούκα Βιλντόζα στη διάθεσή του αλλά ο Ιωάννης Παπαπέτρου (δεν έπαιξε στο Βελιγράδι), ο Χουάντσο Ερνάνγκομεθ (08.42 με Ερυθρό Αστέρα), ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι (02.40 εμφανίστηκε στη Star Arena), o Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (μόλις για μια επίθεση 24’’ έπαιξε), ο Λευτέρης Μαντζούκας (δεν έπαιξε) και ο Δημήτρης Μωραϊτης (μπήκε για 4 δευτερόλεπτα) θα είναι ετοιμοπόλεμοι στην άκρη του πάγκου.

Για μια σκυλίσια άμυνα, για κάποιο φάουλ, για ένα ριμπάουντ και το κυριότερο για κάποιες πολύτιμες ανάσες στην εξάδα (Σλούκας, Νάν, Γκράντ, Λεσόρ, Μήτογλου, Γκριγκόνις) που έκανε τη…μπουγάδα στο Βελιγράδι παίζοντας από 24.5 λεπτά (Γκριγκόνις) μέχρι 38 (Ναν)!

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου για παράδειγμα που έπαιξε 14 λεπτά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν πήρε συμμετοχή σε μια έδρα (Βελιγράδι) που την ήξερε πολύ καλά από τη σύντομη θητεία του στην Παρτίζαν.

Ο Ρότζερ Γκριμάου (ο οποίος προπονητικά είναι «μαθητούδι» μπροστά στην γριά αλεπού τον Αταμάν) στην Πόλη χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες του, και μάλιστα τους 10 με διψήφιο αριθμό λεπτών συμμετοχής με τον Μπριζουέλα να έχει τον μικρότερο με σχεδόν 14 λεπτά (13.53) και τον Σατοράνσκι λόγω θέσης τον μεγαλύτερο χρόνο που όμως δεν ξεπέρασε τα 27 λεπτά (26.14).

Στη «μάχη» του ΟΑΚΑ οι χρυσές εφεδρείες μπορεί να παίξουν σημαντικότατο ρόλο όπως στο σκάκι τα απλά πιόνια που αν φτάσουν από τη μία άκρη στην άλλη μπορούν να μετατραπούν σε βασίλισσα, πυργο, άλογο ή και αξιωματικό.

Και σε αυτό το παιχνίδι που διακυβεύονται πολλά ο κόουτς Αταμάν θα χρειαστεί και το τελευταίο πιόνι του πάγκου.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024