Σύμβαση «717»: Ελεύθεροι με εγγυήσεις – μαμούθ οι δυο πρώτοι κατηγορούμενοι
Απολογήθηκαν στην Ελληνίδα Ευρωπαία ανακρίτρια
Με την καταβολή μεγάλων εγγυήσεων που συνολικά ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ έφυγαν ελεύθεροι από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι δύο πρώτοι από τους 23 κατηγορούμενους, μη πολιτικά πρόσωπα, που απολογήθηκαν στην Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για τη σύμβαση 717 που αφορά στη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, έργο που συνδέεται ευθέως με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.
Συγκριμένα μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης από την ευρωπαϊκή εισαγγελία για σειρά αδικημάτων, απολογήθηκαν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι από την πλευρά του ΕΡΓΟΣΕ.
Μετά την απολογία τους η ανακρίτρια από κοινού με την εντεταλμένη ευρωπαία εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου επέβαλαν στους κατηγορούμενους υψηλές εγγυήσεις, 500.000 ευρώ στον έναν και 600.000 στο δεύτερο και επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Η διαδικασία των απολογιών που εκτείνεται χρονικά μέχρι το τέλος Απριλίου θα συνεχιστεί την άλλη εβδομάδα, όπου η σκυτάλη θα περάσει στην επόμενη ομάδα των κατηγορουμένων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το κατηγορητήριο της ευρωπαϊκής εισαγγελίας διατυπώνεται ότι θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία των Τεμπών , αν εγκαίρως είχε ολοκληρωθεί η περίφημη σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση του σιδηροδρομικού δικτύου .
- Πιο απολιτίκ δεν γίνεται – Ο Τομ Κρουζ λέει «όχι» σε ταινίες και βραβεία για να μην δείξει τις πολιτικές του προτιμήσεις
- Σαουδική Αραβία καλεί Σαλάχ: «Είναι ευπρόσδεκτος στο πρωτάθλημα»
- Στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες για τη Φοινικούντα
- Νεκρός σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε 34χρονος σε διαμέρισμα στα Ιωάννινα
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Δείτε live τη συνεδρίαση
- Σχέδιο για δυνατότητα μετατροπής κάθε POS σε μέσο ανάληψης μετρητών





