Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Ο πρώτος ρόμποκοπ είναι πλέον γεγονός

Ισπανία: Ο πρώτος ρόμποκοπ είναι πλέον γεγονός

Το τετράποδο ρομπότ είναι προς το παρόν τηλεχειριζόμενο - Το επόμενο στάδιο είναι η ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης στον μηχανισμό του

Ο πρώτος αστυνομικός… ρομπότ είναι πλέον γεγονός. Μάλιστα, έκανε και την πρώτη του περιπολία στο κέντρο της Μάλαγας στην Ισπανία, με τους περαστικούς να είναι ενθουσιασμένοι από την εφεύρεση, ενώ κάποιοι μιμήθηκαν το βαρύ περπάτημα του τετράπεποδου αστυνομικού που στριφογυρίζει και διαθέτε λαμπάκια, που αναβοσβήνουν πάνω στο κεφάλι του.

Συγκεκριμένα, τα ρομπότ αυτά σχεδίασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μάλαγας τα τελευταία δύο χρόνια, με στόχο να συνδράμει το έργο των αστυνομικών, αλλά και να εντοπίζει τυχόν τροχαίες παραβάσεις, όπως τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών σε ζώνες που απαγορεύεται.

«Το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι ότι χρησιμοποιούμε τεχνολογία 5G»

«Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτό το εγχείρημα είναι ότι χρησιμοποιούμε τεχνολογία 5G για την τηλεκατευθυνόμενη λειτουργία του ρομπότ, προκειμένου να εκτελεί φωτογραφικές αναλύσεις και να ανιχνεύει επικίνδυνες καταστάσεις», δήλωσε η ερευνήτρια Αλμουδένα Ντίαθ.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο τετράποδο ρομπότ, έχει δύο εκδόσεις άπο άποψη χρώματος, μία σε πράσινο και μία σε μαύρο χρώμα, ενώ όπως ήδη έχει αναφερθεί, προς το παρόν είναι  τηλεχειριζόμενο, όμως σταδιακά η επιστημονική ομάδα που το ανέπτυξε θα προχωρήσει στην ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης στον λειτουργικό του σύστημα προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει αυτονομία.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024