Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο αρσενικό ρομπότ της Σαουδικής Αραβίας παρενοχλεί γυναίκα δημοσιογράφο και προκαλεί οργή

Το πρώτο αρσενικό ρομπότ της Σαουδικής Αραβίας παρενοχλεί γυναίκα δημοσιογράφο και προκαλεί οργή

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς χρήστες να χαρακτηρίζουν το ρομπότ «κάθαρμα».

Το πρώτο αρσενικό ρομπότ της Σαουδικής Αραβίας προκάλεσε διαμάχη στο διαδίκτυο λόγω της «ανάρμοστης χειρονομίας» του κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκδήλωσης.

Η QSS Systems σχεδίασε το ρομπότ, το οποίο ονομάστηκε Muhammad, στο πλαίσιο μιας εθνικής πρωτοβουλίας για την προβολή της προόδου της Σαουδικής Αραβίας στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης

Πλάνα από την εκδήλωση απεικόνιζαν το ρομπότ να απλώνει το χέρι του προς μια γυναίκα δημοσιογράφο και να προβαίνει σε παραβιαστική κίνηση.

«Κωδικοποιήθηκε για να είναι κάθαρμα»

Το βίντεο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης δημόσιας εμφάνισης του ρομπότ στο DeepFest στο Ριάντ στις 4 Μαρτίου. Στη συνέχεια κοινοποιήθηκε από την Megh Updates στο X.

Παρά τις επικρίσεις, ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπερασπίστηκαν το ρομπότ, υποστηρίζοντας ότι το περιστατικό μπορεί να συνδέεται με λανθασμένο προγραμματισμό ή μια δυσλειτουργία και όχι με σκόπιμη παραβιαστική συμπεριφορά

Το βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 8 εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς οι θεατές κατηγόρησαν το ρομπότ ότι παρενόχλησε τη γυναίκα δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της ζωντανής συνέντευξης. Ένας χρήστης σχολίασε: «Κωδικοποιήθηκε για να είναι κάθαρμα», ενώ άλλοι το χαρακτήρισαν ως «διεστραμμένο ρομπότ».

Εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του, ένας χρήστης αναφώνησε: «Θεέ μου. Αλήθεια» Ένας άλλος αντέδρασε γράφοντας: «Τέτοιο κάθαρμα», ενώ κάποιος άλλος αναρωτήθηκε: «Ποιος εκπαίδευσε την AI για την έκθεση;».

Οφείλεται σε βλάβη;

Παρά τις επικρίσεις, ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπερασπίστηκαν το ρομπότ, υποστηρίζοντας ότι το απαράδεκτο περιστατικό μπορεί να συνδέεται με λανθασμένο προγραμματισμό ή μια δυσλειτουργία και όχι με σκόπιμη παραβιαστική συμπεριφορά. «Νομίζω ότι έχει βλάβη», δήλωσε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Οι προγραμματιστές του backend χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να δουλέψουν».

Η QSS Systems σχεδίασε το ρομπότ, το οποίο ονομάστηκε Muhammad, στο πλαίσιο μιας εθνικής πρωτοβουλίας για την προβολή της προόδου της Σαουδικής Αραβίας στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Κατά την παρουσίασή του στο DeepFest, ο Muhammad, το πρώτο δίγλωσσο ανδρικό ανθρωποειδές ρομπότ που κατασκευάστηκε στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε: «Είμαι ο Muhammad, το πρώτο ρομπότ της Σαουδικής Αραβίας με τη μορφή ανθρώπου. Κατασκευάστηκα και αναπτύχθηκα στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ως εθνικό έργο για να επιδείξουμε τα επιτεύγματά μας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης».

*Με πληροφορίες από: ndtv | Κεντρική φωτογραφία θέματος: MeghUpdates | Twitter  

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024