Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρομπότ της Tesla επιτέθηκε σε μηχανικό - Πάτησαν το κουμπί έκτακτης ανάγκης

Ρομπότ της Tesla επιτέθηκε σε μηχανικό – Πάτησαν το κουμπί έκτακτης ανάγκης

Επίθεση ρομπότ της Tesla σε μηχανικό στο εργαστάσιο προκαλεί ανησυχία για την ένταξη των αυτοματοποιημένων ρομπότ στους χώρους εργασίας.

Ένας μηχανικός της Tesla δέχτηκε επίθεση από ρομπότ κατά τη διάρκεια δυσλειτουργίας στο εργοστάσιο της εταιρείας κοντά στο Austin.

Δύο μάρτυρες παρακολούθησαν με τρόμο καθώς ο συνάδελφός τους δέχτηκε επίθεση από το ρομπό που είχε σχεδιαστεί για να μετακινεί εξαρτήματα αυτοκινήτου από αλουμίνιο.

Το ρομπότ, όπως έγινε γνωστό, κάρφωσε τον μηχανικό που εκείνη την ώρα προγραμμάτιζε το λογισμικό δύο ανενεργών ρομπότ Tesla.

Οι συνάδελφοί του πάτησαν το κουμπί έκτακτης ανάγκης

Ήταν τότε που το ρομπότ κάρφωσε τα μεταλλικά του χέρια στην πλάτη και το χέρι του, με το αίμα του μηχανικού να γεμίζει τον χώρο.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε σε μια αναφορά τραυματισμού του 2021 που κατατέθηκε στην κομητεία Travis και στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές και έφτασε στη γνώση της MailOnline.

Ανησυχία για τους κινδύνους

Αν και κανένας άλλος τραυματισμός που σχετίζεται με ρομπότ δεν αναφέρθηκε στις ρυθμιστικές αρχές από την Tesla στο εργοστάσιο του Τέξας το 2021 ή το 2022, το περιστατικό έρχεται εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών σχετικά με τους κινδύνους των αυτοματοποιημένων ρομπότ στους χώρους εργασίας.

Αναφορές για αυξημένους τραυματισμούς λόγω ρομποτικών συναδέλφων έχουν οδηγήσει ορισμένους να αμφισβητούν την ταχεία ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο μηχανικός δεν χρειάστηκε άδεια από την εργασία του μετά την επίθεση που δέχτηκε στο εργοστάσιο της Tesla.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί τους συμβασιούχους εργαζόμενους της Tesla Giga Texas δήλωσε στην DailyMail ότι με βάση τις συνομιλίες της με εργαζόμενους, ο αριθμός των τραυματισμών στο εργαστάσιο υποδηλώνεται.

«Είχαμε πολλούς εργάτες που τραυματίστηκαν», σημειώνει η δικηγόρος Hannah Alexander, και «έναν εργαζόμενο που πέθανε». «Οι τραυματισμοί και ο θάνατός του δεν περιλαμβάνονται σε αυτές τις αναφορές που η Tesla υποβάλλει στην κομητεία προκειμένου να έχει φορολογικά κίνητρα».

Sports in

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024