Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καζακστάν: Ο X-factor που απειλεί τη Γαλανόλευκη

Καζακστάν: Ο X-factor που απειλεί τη Γαλανόλευκη

Το «τρικ» του προπονητή του Καζακστάν, Μάγκομεντ Αντίεφ, ενόψει της αναμέτρησης με την Ελλάδα για τα πλέι οφ των προκριματικών του Euro 2024.

Ασο από το μανίκι του θέλει να τραβήξει ο προπονητής του Καζακστάν Μάγκομεντ Αντίεφ ενόψει του ημιτελικού των πλέι οφ των προκριματικών του Euro 2024 με τη Γαλανόλευκη.

Ο εκλέκτορας των Καζάκων δεν θα έχει στη διάθεσή του τον κορυφαίο αμυντικό του, Νουραλί Αλίπ καθώς συμπλήρωσε κάρτες και στη θέση του προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τον κορυφαίο σκόρερ της ομάδας του, Μπαχτιόρ Ζαϊνουντίνοφ!

Ο Αλίπ είναι κεντρικός αμυντικός που καλύπτει την αριστερή πλευρά, ενώ ο άσος της Μπεσίκτας είναι ο ιθύνων νους στο επιθετικό κομμάτι του Καζακστάν.

Η παραδοξότητα στον τρόπο που σκέφτεται να καλύψει ο Αντίεφ το κενό που θα αφήσει ο Αλίπ δικαιολογείται από το γεγονός ότι η τουρκική ομάδα έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τον Ζαϊνουντίνοφ στην αριστερή πλευρά του κέντρου της άμυνας της.

Ωστόσο ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αγωνιστεί στη συγκεκριμένη θέση με την εθνική ομάδα και το ρίσκο που σκέφτεται να αναλάβει ο Αντίεφ είναι τεράστιο, αφενός για την αμυντική του κάλυψη, αφετέρου γιατί αποδυναμώνει την επίθεση του Καζακστάν. Σχεδόν όλο το ποδοσφαιρικό Καζακστάν συζητά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της πιθανής επιλογής του Αντίεφ που ίσως αποδειχτεί καθοριστική για την πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ.

Ζαϊνουντίνοφ και Μπακασέτας γνωρίζονται από τα παιχνίδια του τουρκικού πρωταθλήματος με τον καζάκο άσο να θεωρεί τον αρχηγό της Γαλανόλευκης «δυνατό παίκτη», ενώ ξεχωρίζει και τον Κώστα Τσιμίκα. Το παιχνίδι των Καζάκων είναι αμυντικογενές και κάθε φορά που ερωτάται σχετικά ο εκλέκτορας Αντίεφ, χαρακτηρίζει «ερασιτέχνες» όσους αμφισβητούν τις επιλογές του.

Την τελευταία φορά που τον ρώτησαν γιατί δεν παίζει επιθετικά απάντησε σε έντονο ύφος πως το Καζακστάν θα πετύχαινε πέντε γκολ περισσότερα αλλά θα δεχόταν και δέκα περισσότερα, ενώ θα κατακτούσε έξι βαθμούς λιγότερους. Είχε τονίσει επίσης πως ο προπονητής δουλεύει με το υλικό που έχει στα χέρια του.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024