Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρεία σύσκεψη για το βουνό της Πεντέλης

Ευρεία σύσκεψη για το βουνό της Πεντέλης

Συμπεράσματα, χάραξη στρατηγικής, στόχοι.

Παγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη εργασίας επτά (7) δήμων – μελών του Συνδέσμου ΣΠΑΠ, μετά από πρωτοβουλία της Δημάρχου Πεντέλης Νατάσσας Κοσμοπούλου, με θέμα τη χάραξη κοινής στρατηγικής και στόχων για την προστασία και ανάπλαση του Πεντελικού, στο Δημαρχείο Μελισσίων.

Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν οι κάτωθι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας ως εκπρόσωποι Δημάρχων:

Από τον Δήμο Κηφισιάς ο Δήμαρχος Βασίλης Ξυπολιτάς, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας Τίτος Ψαρουδάκης και Δημήτρης Καρράς, από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου η Δήμαρχος Δήμητρα Τσεβά και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος, από τον Δήμο Διονύσου η Δήμαρχος Κατερίνα Μαϊχόσογλου και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Τραιαφόρος, από τον Δήμο Βριλησσίων ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Μπήτας, από τον Δήμο Μαραθώνα ο αναπληρωτής Δημάρχου και αντιδήμαρχος Ασφάλειας  Χρήστος  Στάμος, από τον Δήμο Παλλήνης ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρης Δήμος, από τον Δήμο Πεντέλης παραβρέθηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή με τους αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους.

Η κα Κοσμοπούλου καλωσόρισε τα μέλη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν παίζουμε με το βουνό της Πεντέλης. Έχουμε ευθύνη και γι’ αυτό σήμερα είμαστε εδώ για να λάβουμε έγκαιρα μέτρα, πριν η επόμενη καταστροφή χτυπήσει ξανά την πόρτα μας’ και έθεσε το αντικείμενο της συζήτησης – την προστασία του βουνού με σύγχρονα μέσα και συνεργασία των δήμων που βρίσκονται στις παρυφές του.

Συμπεράσματα

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, μετά από πλούσια διαλογική συζήτηση, οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποί τους συναποφάσισαν τα παρακάτω, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης:

  • την προστασία του Πεντελικού με τη χάραξη κοινής στρατηγικής και συντονισμένων κινήσεων από τους δήμους – μέλη
  • την επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης σύγχρονων τεχνολογικών μέσων για τη θωράκιση του βουνού
  • τη λεπτομερή καταγραφή των αναγκών κάθε δήμου και τον τερματισμό της εν υπνώσει λειτουργίας του ΣΠΑΠ με τη συνολική ανάκαμψή του σε όλα τα επίπεδα
  • την ανάπτυξη της Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους δήμους – μέλη με: Κέντρα Επιχειρήσεων και αξιόπιστα συστήματα επικοινωνίας και απεικόνισης του θεάτρου των επιχειρήσεων, με βάση α. την αρχή της επιτήρησης & άμεσης 24ωρης επέμβασης, β. την εξασφάλιση επαρκούς εξοπλισμού γ. την επισήμανση των αδύναμων σημείων κάθε δήμου, δ. την πρόβλεψη έργων και μέτρων, ε. τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού.
  • τη διαρκή στήριξη των ομάδων εθελοντών ανά δήμο, την εκπαίδευση και πιστοποίησή τους
  • τη διαφύλαξη της μορφολογικής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής ταυτότητας του βουνού
  • την άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια

Η σύσκεψη έκλεισε  με τη δέσμευση για την ενεργοποίηση όλων για την προστασία του βουνού και των ανθρώπων που ζούνε σε αυτό.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024