Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Πεντέλης το τόλμησε - Απομάκρυνε τους πυλώνες ρεύματος υψηλής τάσης

Ο Δήμος Πεντέλης το τόλμησε – Απομάκρυνε τους πυλώνες ρεύματος υψηλής τάσης

Η απερχόμενη δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά άφησε το αποτύπωμα της στο Δήμο με ένα σημαντικό έργο. Απομάκρυνε τους πυλώνες υψηλής τάσης. Ο όμορος Δήμος Παλλήνης πρέπει να κάνει το ίδιο.

Έκανε πράξη τη δέσμευση της, συνέχισε τις προσπάθειες των προηγούμενων δημοτικών Αρχών Πεντέλης και πρόσφερε στη πόλη της ένα μεγάλο δώρο με την απομάκρυνση των πυλώνων μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης. Ο λόγος για την απερχόμενη δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά που μπορεί να μην «έπεισε» τους δημότες της ώστε να της προσφέρουν με την ψήφο τους άλλη μια θητεία, ωστόσο άφησε ισχυρή κληρονομιά με το έργο της απομάκρυνσης των πυλώνων μεταφοράς ρεύματος.

Με αυτό πέτυχε να προστατεύσει το περιβάλλον, να δημιουργήσει ελεύθερο χώρο, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών και να τους προστατεύσει από την ακτινοβολία. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν μιμήθηκε ούτε ο Δήμος Παλλήνης, ούτε ο Δήμος Διονύσου επί παραδείγματι που έχουν πυλώνες υψηλής τάσης να γειτνειάζουν στα σπίτια ή να είναι σε πολύ κοντινή απόσταση. Μπορεί να ήθελαν και να μην βρήκαν όσα απαιτούνταν για να προβούν σε παρόμοια κίνηση. Σε κάθε περίπτωση οι νέες διοικήσεις των δήμων αυτών έχουν τον χρόνο και ελπίζουμε και την διάθεση να το πράξουν.

«Αποφύγαμε τη δανειοδότηση που θα χρέωνε το Δήμο»

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά αναφερόμενη στην ολοκλήρωση του έργου της απομάκρυνσης των πυλώνων του ΑΔΜΗΕ από την Νέα Πεντέλη τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και ευτυχής που ένα έργο για το οποίο δούλεψαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου μας, ολοκληρώθηκε στην πρώτη θητεία μας, όπως είχαμε υποσχεθεί στο πρόγραμμά μας.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει στο ακέραιο τον τρόπο που επιλέξαμε για την υλοποίηση του έργου.  Αποφύγαμε τη δανειοδότηση που θα χρέωνε το Δήμο και κατ’ επέκταση τους δημότες, αλλάζοντας τον τρόπο χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος και καταφέραμε αυτό να πραγματοποιηθεί χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο μας.

Από την αρχή της θητείας μας και πολύ πριν εκδηλωθεί η ενεργειακή κρίση, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να μειώσουμε σε σημαντικό βαθμό τις ενεργειακές ανάγκες του Δήμου. Οι δράσεις εστιάζονται στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης όλων των κτηρίων του Δήμου, με προτεραιότητα τα πιο κοστοβόρα, στη στροφή του στόλου του Δήμου σε ηλεκτροκίνητα οχήματα και στην αλλαγή του συνόλου του δημοτικού φωτισμού.

Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου, από όλες τις διοικήσεις του Δήμου μας, ιδιαίτερα όμως τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη για την άψογη και αγαστή συνεργασία και βέβαια την Αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου».

Η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Άντα Μπούσουλα, δήλωσε:

«Φτάσαμε στο τέλος ενός ακόμη σημαντικού έργου για την πόλη μας. Η ολοκλήρωση των εργασιών μεταφοράς των πυλώνων σηματοδοτούν με εμφατικό τρόπο την πολυετή προσπάθεια και συνεργασία όλων των διοικήσεων του Δήμου μας. Υλοποιήσαμε με απόλυτη συνέπεια όλα όσα είχαμε εξαγγείλει για το συγκεκριμένο έργο που ολοκληρώνεται χωρίς να χρεωθούν ο Δήμος και οι δημότες ένα ευρώ.

Αποτελεί δε, ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τη διατήρηση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας, προστατεύοντας το περιβάλλον. Για άλλη μία φορά, θα ήθελα να εξάρω τη σημαντική προσφορά και προσπάθεια της Τεχνικής μας υπηρεσίας».

Το έργο ύψους δαπάνης 2,565 εκατ. ευρώ, ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκο και περιλάμβανε τη μετατόπιση τμημάτων δύο Γραμμών Μεταφοράς που διέρχονταν από τον οικιστικό ιστό της Νέας Πεντέλης. Το έργο αποτέλεσε τμήμα του Προκαταρκτικού Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης 2021 – 2030 και συγχρηματοδοτήθηκε από πόρους της Ελλάδας και της ΕΕ μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024