Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυφάδα: Χειροπέδες σε δύο 16χρονους για ληστεία σε στάση τραμ

Γλυφάδα: Χειροπέδες σε δύο 16χρονους για ληστεία σε στάση τραμ

Κρατώντας μαχαίρι οδήγησαν τα θύματα σε κοντινό απόμερο σημείο, αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και διέφυγαν.

Δύο 16χρονοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το απόγευμα του Σαββάτου (16/3), από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για ληστεία σε βάρος ανηλίκων σε στάση του τραμ, στη Γλυφάδα.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν οι δράστες προσέγγισαν μία παρέα ανηλίκων, που βρίσκονταν στη στάση και κρατώντας μαχαίρι τους οδήγησαν σε κοντινό απόμερο σημείο, όπου τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και διέφυγαν.

Οι Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό και τους εντόπισαν σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα και αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ στην κατοχή του ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν 0,5 γραμμ. κάνναβης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες του Σαββάτου (16/3), από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο 16χρονοι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον σε βάρος των κηδεμόνων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

Oδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν παρέα ανηλίκων που βρίσκονταν σε στάση τραμ. Έπειτα, με την απειλή μαχαιριού τους οδήγησαν σε κοντινό απόμερο σημείο, αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και διέφυγαν.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και στοχευμένων αναζητήσεων των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι επιβαίνοντες σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ στην κατοχή του ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν 0,5 γραμμ. κάνναβης.

Στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας εξιχνιάστηκε επιπλέον μία περίπτωση ληστείας, η οποία έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 9-3-2024 στη Γλυφάδα, όπου οι κατηγορούμενοι από κοινού με άλλους δύο συνεργούς τους, αφαίρεσαν με την απειλή μαχαιριού χρηματικό ποσό από έτερο ανήλικο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024