Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O παλαιότερος φούρνος της Ιαπωνίας χρησιμοποιεί AI για την παραγωγή «ερωτικού ψωμιού»

O παλαιότερος φούρνος της Ιαπωνίας χρησιμοποιεί AI για την παραγωγή «ερωτικού ψωμιού»

Tο Kimuraya, συνεργάστηκε με την ιαπωνική εταιρεία NEC Corp για να παράγει αυτό που ονομάζει «Ren AI Pan» - που μεταφράζεται ως AI Love Bread.

Πώς είναι η γεύση της αγάπης; Η απάντηση εξαρτάται από το ποιον θα ρωτήσετε.

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι είναι γλυκόπικρη, σαν μαύρη σοκολάτα. Άλλοι μπορεί να την περιγράφουν ως υπέροχα απολαυστική, σαν ένα γλυκό cupcake.

Λοιπόν, μια αλυσίδα φούρνων στην Ιαπωνία χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να βρει τις απαντήσεις.

Μέσω έρευνας αγοράς, η Kimuraya ανακάλυψε ότι ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός νέων δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται να επιδιώξει ρομαντικές σχέσεις

Το παλαιότερο αρτοποιείο της χώρας, το Kimuraya, συνεργάστηκε με την ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών NEC Corp για να παράγει αυτό που ονομάζει «Ren AI Pan» – που μεταφράζεται ως «Ερωτικό ψωμί τεχνητής νοημοσύνης» [AI Love Bread].

Φωτογραφία: Courtesy NEC

Ζήλια, σπαραγμός ή αμοιβαία αγάπη;

Η NEC και η Kimuraya ισχυρίζονται ότι η νέα προσφορά, η οποία κυκλοφορεί σε πέντε γεύσεις, αποτυπώνει την ουσία των συναισθημάτων που πολλοί από εμάς συνδέουμε με την αγάπη.

Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται διασκεδαστικά. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο εταιρείες, η NEC χρησιμοποίησε την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύσει συνομιλίες από ένα τηλεοπτικό ριάλιτι γνωριμιών, καθώς και τραγούδια που περιλαμβάνουν αναφορές σε φρούτα και γλυκά στους στίχους τους.

Κατανοώντας αυτό το κενό, η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει το AI Love Bread, το οποίο αναπαριστά τις γεύσεις του «ρομαντισμού», ώστε να προκαλεί το συναίσθημα του έρωτα όταν το τρώνε – στην πραγματικότητα, εμπνέοντάς τους να εισάγουν κάποιες από αυτές τις αισθήσεις στην προσωπική τους ζωή

Μέσω αυτής της ανάλυσης, εντόπισαν πέντε βασικά συναισθήματα του ρομάντζου: την πρώτη συνάντηση, το πρώτο ραντεβού, τη ζήλια, τον σπαραγμό και την αμοιβαία αγάπη. Στη συνέχεια, ο φούρνος φέρεται να έκανε τα μαγικά του για να μετατρέψει αυτά τα συναισθήματα σε διάφορες γεύσεις αφράτου ψωμιού.

Φωτογραφία: Courtesy NEC

Θέλετε να τσιμπήσετε ένα κομμάτι; Το ψωμί άρχισε να πωλείται από την 1η Φεβρουαρίου στα σούπερ μάρκετ στην περιοχή Kanto της Ιαπωνίας και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Kimuraya Bakery.

Πώς να βρείτε τη γεύση της αγάπης

Όσο για το τι οδήγησε σε αυτή την ασυνήθιστη σύνδεση, φαίνεται ότι και οι δύο εταιρείες αντιμετώπισαν μια παρόμοια πρόκληση: πώς να αυξήσουν την απήχησή τους στις νεότερες γενιές των Ιαπώνων.

Μέσω έρευνας αγοράς, η Kimuraya ανακάλυψε ότι ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός νέων δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται να επιδιώξει ρομαντικές σχέσεις. Παρά την τάση αυτή, εξακολουθούσε να υπάρχει έντονη επιθυμία μεταξύ των νέων να βγουν ραντεβού, να ερωτευτούν και να καταλήξουν με έναν σύντροφο.

Κατανοώντας αυτό το κενό, η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει το AI Love Bread, το οποίο αναπαριστά τις γεύσεις του «ρομαντισμού», ώστε να προκαλεί το συναίσθημα του έρωτα όταν το τρώνε – στην πραγματικότητα, εμπνέοντάς τους να εισάγουν κάποιες από αυτές τις αισθήσεις στην προσωπική τους ζωή.

Η NEC λέει ότι χρησιμοποίησε δύο τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για το έργο: «NEC Enhanced Speech» για τη μετατροπή της ομιλίας σε κείμενο και «NEC Data Enrichment» για τη δημιουργία συναισθημάτων από δεδομένα κειμένου.

*Με πληροφορίες από CNN

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024