Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο ο Ολυμπιακός σε όλη την Ευρώπη

Μόνο ο Ολυμπιακός σε όλη την Ευρώπη

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός σύλλογος που συνεχίζει με επτά ομάδες του στα προημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων πάνω από Μπάρτσα και Μπενφίκα!

Η θρυλική εβδομάδα έμεινε ιστορία για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε ευρωπαϊκές προκρίσεις – θαύμα στο Ποδόσφαιρο και μεγάλη νίκη στην Ευρωλίγκα του Μπάσκετ επί του Παναθηναϊκού.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πλέον ο μοναδικός σύλλογος στην Ευρώπη αυτή τη χρονιά με τόσα πολλά τμήματα τουλάχιστον στα Προημιτελικά Ευρωπαϊκής Διασυλλογικής Διοργάνωσης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ συνεχίζει με επτά (!) ομάδες σε ισάριθμα αθλήματα! Κανείς άλλος δεν έχει ούτε καν τα ίδια. Πίσω του έμειναν τόσο η Μπάρτσα όσο και η Μπενφίκα.

Υπό την ηγεσία και την απόλυτη οικονομική στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ολυμπιακός κρατάει ψηλά τη σημαία για μια ακόμη χρονιά στην Ευρώπη και πρωταγωνιστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους πολυαθλητικούς συλλόγους του κόσμου.

Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός έχει πέντε ανδρικά, ένα νέων και ένα γυναικείο τμήμα στην κορυφαία οκτάδα της Ευρώπης (τα δυο μάλιστα είναι ήδη στην τετράδα):

Η ποδοσφαιρική ομάδα των ανδρών συνεχίζει στους «8» του Κόνφερενς Λιγκ μετά τον άθλο επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ και μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες την τουρκική Φενέρμπαχτσε. Αν προκριθεί τότε στα ημιτελικά θα βρει το νικητή του Αστον Βίλα – Λιλ με φόντο τον τελικό.

Στο Youth League ο Ολυμπιακός κατάφερε πανηγυρική πρόκριση στο F4 του Youth League. Η ομάδα Νέων του πειραϊκού συλλόγου θα παίξει κόντρα στη Ναντ στον πρώτο ημιτελικό στην Ελβετία.
Αν περάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα αντιμετωπίσει το νικητή του Μίλαν – Πόρτο.

Στο μπάσκετ ανδρών η ομάδα του Πειραιά μετά την 29η αγωνιστική της Euroleague είναι στην 5η θέση και βάζει πλώρη για το πλεονέκτημα έδρας στα πλεϊ οφ και μετά την πρόκριση στο φαϊναλ φορ.

Στο πόλο ανδρών έχει προκριθεί στα προημιτελικά. Εκεί στη δεύτερη φάση των ομίλων κόντρα σε Μπρέσια, Μπαρτσελονέτα και Φερεντσβάρος (έχασε 11-9 στην πρεμιέρα της Βουδαπέστης) θα κυνηγήσει μια από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στο φαϊναλ φορ της Euroleague.

Στο πόλο γυναικών είναι ήδη στο Final-4 του Τσάμπιονς Λιγκ. Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού θα παίξει για το 4ο Πρωταθλητριών της ιστορίας της κόντρα σε Ματαρό, Σαμπαντέλ και Σαντ Αντρέου.

Στο χάντμπολ ανδρών έχει προκριθεί στους «8» του European Cup. Εκεί θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τη σλοβένικ Κρκα. Αν περάσει θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή του Φερεντσβάρος-Tατράν Πρεσόφ.

Στο βόλεϊ ανδρών έφτασε ως τα προημιτελικά του Cev Cup. Εκεί οι κάτοχοι του περσινού Τσάλεντζ Καπ αποκλείστηκαν από την τουρκική Αρκάς Σμύρνης.

Από τις ομάδες που κατέβασε φέτος ο Ολυμπιακός στα κύπελλα Ευρώπης έχει χάσει την ομάδα βόλεϊ Γυναικών στο Τσάλεντζ Καπ όπου αποκλείστηκε στους «32» από την πανίσχυρη ιταλική Νοβάρα η οποία κατέκτησε τελικά το τρόπαιο και την γυναικεία ομάδα μπάσκετ που έμεινε έξω στα πλεϊ οφ του Γιούροκαπ από τη Ρίγα.

Η ομάδα του Πειραιά άφησε πίσω της τόσο την τρομερή Μπαρτσελόνα όσο και τη φημισμένη Μπενφίκα που έχουν φτάσει με έξι τμήματα στους «8» των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Έξι κόντρα στα επτά του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα η Μπαρτσελόνα συνεχίζει σε Ποδόσφαιρο Ανδρών (προημιτελικά), Ποδόσφαιρο Γυναικών (Προημιτελικά), Χαντμπολ Ανδρών (Προημιτελικά), Φούτσαλ Ανδρών (Ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ), Μπάσκετ Ανδρών (Πλεϊ Οφ), Ρόλερ Χόκει Ανδρών (όλα στο αντίστοιχο Τσάμπιονς Λιγκ).

Με έξι τμήματα και η Μπενφίκα με: Ποδόσφαιρο Ανδρών (Γιουρόπα Λιγκ / Προημιτελικά), Ποδόσφαιρο Γυναικών (Προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ) και Φούτσαλ Ανδρών (Ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ), Χάντμπολ Γυναικών στο Γιουροπιαν Καπ (Προημιτελικά), Ρόλερ Χόκει Ανδρών στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ ήδη στο Τσάλεντζερ του Πόλο Γυναικών τερμάτισε στην 4η θέση.

Με πέντε είναι η Φενέρμπαχτσε: Ποδόσφαιρο Ανδρών: Κόνφερενς Λιγκ / Προημιτελικά, Μπάσκετ Ανδρών/Πλεϊ οφ Euroleague, Μπάσκετ Γυναικών/F4 Euroleague,  Βόλει Ανδρών/Ημιτελικά Cev Cup.

Βόλει Γυναικών/Ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024