Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«12 χρονών συναίνεσε;» - Καρφί της Ντόρας Μπακογιάννη στην πρόταση απαλλαγής του Ηλία Μίχου

«12 χρονών συναίνεσε;» – Καρφί της Ντόρας Μπακογιάννη στην πρόταση απαλλαγής του Ηλία Μίχου

Στο νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο για την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών αναφέρεται η βουλευτής της Ν.Δ. κόντρα στην πολύκροτη εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της 12χρονης.

Ξεκάθαρη θέση κατά της πρότασης της εισαγγελέως, για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό που αθωώνει τον Ηλία Μίχο από τα εγκλήματα του βιασμού, πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη

Η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων​, με την κοινωνία να βρίσκεται στα «κάγκελα», αναφέρεται στο νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο για την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών με αναφορές στην «Οδηγία 2011/93» και τη «Σύμβαση Λανζαρότε».  

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία η ηλικία συναίνεσης σε σεξουαλική πράξη είναι τα 15 έτη

Διερωτάται: «12 χρονών συναίνεσε;» και τονίζει ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης σε σεξουαλική πράξη είναι τα 15 έτη. 

Αναλυτικά, στην ανάρτησή της, γράφει: 

«12 χρονών συναίνεσε; 

Η Οδηγία 2011/93 για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας ορίζει την ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης ως «η ηλικία κάτω από την οποία, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με παιδί».

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (Σύμβαση Λανζαρότε) ζητά από τα συμβαλλόμενα κράτη να ορίσουν ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τη σεξουαλική συναίνεση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ένα παιδί. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη».

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024