Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλπεις: Πέντε σκιέρ μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους σε χιονοθύελλα - Ένας αγνοείται

Άλπεις: Πέντε σκιέρ μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους σε χιονοθύελλα – Ένας αγνοείται

Πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκροί. Οι δύο βρέθηκαν κάτω από το χιόνι. Άλλος ένας χιονοδρόμος εκτός πίστας σκοτώθηκε σε ξεχωριστό περιστατικό.

Περισσότερα από 11 ελικόπτερα χτένιζαν μια περιοχή κοντά στο βουνό Matterhorn στην Ελβετία τη Δευτέρα, με τις ελπίδες να εξανεμίζονται για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου σκιέρ, αφού πέντε άλλα μέλη της ίδιας παρέας βρέθηκαν νεκρά αφού πάγωσαν μέχρι θανάτου σε «καταστροφικές συνθήκες».

Οι σκιερ, πέντε από τους οποίους ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας από το καντόνι Βαλέ, εξαφανίστηκαν κοντά στο όρος Tête Blanche το Σάββατο, στο μονοπάτι Zermatt-Arolla. Το υψόμετρο στην κορυφή είναι στα 3.710 μέτρα. Οι αρχές δεν έχουν δώσει την αιτία θανάτου των πέντε που βρέθηκαν αργά την Κυριακή, αλλά περιέγραψαν «καταστροφικές συνθήκες με χιονοθύελλες, ισχυρούς ανέμους και ακραίες θερμοκρασίες».

«Προτεραιότητά μας είναι να βρούμε αυτό το έκτο άτομο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κριστιάν Βαρόν, επικεφαλής της αστυνομίας του καντονίου. «Όσο υπάρχει ελπίδα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές όσον αφορά τις συνθήκες που έζησε αυτό το άτομο τις τελευταίες 48 ώρες». Ο οδηγός βουνού Ανιάν Τρουφέ δήλωσε στο ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SRF ότι δύο από τα πτώματα χρειάστηκε να ανασυρθούν κάτω από το χιόνι.

H κορυφή του Λευκού Κεφαλιού όπως μεταφράζεται το βουνό των Άλπεων.

Πάγωσαν μέχρι θανάτου – Προσπάθησαν να φτιάξουν ιγκλού για να προστατευτούν από την χιονοθύελλα

«Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο, οι άνθρωποι πάγωσαν μέχρι θανάτου. Πιάστηκαν σε μια καταιγίδα, πιθανότατα έχασαν τον προσανατολισμό τους και δεν ήξεραν τι να κάνουν». Είπε ότι οι διασώστες τους συμβούλευσαν να σκάψουν μια σπηλιά στο χιόνι (σ.σ. Στάνταρ πρακτική επιβίωσης από χιονοθύελλα στο βουνό), αφού ένας από αυτούς σήμανε συναγερμό. «Μπορούσες να δεις ότι προσπάθησαν, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ ανεπαρκώς εξοπλισμένοι και με αυτά τα μικρά φτυάρια στο σκληρό χιόνι, δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά».

Όπως μεταδίδει το Reuters, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν έντεκα ελικόπτερα, καθώς και μια πενταμελής ομάδα που έφυγε από το Ζερμάτ με τα πόδια για να φτάσει στην περιοχή κοντά στο Μάτερχορν, το οποίο εκτείνεται στα σύνορα μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας. Όμως η ομάδα έρευνας αναγκάστηκε να επιστρέψει αργά το Σάββατο σε απόσταση 500 μέτρων (μέτρων) από το τελευταίο αναφερόμενο ύψος της ομάδας.

«Έγιναν τα πάντα όσον αφορά το προσωπικό και τα μέσα και όλοι εργάστηκαν 24 ώρες το 24ωρο για να προσπαθήσουν να πετύχουν το ακατόρθωτο. Αλλά πρέπει να υποκλιθούμε στη φύση», δήλωσε ο Βαρόν. Σύμφωνα με την αστυνομία, στην ομάδα των σκιέρ συμμετείχαν άτομα ηλικίας μεταξύ 21 και 58 ετών. Η επίσημη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι αρχές προέτρεψαν σε εξαιρετική προσοχή, δεδομένων των συνεχιζόμενων κινδύνων από χιονοστιβάδες, οι οποίες σκότωσαν επίσης έναν άλλο σκιέρ εκτός πίστας στο ίδιο καντόνι το Σαββατοκύριακο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024