Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελβετία: Νεκροί πέντε από τους έξι σκιέρ που αγνοούνταν

Ελβετία: Νεκροί πέντε από τους έξι σκιέρ που αγνοούνταν

Είχαν αναχωρήσει από την πόλη Τσερμάτ στις Άλπεις για να κάνουν ορειβατικό σκι - Πού χάθηκαν τα ίχνη των σκιέρ

Οι πέντε από τους έξι ελβετούς σκιέρ που αγνοούνταν από προχθές Σάββατο στις ελβετικές Άλπεις εντοπίστηκαν νεκροί, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στο καντόνι Βαλέ (νοτιοδυτικά), η οποία συνεχίζει τις έρευνες για να βρεθεί και ο έκτος.

Ενώ οι άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες είχαν περιπλέξει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ομάδα μπόρεσε εντέλει να προχωρήσει και «βρήκε τα πτώματα των πέντε από τους έξι ανθρώπους που αγνοούνταν», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πού χάθηκαν τα ίχνη των σκιέρ

Οι έξι σκιέρ ξεκίνησαν, απο το Ζερμάτ, όπου βρίσκεται το βουνό Μάτερχορν, το Σάββατο, για μια εκδρομή για σκι προς την Αρόλα, κατά μήκος των ελβετοϊταλικών συνόρων. Κάπου κοντά στο βουνό Tete Blanche, ύψους 3.706 μέτρων, εξαφανίστηκαν.

Η τοπική αστυνομία ειδοποίησε άμεσα όλες τις διαθέσιμες ομάδες διάσωσης και στις δύο πλευρές της διαδρομής, αλλά οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δυσχέραναν την επιχείρηση. Η ελβετική αστυνομία επιβεβαίωσε στο BBC ότι οι σκιέρ είναι όλοι Ελβετοί υπήκοοι και η ηλικία τους κυμαίνεται από 21 έως 58 ετών.

Στις Άλπεις επικρατούν εδώ και μερικές ημέρες ισχυροί άνεμοι, ενώ τα τελευταία 24ωρα σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις. Το Saas-Fee, ένα χειμερινό θέρετρο που γειτονεύει με το Zermatt, είναι προς το παρόν αποκομμένο από το χιόνι.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο σήμα από την ομάδα καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν ήταν «προφορικό», δήλωσε ο κ. Truffer, αλλά επέτρεψε στις υπηρεσίες διάσωσης να πάρουν μια γενική ιδέα για τη θέση τους.

Τι ανέφερε ο Anjan Truffer για την επιχείρηση διάσωσης

Ο Anjan Truffer, επικεφαλής της υπηρεσίας αεροδιάσωσης του Zermatt, δήλωσε το Σάββατο στο BBC ότι ο καιρός είναι προς το παρόν τόσο κακός που «οι πτήσεις δεν αποτελούν επιλογή», με «πολύ ισχυρούς ανέμους, βαρύ χιόνι, υψηλό κίνδυνο χιονοστιβάδας και μηδενική ορατότητα».

Ακόμη, ο κ. Truffer δήλωσε ότι η ομάδα μπορεί να μην αντιμετώπισε την κακοκαιρία και όχι να χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα, επειδή χάθηκαν σε ένα τμήμα της διαδρομής Zermatt Arolla όπου ο κίνδυνος χιονοστιβάδας είναι χαμηλός.

Η ελπίδα τώρα είναι ότι ο καιρός θα καθαρίσει, επιτρέποντας στα ελικόπτερα διάσωσης να πετάξουν. «Μπορούμε να προσγειωθούμε εκεί πάνω, δεν είναι αυτό το πρόβλημα, το κάνουμε συνέχεια. Αλλά χρειαζόμαστε τις συνθήκες πτήσης», δήλωσε ο κ. Truffer.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024