Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Premier League: Τα δεδομένα για τη μάχη του τίτλου στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα του κόσμου (vids+pic)

Premier League: Τα δεδομένα για τη μάχη του τίτλου στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα του κόσμου (vids+pic)

Τι έκαναν πέρσι Αρσεναλ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές της Premier League και το πρόγραμμα των τριών διεκδικητών μέχρι το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος.

Τρεις ομάδες σε απόσταση ενός βαθμού: Άρσεναλ και Λίβερπουλ από 64 και Μάντσεστερ Σίτι με 63, με τη μάχη του τίτλου να έχει «φουντώσει» για τα καλά στην Premier League.

1) Η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα με ένα απίστευτο ντεμαράζ 8 συνεχόμενων νικών κάλυψε τη διαφορά από τους Reds και τους Πολίτες και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League και δείχνει ικανή να διεκδικήσει μέχρι το τέλος τον φετινό τίτλο.

2) Η Λίβερπουλ στην τελευταία χρονιά του Γιούργκεν Κλοπ στην τεχνική της ηγεσία, θέλει να εκθρονίσει την Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρντιόλα και να κατακτήσει τον τίτλο, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια από τις καλύτερες εποχές του συλλόγου.

3) Η Σίτι από την άλλη, μπορεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και στο -1 από την Άρσεναλ και την Λίβερπουλ, αλλά έχει τη δυναμική και το know how για να ανατρέψει τα δεδομένα του πρωταθλήματος και να κατακτήσει τον τίτλο για μια ακόμα φορά.

Οι Πολίτες άλλωστε έχουν πάρει τα τρία τελευταία πρωταθλήματα και πέντε συνολικά στα τελευταία έξι. Μόνο τη σεζόν 2019/2020 το είχαν χάσει από την Λίβερπουλ.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, το οποίο θα κριθεί στα τελευταία δέκα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε της Premier League. Εκεί όπου οι τρεις ομάδες θα πρέπει να αποφύγουν τα λάθη και τις γκέλες. Κάθε πόντος μετράει… διπλά και μπορεί να αποβεί καθοριστικός στην εξέλιξη της μάχης του φετινού τίτλου.

Τι έκαναν πέρσι

Η Άρσεναλ πέρσι στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές είχε 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να συγκεντρώνει συνολικά 15 πόντους. Οι Κανονιέρηδες νίκησαν τις Λιντς (εντός 4-1), Τσέλσι (εντός 3-1), Νιούκαστλ (εκτός 2-0) και Γουλβς (εκτός 5-0), έφεραν ισοπαλίες με Λίβερπουλ (εκτός 2-2), Γουέστ Χαμ (εκτός 2-2) και Σαουθάμπτον (εντός 3-3) και έχασαν από Μάντσεστερ Σίτι (εκτός 4-1), Μπράιτον (εκτός, 3-0) και Νότιγχαμ (εκτός 1-0). Υπενθυμίζουμε ότι οι Λονδρέζοι ολοκλήρωσαν την περσινή Premier League στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με 84 πόντους και στο -5 από την πρωταθλήτρια Σίτι.

Η Λίβερπουλ στο ίδιο διάστημα είχε 7 νίκες και 3 ισοπαλίες. Οι Reds νίκησαν εκτός έδρας τις Λιντς (6-1), Γουέστ Χαμ (2-1) και Λέστερ (3-0) και εντός έδρας τις Νότιγχαμ Φόρεστ (3-2), Τότεναμ (4-3), Φούλαμ (1-0) και Μπρέντφοντ (1-0). Έφεραν επίσης ισοπαλία με Άρσεναλ (εντός 2-2), Αστον Βίλα (εντός 1-1) και Σαουθάμπτον (εκτός 4-4). Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παρά το καλό φινάλε, τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 67 πόντους.

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι είχε 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Νίκησε εντός έδρας τις Λέστερ (3-1), Άρσεναλ (3-1), Γουέστ Χαμ (3-0), Λέστερ (2-1) και Τσέλσι (1-0) και εκτός έδρας τις Σαουθάμπτον (4-1), Φούλαμ (2-1) και Έβερτον (3-0). Εφεραν 1-1 εκτός έδρας με την Μπράιτον και ηττήθηκαν στην τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Μπρέντοφρντ (1-0). Μια επίδοση που της έδωσε τον τίτλο με 89 πόντους και στο +5 από την Άρσεναλ.

H τελική βαθμολογία της περσινής Premier League

Το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε

Μέχρι την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος η Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει 6 ομάδες που βρίσκονται από την 10η θέση και πάνω. Συγκεκριμένα, θα παίξει κατά σειρά με Σίτι (3η εκτός), Μπράιτον (8η εκτός), Αστον Βίλα (4η, εντός), Γουλβς (9η εκτός), Τότεναμ (5η εκτός) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (6η, εκτός). Στα άλλα τέσσερα ματς θα παίξει με Τσέλσι (11η, εντός), Λούτον (18η, εντός), Μπόρνμουθ (13η, εντός) και Έβερτον (16η, εντός).

Τον ίδιο αριθμό ομάδων που βρίσκονται από την 10η θέση και πάνω θα αντιμετωπίσει και η Λίβερπουλ, η οποία θα παίξει απέναντι σε Μπράιτον (8η, εντός), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (6η, εκτός), Γουέστ Χαμ (7η, εκτός) Τότεναμ (5η, εντός), Άστον Βίλα (4η εκτός) και Γουλβς (9η, εντός). Από εκεί και πέρα θα αντιμετωπίσει επίσης τις Έβερτον (16η, εκτός), Σέφιλντ (20η, εντός), Κρίσταν Πάλας (14η, εντός) και Φούλαμ (12η, εκτός).

Η Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το φινάλε θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Μπράιτον (8η, εκτός), Άρσεναλ (1η, εντός), Άστον Βίλα (4η, εντός), Κρίσταλ Πάλας (14η, εκτός), Λούτον (18η, εντός), Τότεναμ (5η, εκτός), Νότιγχαμ Φόρεστ (17η, εκτός), Γουλβς (9η, εντός), Φούλαμ (12η, εκτός) και Γουέστ Χαμ (7η, εντός).

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024