Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πολιτική συμφωνία για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες με τη Γαλλία και τη Γερμανία εκτός

Πολιτική συμφωνία για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες με τη Γαλλία και τη Γερμανία εκτός

«Αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε την οδηγία και να βεβαιωθούμε ότι λειτουργεί για εμάς, λειτουργεί για τους ανθρώπους που εργάζονται στις πλατφόρμες παράδοσης»

Αντίθετες στην οδηγία για την εργασία μέσω πλατφόρμας παραμένουν η Γαλλία και η Γερμανία παρά τις τροποποιήσεις και τις συνεχείς διεργασίες. Μολαταύτα, οι υπουργοί εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων κατάφεραν σήμερα να προχωρήσουν σε πολιτική συμφωνία με στόχο -εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες- την βελτίωση των συνθηκών εργασίας μέσω των ψηφιακών πλατφορμών.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες θα μπορούν να αμφισβητήσουν το καθεστώς το οποίο τους αφορά και κατά συνέπεια θα πρέπει η εταιρεία προχωρήσει στις αποδείξεις που απαιτούνται εξήγησε ο αρμόδιος Βέλγος υπουργός.

Από την πλευρά της, η υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε ότι «στο πνεύμα του συμβιβασμού, αλλά και κατανοώντας πόσο η οδηγία έχει επεξεργαστεί, αναπτυχθεί, συνταχθεί και αναδιατυπωθεί από την πλευρά της ΕΕ αλλά και όσον αφορά την εργασία σε ένα ομοιόμορφο και ένα αλληλέγγυο δίκτυο, αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε την οδηγία και να βεβαιωθούμε ότι λειτουργεί για εμάς, λειτουργεί για τους ανθρώπους που εργάζονται στις πλατφόρμες παράδοσης και λειτουργεί για τα υπόλοιπα κράτη μέλη επειδή είμαστε στην ίδια Ένωση με τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες απαιτήσεις από τους ανθρώπους μας».

Όσον αφορά το Βερολίνο, δεν πήρε θέση κάτι το οποίο οφείλεται στην αντίθεση Γερμανών φιλελεύθερων, μελών του κυβερνώντος συνασπισμού.

Το Παρίσι από την άλλη ζήτησε επιπλέον διευκρινίσεις και πιο συγκεκριμένα το να είναι σαφές ότι δεν υπάρχει αυτόματο τεκμήριο υπέρ της μισθωτής εργασίας παρά μόνο εφόσον υπάρξει αποδεδειγμένη σχέση ιεραρχική, να παραμείνει ο κύριος ρόλος εφαρμογής του συστήματος στα κράτη-μέλη και τέλος το τεκμήριο να αφορά τη διαδικασία και όχι στο τελικό αποτέλεσμα.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσιεύθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2021 με τους αρμόδιους υπουργούς να συμφωνούν στη γενική προσέγγιση του Συμβουλίου τον Ιούνιο του 2023. Ωστόσο, τα πισωγυρίσματα ήταν αρκετά μέχρι να υπάρξει η πολιτική συμφωνία της 11ης Μαΐου. Πλέον απομένει συμφωνία σε επίπεδο Συμβουλίου και Κοινοβουλίου ώστε να καταλήξει να γίνει οδηγία της ΕΕ.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024