Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Τη στρατιωτική ενίσχυσή της συζήτησε ο Μακρόν με τον Ζελένσκι

Ουκρανία: Τη στρατιωτική ενίσχυσή της συζήτησε ο Μακρόν με τον Ζελένσκι

Μακρόν και Ζελένσκι συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο ουκρανικό ζήτημα καθώς και την πορεία υλοποίησης των προτεραιοτήτων που συμφωνήθηκαν στη διεθνή διάσκεψη της 26ης Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες Κυριακή με τον ομόλογό του της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι (αριστερά, στη φωτογραφία από Ukrainian Presidential Press Service via Reuters, επάνω, με τον Μακρόν) τον διαβεβαίωσε ότι θ’ αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες ώστε να αυξηθεί η ικανότητα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να πλήττουν εχθρικούς στόχους «σε βάθος».

Διεθνείς διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της συμμαχίας «πυροβολικό για την Ουκρανία»

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και της Γαλλίας, διεθνείς διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της συμμαχίας «πυροβολικό για την Ουκρανία».

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Ελιζέ, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο ουκρανικό ζήτημα καθώς και την πορεία υλοποίησης των προτεραιοτήτων που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την 26η Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Συμφώνησαν να είναι σε επαφή ενόψει και της επίσκεψης του γάλλου προέδρου στην Ουκρανία η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός εβδομάδων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Απορρίπτει την έκκληση του Πάπα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέρριψε χθες Κυριακή την έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για συνομιλίες με τη Ρωσία χαρακτηρίζοντάς την μια εξ’ αποστάσεως «εικονική μεσολάβηση».

Ο Ζελένσκι δεν αναφέρθηκε ευθέως στον πάπα ή στα προχθεσινά του σχόλια αλλά είπε ότι οι ιδέες του ποντίφικα δεν έχουν καμία σχέση με τις προσπάθειες θρησκευτικών προσωπικοτήτων στην Ουκρανία να βοηθήσουν τη χώρα (περισσότερα εδώ).

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024