Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση του πάπα Φραγκίσκου για συνομιλίες με τη Ρωσία

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση του πάπα Φραγκίσκου για συνομιλίες με τη Ρωσία

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι ιδέες του πάπα Φραγκίσκου δεν έχουν καμία σχέση με τις προσπάθειες θρησκευτικών προσωπικοτήτων στην Ουκρανία να βοηθήσουν τη χώρα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Ukrainian Presidential Press Service via Reuters) απέρριψε χθες Κυριακή την έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για συνομιλίες με τη Ρωσία χαρακτηρίζοντάς την μια εξ’ αποστάσεως «εικονική μεσολάβηση».

Ο Ζελένσκι δεν αναφέρθηκε ευθέως στον πάπα ή στα προχθεσινά του σχόλια αλλά είπε ότι οι ιδέες του ποντίφικα δεν έχουν καμία σχέση με τις προσπάθειες θρησκευτικών προσωπικοτήτων στην Ουκρανία να βοηθήσουν τη χώρα.

«Εικονική μεσολάβηση μεταξύ κάποιου που θέλει να ζήσει και κάποιου που θέλει να σε καταστρέψει»

«Μας στηρίζουν με προσευχές, με συζητήσεις και με πράξεις. Αυτό είναι πραγματικά μια εκκλησία για τους ανθρώπους», είπε ο Ζελένσκι.

«Οχι 2.500 χιλιόμετρα μακριά, κάπου, μια εικονική μεσολάβηση μεταξύ κάποιου που θέλει να ζήσει και κάποιου που θέλει να σε καταστρέψει», ανέφερε ο Ζελένσκι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS και προβλήθηκε προχθές, ο πάπας Φραγκίσκος, ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε να μην «ντραπεί να διαπραγματευτεί προτού η κατάσταση επιδεινωθεί».

«Πιστεύω πως οι πιο ισχυροί είναι εκείνοι που βλέπουν την κατάσταση, σκέφτονται τους ανθρώπους και έχουν το θάρρος να υψώσουν τη λευκή σημαία και να διαπραγματευτούν», επισήμανε.

«Δεν θα παραδοθεί»

Νωρίτερα προχθές το Κίεβο, δια στόματος του Ουκρανού υπΕξ Ντμίτρο Κουλέμπα, απάντησε με δριμύτητα στον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και δεσμεύτηκε ότι η Ουκρανία δεν θα παραδοθεί «ποτέ» μπροστά στη Ρωσία.

«Η σημαία μας είναι κίτρινη και μπλε. Γι’ αυτήν τη σημαία ζούμε, πεθαίνουμε και θριαμβεύουμε. Δεν θα υψώσουμε ποτέ άλλες σημαίες», είπε ο Κουλέμπα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024