Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μίλησε κανείς για ειρήνη με τον Χίτλερ;» - Η απάντηση των Ουκρανών στον Πάπα Φραγκίσκο

«Μίλησε κανείς για ειρήνη με τον Χίτλερ;» – Η απάντηση των Ουκρανών στον Πάπα Φραγκίσκο

Πώς απάντησε η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Βατικανό στον Ποντίφικα

«Όταν βλέπεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει να έχεις το θάρρος να διαπραγματευθείς», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξη του, αναφερόμενος στον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι επείγει μια διαπραγμάτευση και συνέστησε στο Κίεβο ότι θα πρέπει «να υψώσει λευκή σημαία». Άμεση ήταν η απάντηση της πρεσβείας της Ουκρανίας στο Βατικανό, μετά από τα σχόλια του Ποντίφικα.

Συγκεκριμένα, η πρεσβεία υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της, ότι:  «Είναι πολύ σημαντικό να φέρεται κανείς με συνοχή. Όταν γίνεται αναφορά σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο ζούμε τώρα, πρέπει να μας γίνει μάθημα ο Β’: την περίοδο εκείνη, υπήρξε κανείς ο οποίος μίλησε για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον Χίτλερ και για λευκή σημαία για να τον ικανοποιήσουν; Το μάθημα είναι μόνο ένα: αν θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σκοτώσουμε τον Δράκο!».

Η πρεσβεία της Ουκρανίας παρά το Βατικανό απάντησε στα σχόλια του Ποντίφικα

«Η Ουκρανία πρέπει να έχει το θάρρος να σηκώσει λευκή σημαία»

Σε συνέντευξη του, ο Πάπας Φραγκίσκος ανέφερε σχετικά με τον πόλεμο Ουκρανίας και Ρωσίας: «Θεωρώ ότι είναι ισχυρότερος εκείνος που αναγνωρίζει την κατάσταση, σκέφτεται τον λαό, έχει το θάρρος να σηκώσει λευκή σημαία, να διαπραγματευτεί. Σήμερα μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση, με τις ισχυρότερες διεθνείς δυνάμεις. Η λέξη διαπραγμάτευση είναι λέξη θάρρους».

Πρόσθεσε δε ότι: «Μπορεί να νιώθεις ντροπή… «αλλά με πόσους άλλους νεκρούς θα λήξει όλο αυτό;». Πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση εγκαίρως, αναζητώντας μια χώρα που να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής. Σήμερα, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να μεσολαβήσουν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Τουρκία έχει αυτοπροταθεί, όπως και άλλες χώρες. Μην ντρέπεσθε να διαπραγματευθείτε, πριν η κατάσταση χειροτερέψει ακόμη περισσότερο».

Όταν ο Πάπας ρωτήθηκε για τη θέση του σε μια συζήτηση μεταξύ εκείνων που λένε ότι η Ουκρανία πρέπει να παραιτηθεί καθώς δεν μπόρεσε να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις και εκείνων που λένε ότι κάτι τέτοιο θα νομιμοποιούσε τις ενέργειες του ισχυρότερου μέρους, απάντησε: «Είναι μια ερμηνεία, αυτό είναι αλήθεια».

Συμπλήρωσε δε: «Αλλά νομίζω ότι ο ισχυρότερος είναι αυτός που βλέπει την κατάσταση, σκέφτεται τους ανθρώπους και έχει το θάρρος της λευκής σημαίας και διαπραγματεύεται», είπε ο Φραγκίσκος, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να γίνουν με τη βοήθεια των διεθνών δυνάμεων.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024