Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Δεν θα προσκληθεί η Ρωσία στην πρώτη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής, δηλώνει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Δεν θα προσκληθεί η Ρωσία στην πρώτη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής, δηλώνει ο Ζελένσκι

«Δεν βλέπουμε κανέναν εκπρόσωπο της Ρωσίας σ’ αυτή τη σύνοδο κορυφής», η οποία θα διεξαχθεί στην Ελβετία, δηλώνει ο Ζελένσκι, ενώ ο Ερντογάν προτείνει ειρηνευτικές συνομιλίες Μόσχας - Κιέβου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Umit Bektas) δήλωσε χθες Παρασκευή ότι η Ρωσία δεν θα προσκληθεί στην πρώτη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής που αναμένεται να διεξαχθεί τους ερχόμενους μήνες στην Ελβετία.

«Θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα, μια δίκαιη ειρήνη»

Μετά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ο Ζελένσκι είπε ότι ένας εκπρόσωπος της Ρωσίας θα μπορούσε να προσκληθεί στην επόμενη συνάντηση αφού θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης για την ειρήνη με τους συμμάχους της Ουκρανίας στη σύνοδο στην Ελβετία.

«Δεν βλέπουμε κανέναν εκπρόσωπο της Ρωσίας σ’ αυτή τη σύνοδο κορυφής. Δεν βλέπουμε πώς μπορούν να προσκληθούν άνθρωποι που μπλοκάρουν, καταστρέφουν και σκοτώνουν τα πάντα. Θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα, μια δίκαιη ειρήνη», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Πρόταση Ερντογάν

Την πρόθεση της Τουρκίας ν’ αναλάβει πρωτοβουλία για την αναζωογόνηση της διαδικασίας της Κωνσταντινούπολης για ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον ουκρανό πρόεδρο.

«Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή της Ρωσίας», είπε ο τούρκος πρόεδρος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ ότι είναι καιρός η Ουκρανία και η Ρωσία ν’ αρχίσουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό δεν πρέπει να σημαίνει αναγνώριση της ρωσικής κατοχής.

Sports in

Εκεί που τελειώνουν οι λέξεις… (vid)

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Και μια ποδοσφαιρική ιστορία που δεν ξέρεις αν συμβαίνει ή αν την ονειρεύεσαι με τα μάτια ανοιχτά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024