Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα του Ερντογάν στον Μητσοτάκη για τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Μήνυμα του Ερντογάν στον Μητσοτάκη για τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Αν μη τι άλλο... εντυπωσιακό το μήνυμα του προέδρου της Τουρκίας στον Έλληνα ομόλογό του, αλλά και στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Μήνυμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό έστειλε σήμερα (8/3) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν ευχήθηκε «περαστικά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη ρωσική επίθεση, μετά τη συνάντησή του στην Κωνσταντινούπολη με τον Ουκρανό πρόεδρο.

«Εκφράζω τις ευχές μου για περαστικά και στις δύο χώρες για την πυραυλική επίθεση κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονταν την Τετάρτη ο κ. Ζελένσκι και ο κ. Μητσοτάκης» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν χάνουμε την ελπίδα»

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Ουκρανίας, υποδεχόμενος τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη.

«Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε μια ειρηνευτική σύνοδο στην οποία θα μετάσχει η Ρωσία», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και έχοντας δίπλα του τον Ουκρανό πρόεδρο.

Ο Ερντογάν επανέλαβε την «υποστήριξή του στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του στρατηγικού συμμάχου (του), της Ουκρανίας».

«Συνεχίζοντας την αλληλεγγύη μας προς την Ουκρανία, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε υπέρ του τερματισμού του πολέμου και υπέρ μια δίκαιης ειρήνης έπειτα από διαπραγμάτευση», δήλωσε.

«Η Τουρκία θα συμβάλλει σημαντικά στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας»

Όσον αφορά έναν νέο μηχανισμό για την εγγύηση της ασφάλειας των εμπορικών μεταφορών στη Μαύρη Θάλασσα, ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε την «πρόθεσή του να επιτύχει μια συμφωνία μεταξύ των πλευρών», δηλώνοντας έτοιμος να προσφέρει τη βοήθειά του.

«Έχουμε την ίδια θέση όσον αφορά την επισιτιστική ασφάλεια, τις ανταλλαγές κρατουμένων και τις εγγυήσεις για τη ναυσιπλοΐα: πρέπει να τις διασφαλίσουμε», πρόσθεσε. «Δεν χάνουμε την ελπίδα!».

O Ερντογάν δεσμεύτηκε επίσης ότι η Τουρκία θα συμβάλλει σημαντικά στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μόλις τελειώσει ο πόλεμος.

Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ο Ερντογάν προσφέρθηκε πολλές φορές ως μεσολαβητής προκειμένου να βρεθεί ειρηνική λύση στη σύγκρουση.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024