Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική - «Αυτό είναι ένα φινάλε»

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική – «Αυτό είναι ένα φινάλε»

Ο Ερντογάν ηγείται της Τουρκίας για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Νικητής σε δώδεκα εκλογικές αναμετρήσεις από το 2003, επανεξελέγη για πενταετή θητεία τον Μάιο του 2023.

Την αποχώρηση του από την εξουσία, με την λήξη τη θητείας του το 2028, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οδηγώντας το άρμα της Τουρκίας από το 2003 από θέση του πρωθυπουργού και του προέδρου, ο γεννηθείς το 1954 πολιτικός, ανακοίνωσε «αυτό για εμένα είναι ένα τέλος».

Ο Ερντογάν, μιλώντας στους νεολαίους του Ιδρύματος Νέων Τουρκίας (TUGVA) που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα, ανακοίνωσε πως «αυτό για μένα είναι ένα τέλος, αυτές οι εκλογές είναι οι τελευταίες μου εκλογές με την εξουσιοδότηση που δίνει ο νόμος» και πρόσθεσε πως «το αποτέλεσμα που θα βγει θα είναι η μεταβίβαση μιας κληρονομιάς στα αδέλφια μου που θα έρθουν μετά από μένα», μεταδίδει το Anadolu.

Δύο δεκαετίες στην εξουσία

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόταν στις δημοτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 31 Μαρτίου που θα είναι και οι τελευταίες που θα λάβει μέρος ως επικεφαλής του AKP με τη νόμιμη θητεία ως πρόεδρος της χώρας να λήγει το 2028.

Ο Ερντογάν ηγείται της Τουρκίας για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Νικητής σε δώδεκα εκλογικές αναμετρήσεις από το 2003, επανεξελέγη για πενταετή θητεία τον Μάιο του 2023.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου», δήλωσε στο μεταξύ την Παρασκευή μετά από συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα του Κιέβου.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024