Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ο Ερντογάν προανήγγειλε πόλεμο στο Ιρακινό Κουρδιστάν εώς το καλοκαίρι

Τουρκία: Ο Ερντογάν προανήγγειλε πόλεμο στο Ιρακινό Κουρδιστάν εώς το καλοκαίρι

Έτοιμη για πόλεμο η Τουρκία. Τα ζητήματα για τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ θα επιλυθούν οριστικά αυτό το καλοκαίρι, λέει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να φέρει  νέους εφιάλτες σε όσους προσπαθούν να γονατίσουν τη χώρα με την τρομοκρατία», υποσχέθηκε ο πρόεδρος της χώρας τη Δευτέρα.

«Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε νέους εφιάλτες σε εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να γονατίσουν την Τουρκική Δημοκρατία με ένα τρομοκρατικό σχηματισμό κατά μήκος των νότιων συνόρων της», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πρωτεύουσα Άγκυρα, αναφερόμενος κυρίως στο PKK, που εδρεύει στην άλλη πλευρά των συνόρων στο βόρειο Ιράκ, αλλά και στο συριακό παρακλάδι του, το YPG/PKK. Το YPG είναι το συριακό παρακλάδι του PKK.

«Ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος σαν τούβλα σε τείχος»

«Τα ζητήματα που αφορούν τα σύνορά μας με το Ιράκ θα επιλυθούν οριστικά αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε ο Ερντογάν.  Είπε επίσης ότι η Τουρκική Δημοκρατία είναι αποφασισμένη «να δημιουργήσει έναν διάδρομο ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, ο οποίος θα εκτείνεται σε βάθος 30-40 χιλιομέτρων», ένα βήμα που προσπάθησε να κάνει με προηγούμενες συμφωνίες με τις αμερικανικές και ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή, συμφωνίες που η Άγκυρα λέει ότι δεν τηρήθηκαν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει «εξισλαμίσει» την Τουρκία, μειώνοντας πολύ την δύναμη του στρατού και την πίστη του λαού στο κοσμικό κράτος.

Το «όραμα του Σουλτάνου» για το Ισλάμ και την Παλαιστίνη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παροτρύνει για έναν ενωμένο ισλαμικό κόσμο «σαν τούβλα σε ένα τείχος, ειδικά για τη Γάζα», για να προσθέσει πως «η λύση στο πρόβλημα (της Γάζας) έγκειται στην επίτευξη αποτελεσματικής και αποφασιστικής διεθνούς συναίνεσης». «Η Τουρκική Δημοκρατία κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη Γάζα και την Παλαιστίνη, θα συνεχίσει να το κάνει», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Το περασμένο φθινόπωρο, σχηματίστηκε μια ομάδα επαφής από τις χώρες της περιοχής μαζί με τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙC) και τον Αραβικό Σύνδεσμο για να πιέσουν για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την ίδρυση ενός κράτους της Παλαιστίνης κατά μήκος των συνόρων πριν από το 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο ισραηλινός βομβαρδισμός και η χερσαία επέμβαση στη Γάζα έχει σκοτώσει πάνω από 30.000 ανθρώπους και έχει τραυματίσει σχεδόν 72.000 άλλους, με μαζικές καταστροφές και ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

Ο ισραηλινός πόλεμος έχει ωθήσει το 85% του πληθυσμού της Γάζας σε εσωτερικό εκτοπισμό εν μέσω οξείας έλλειψης τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων, ενώ το 60% των υποδομών του θύλακα έχει υποστεί ζημιές ή έχει καταστραφεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο. Μια προσωρινή απόφαση τον Ιανουάριο διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει τις γενοκτονικές πράξεις και να λάβει μέτρα για να εγγυηθεί την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Γάζα. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές πεθαίνουν νεογνά από υποσιτισμό και αφυδάτωση στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν.

Πηγή: Πρακτορείο Αναντολού

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024