Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ο στρατός αναφέρει ότι «εξουδετέρωσαν» Κούρδους αντάρτες στο Ιράκ και τη Συρία

Τουρκία: Ο στρατός αναφέρει ότι «εξουδετέρωσαν» Κούρδους αντάρτες στο Ιράκ και τη Συρία

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε σήμερα αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία, στοχεύοντας 24 στόχους Κούρδων μαχητών, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε σήμερα αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία και κατέστρεψε 24 στόχους Κούρδων μαχητών, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι πολλοί μαχητές «εξουδετερώθηκαν» στην επίθεση.

Οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν στη βόρεια Συρία και στις περιοχές Μετίνα, Χακούρκ, Γκάρα, Ασός και Καντίλ στο βόρειο Ιράκ στις 22:00, τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε το υπουργείο. Σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Χ, το υπουργείο ανέφερε ότι οι στόχοι που επλήγησαν ήταν μεταξύ άλλων σπηλιές, καταφύγια και εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την τουρκική ΜΙΤ, ο Χασάν Σεμπούρι εκπαιδεύτηκε από το Ιράν για να διεξάγει δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών, αναγνώρισης και παρακολούθησης κατά της Τουρκίας

Οι επιχειρήσεις έρχονται αφού εννέα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή, σε συγκρούσεις με το PKK στο βόρειο Ιράκ.

Τι δηλώνουν οι τουρκικές πηγές

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν πως «εξουδετέρωσαν έναν τρομοκράτη» του PKK στη βόρεια περιοχή Σουλαϊμανίγια του Ιράκ, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), σύμφωνα με το TRTworld παρακολουθούσε στενά τις δραστηριότητες του τρομοκράτη Χασάν Σεμπούρι, με την κωδική ονομασία Redur Baz, δήλωσαν οι πηγές την Κυριακή υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω των περιορισμών στην επικοινωνία με τα μέσα ενημέρωσης.

Διαπιστώθηκε ότι εντάχθηκε στην τρομοκρατική ομάδα από το Ιράν το 2023 και εκπαιδεύτηκε για να διεξάγει δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών, αναγνώρισης και παρακολούθησης κατά της Τουρκίας. Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο, η ΜΙΤ «εξουδετέρωσε τον τρομοκράτη» σε μια διασυνοριακή αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή Σουλαϊμανίγια, ανέφεραν οι πηγές.

Η Τουρκία επεμβαίνει συχνά στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ εναντίον των Κούρδων, όμως δεν αντιμετωπίζεται ως επίθεση κατά της εθνικής κυριαρχίας από τις εν λόγω χώρες λόγω της μερικής ή πλήρους αυτονομίας των Κούρδων στις περιοχές αυτές.

Πηγές: ΑΠΕ, ΤΡΤ world

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024