Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κουρδιστάν: 2 νεκροί σε βομβαρδισμό αποδιδόμενο στην Τουρκία

Κουρδιστάν: 2 νεκροί σε βομβαρδισμό αποδιδόμενο στην Τουρκία

Ο τουρκικός στρατός επιβεβαιώνει σε μερικές περιπτώσεις τους βομβαρδισμούς του στο ιρακινό έδαφος, όπου διεξάγει επιχειρήσεις, αεροπορικές και χερσαίες, εναντίον των ανταρτών του PKK.

Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη στην αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν του Ιράκ σε βομβαρδισμό αποδιδόμενο στην Τουρκία, ανέφεραν πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στα σώματα ασφαλείας και ιατρική πηγή στην περιοχή, όπου η Aγκυρα εξαπολύει συχνά πλήγματα εναντίον της κουρδικής ένοπλης αυτονομιστικής οργάνωσης PKK (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, τουρκικά αεροπορικά πλήγματα κατά του PKK στο βόρειο Ιράκ).

Ο τουρκικός στρατός επιβεβαιώνει σε μερικές περιπτώσεις τους βομβαρδισμούς του στο ιρακινό έδαφος, όπου διεξάγει επιχειρήσεις, αεροπορικές και χερσαίες, εναντίον των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και θέσεών του στο αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν και στην οροσειρά Σίντζαρ.

Η Τουρκία έχει εγκαταστήσει δεκάδες στρατιωτικές βάσεις στο Κουρδιστάν

Ο χθεσινός βομβαρδισμός έγινε το βράδυ κοντά στο απομακρυσμένο χωριό Κάφια, στην ορεινή περιοχή Aκρε, στο βόρειο Ιράκ, σε σχετικά μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Τουρκία, είπε η πηγή του AFP στα ιρακινά σώματα ασφαλείας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Δυο πολίτες σκοτώθηκαν και τρίτος τραυματίστηκε σε τουρκικό αεροπορικό βομβαρδισμό», δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι ιατρική ομάδα μετέβη στην τοποθεσία μαζί με συγγενείς των θυμάτων για ν’ ανασυρθούν τα πτώματα.

Από την πλευρά της, ιατρική πηγή ανέφερε πως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό στην περιοχή Aκρε.

Η Τουρκία έχει εγκαταστήσει εδώ και 25 χρόνια δεκάδες στρατιωτικές βάσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν στο πλαίσιο του πολέμου εναντίον του PKK, που διαθέτει επίσης βάσεις μετόπισθεν στην περιοχή.

Θα «εντείνει»

Το Σάββατο, το τουρκικό υπουργείο Aμυνας ανακοίνωσε τον θάνατο τούρκου στρατιώτη σε επίθεση εναντίον τουρκικής βάσης στο βόρειο Ιράκ.

Τουλάχιστον 18 τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε παρόμοιες επιθέσεις τον Ιανουάριο και τον Δεκέμβριο στο βόρειο Ιράκ.

Τον Οκτώβριο ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυε ότι ο στρατός της χώρας του θα «συνεχίσει να εντείνει» τα πλήγματα που εξαπολύει στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον του PKK, που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Aγκυρα και δυτικούς συμμάχους της.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024