Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία ξεκινούν αύριο ναυτικά γυμνάσια στον Κόλπο του Ομάν

Το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία ξεκινούν αύριο ναυτικά γυμνάσια στον Κόλπο του Ομάν

Ναυτικά γυμνάσια με την ονομασία Ναυτική Ζώνη Ασφαλείας 2024 ξεκινούν από κοινού Ιράν, Κίνα και Ρωσία.

Η κύρια φάση της ναυτικής άσκησης 2024 Marine Security Belt στον Ινδικό Ωκεανό, στην οποία συμμετέχουν τα ναυτικά του Ιράν, της Κίνας και της Ρωσίας, πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη 12 Μαρτίου. Μονάδες επιφανείας και αεροπορικές μονάδες του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού, μαζί με ναυτικά σκάφη από την Κίνα και τη Ρωσία, πρόκειται να συμμετάσχουν στην ετήσια ναυτική άσκηση 2024 Marine Security Belt. Επιπλέον, εκπρόσωποι από το Ομάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Πακιστάν και τη Νότια Αφρική θα συμμετάσχουν στο φετινό πολεμικό παιχνίδι.

Πρωταρχικός στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και των αρχών που την διέπουν στην περιοχή. Αποσκοπεί στην ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών, επιδεικνύοντας τη συλλογική τους ικανότητα να στηρίζουν την παγκόσμια ειρήνη και τη θαλάσσια ασφάλεια. Η άσκηση επιδιώκει επίσης να θέσει τα θεμέλια για συνεργατικές προσπάθειες στη διαμόρφωση μιας θαλάσσιας κοινότητας στο μέλλον.

Οι ιρανικές ναυτικές μονάδες έχουν αναλάβει τη διασφάλιση των ναυτικών οδών και την παροχή ασφάλειας για τα εμπορικά πλοία και τα πετρελαιοφόρα

Πρόσθετοι στόχοι περιλαμβάνουν την ενίσχυση της ασφάλειας του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου, την αντιμετώπιση της πειρατείας και της θαλάσσιας τρομοκρατίας, την εφαρμογή ανθρωπιστικών μέτρων, την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τη θαλάσσια διάσωση και την ανταλλαγή επιχειρησιακών και τακτικών εμπειριών. Τον περασμένο μήνα, ο αντιναύαρχος Shahram Irani, διοικητής του ιρανικού ναυτικού, αποκάλυψε στο πρακτορείο ειδήσεων IRIB ότι οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας πρόκειται να πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές ασκήσεις με συμμαχικές δυνάμεις τις προσεχείς εβδομάδες.

Από την αντίστοιχη άσκηση του 2023.

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση

Τότε, ο διοικητής τόνισε ότι το ιρανικό ναυτικό διατηρεί παρουσία στα διεθνή ύδατα από το 2009, με στόχο τη διασφάλιση των θαλάσσιων μεταφορών και την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων και δεξαμενόπλοιων. Επιπλέον, σημείωσε ότι το ναυτικό της χώρας πραγματοποιεί συχνά περιπολίες στον Κόλπο του Άντεν και την Ερυθρά Θάλασσα για την προστασία των γύρω υδάτινων σωμάτων.

Επιπλέον, ο Ιράνι τόνισε ότι οι ιρανικές ναυτικές μονάδες έχουν αναλάβει τη διασφάλιση των ναυτικών οδών και την παροχή ασφάλειας για τα εμπορικά πλοία και τα πετρελαιοφόρα, είτε ανήκουν είτε είναι μισθωμένα από το Ιράν είτε από άλλες χώρες. Πρόσθεσε ότι οι ναυτικές δυνάμεις του Ιράν έχουν κατά καιρούς ανταποκριθεί σε κλήσεις κινδύνου από ξένα εμπορικά πλοία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν τα τελευταία χρόνια έχει επιτύχει πρωτοφανή αυτάρκεια στην κατασκευή σκαφών επιφανείας και υποβρυχίων σκαφών. Έχει επίσης επεκτείνει την παρουσία του στα διεθνή ύδατα για τη διασφάλιση των ναυτικών οδών και την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων και δεξαμενόπλοιων.

Οι ιρανικές ναυτικές δυνάμεις διεξάγουν συχνά στρατιωτικές ασκήσεις με διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας και του Πακιστάν, για να ενισχύσουν την ετοιμότητά τους για μάχη. Έχουν επίσης συμμετάσχει σε κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση της πειρατείας και της θαλάσσιας τρομοκρατίας, ανταλλάσσουν πληροφορίες σε ναυτικές επιχειρήσεις διάσωσης και ανακούφισης, καθώς και στην ανταλλαγή επιχειρησιακής και τακτικής εμπειρογνωμοσύνης για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024