Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Ο αλ-Χούθι της Ansar Allah ανακοίνωσε πως δεν θα κάνουν πίσω στις επιθέσεις τους, καθώς θεωρούν πως ο πόλεμος εναντίον της Γάζας, είναι πόλεμος ενάντια στην Αραβική Ummah ή κοινότητα.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό διάγγελμα από την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, την Κυριακή, ο Αμπντούλ-Μαλίκ αλ-Χούθι δήλωσε ότι οι ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης θα συνεχίσουν την εκστρατεία τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, μετέδωσε η Press TV.

Επαίνεσε τον λαό της Υεμένης για τη διοργάνωση μαζικών συγκεντρώσεων υπέρ της Παλαιστίνης σε ολόκληρη τη χώρα σε εβδομαδιαία βάση. «Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκλίνουν στην πλατεία αλ-Σαμπίν (στη Σαναά) κάθε εβδομάδα, κάνουν σπουδαία και επική δουλειά. Βαδίζουν στο σωστό μονοπάτι. Όσοι δεν έχουν πάρει καμία θέση απέναντι στη σύγκρουση στη Γάζα έχουν φτάσει στην πραγματικότητα στο ναδίρ της απιστίας», επισήμανε ο Χούθι.

Είναι ζήτημα υπερηφάνειας για τους Υεμενίτες να αναγνωρίζονται ως ευγενείς πολεμιστές, με σαφή κατανόηση των δεινών του μουσουλμανικού κόσμο

Ο επικεφαλής της Ansar Allah συνέχισε να χαρακτηρίζει τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις υπέρ της Παλαιστίνης ως εξαιρετικά σημαντική, σημειώνοντας ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στους εχθρούς ότι οι επιχειρήσεις της Υεμένης κατά του Ισραήλ, των πλοίων που συνδέονται με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ερυθρά Θάλασσα απολαμβάνουν ολόθερμη λαϊκή υποστήριξη.

Είναι ζήτημα υπερηφάνειας η αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους, εξηγεί ο αλ-Χούθι

«Είναι ζήτημα υπερηφάνειας για τους Υεμενίτες να αναγνωρίζονται ως ευγενείς πολεμιστές, με σαφή κατανόηση των δεινών του μουσουλμανικού κόσμου και της δυστυχίας του καταπιεσμένου παλαιστινιακού έθνους», δήλωσε ο Σαγιέντ Αμπντούλ Μαλίκ αλ-Χούθι. Επίσης, εξέφρασε τη λύπη του «για την αδράνεια ορισμένων μουσουλμανικών κυβερνήσεων απέναντι στα συνεχιζόμενα ισραηλινά εγκλήματα στη Γάζα», προειδοποιώντας ότι «μια τέτοια προσέγγιση θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε δυσάρεστες συνέπειες για όλους τους μουσουλμάνους παγκοσμίως».

«Αυτό που εκτυλίσσεται στη Γάζα είναι μέρος μιας συνωμοσίας που στοχεύει σε ολόκληρη τη μουσουλμανική Ummah (κοινότητα). Θα βρεθούμε σε μάλλον επικίνδυνη κατάσταση αν δεν επιδείξουμε μεγαλύτερη επαγρύπνηση, δεν κάνουμε ιερό πόλεμο (σ.σ. Τζιχάντ) και δεν αφιερώσουμε σχολαστική προσοχή στις υποθέσεις των μουσουλμάνων», δήλωσε ο ηγέτης της Ανσαρουλάχ. Οι Υεμενίτες έχουν δηλώσει την ανοιχτή υποστήριξή τους στον αγώνα της Παλαιστίνης κατά της ισραηλινής κατοχής από τότε που το καθεστώς εξαπέλυσε έναν καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, αφού τα παλαιστινιακά κινήματα αντίστασης της περιοχής πραγματοποίησαν την αιφνιδιαστική επιχείρηση Πλημμύρα του Άλ-Άκσα. Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης έχουν δηλώσει ότι δεν θα σταματήσουν τα αντίποινα.

Οι θαλάσσιες επιθέσεις έχουν αναγκάσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές και πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου να αναστείλουν τη διέλευση μέσω μιας από τις σημαντικότερες θαλάσσιες εμπορικές οδούς του κόσμου. Τα δεξαμενόπλοια αντ’ αυτού προσθέτουν χιλιάδες μίλια στις διεθνείς ναυτιλιακές διαδρομές πλέοντας γύρω από την αφρικανική ήπειρο, αντί να περάσουν από τη διώρυγα του Σουέζ.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024