Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χανιά: Ο καθηγητής που χειροδίκησε εναντίον μαθητών του ισχυρίζεται ότι ήταν «αστεϊσμοί»

Χανιά: Ο καθηγητής που χειροδίκησε εναντίον μαθητών του ισχυρίζεται ότι ήταν «αστεϊσμοί»

Δεν υπάρχουν τέτοια αστεία λέει ο διευθυντής B/μιας Εκπαίδευσης - «Δεν είχαμε ενημερωθεί για προηγούμενα περισταστικά όπως έπρεπε»

«Αστεϊσμοί» ισχυρίστηκε ότι ήταν η χειροδικία εναντίον μαθητών του ο καθηγητής στα Χανιά, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Δεν υπάρχουν τέτοιοι αστεϊσμοί – Δυστυχώς μας πρόλαβαν οι εξελίξεις» λέει ο διευθυντής Β/μιας Εκπαίδευσης

Ο καθηγητής συνελήφθη ύστερα από καταγγελίες γονέων για σειρά επεισοδίων, σύμφωνα με τις οποίες ο καθηγητής χρησιμοποιούσε βία και προσβολές κατά των παιδιών στη διάρκεια του μαθήματος.

«Έκαναν καταγγελία οι γονείς στην αστυνομία και τον συνέλαβαν. Αυτό που αναφέρεται είναι ότι φέρεται να χειροδίκησε σε κάποιους μαθητές στην πρώτη τάξη και ισχυρίστηκε ότι ήταν αστεϊσμοί», είπε ο κ. Χριστοδουλάκης μιλώντας στο MEGA.

Η διευθύντρια δεν ενημέρωσε ως όφειλε

Ο κ. Χριστοδουλάκης συνέχισε λέγοντας ότι είπε στη διευθύντρια του σχολείου ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι αστεϊσμοί και να εγκαλέσει τον εκπαιδευτικό αφενός και αφετέρου να τον φέρει στο γραφείο του για να τον επιπλήξει εκείνος όπως πρέπει.

«Ωστόσο μας πρόλαβαν οι εξελίξεις» προσθέτει συμπληρώνοντας: «Ζήτησα την αναφορά της διευθύντριας και γι’ αυτά που αναφέρει δεν είχαμε κάποια ενημέρωση μέχρι τώρα. Γράφει και περιστατικό που είχε γίνει νωρίτερα».

«Δεν είχαμε ενημέρωση νωρίτερα όμως εμείς. Δεν λέω ότι ήθελε να το αποσιωπήσει, προς Θεού, αλλά έπρεπε να ενημερωθούμε κι εμείς ως αρμόδια αρχή» συνεχίζει.

«Ας πούμε, αν άλλα περιστατικά είχε αντιληφθεί η διευθύντρια, κάποιες κακές κινήσεις του εκπαιδευτικού στην τάξη, δεν μας ενημέρωσε εμάς ως, θεωρητικά, όφειλε. Ενημερωθήκαμε αφού είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι, αλλά όχι για τα προηγούμενα συμβάντα» καταλήγει ο κ. Χριστουδουλάκης.

Κρίθηκε ένοχος

Η υπόθεση του εκπαιδευτικού που αφορούσε σωματική βλάβη αδύναμων προσώπων, παράνομη βία και απειλή κατ’ εξακολούθηση, εκδικάστηκε στο Αυτόφωρο, όπου ο εκπαιδευτικός κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή ενός έτους φυλάκισης με αναστολή.

Εκτός από την 12μηνη φυλάκιση, του επιβλήθηκε και ο όρος της υποχρεωτικής παρακολούθησης προγράμματος συμβουλευτικής.

Για την υπόθεση του καθηγητή είχαν καταθέσει η διευθύντρια του σχολείου στο οποίο υπηρετεί καθώς και μία ψυχολόγος οι οποίες παραδέχτηκαν ότι του είχαν γίνει συστάσεις.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024