Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
1.900 δολάρια για να κάνετε σεξ σε αεροπλάνο;

1.900 δολάρια για να κάνετε σεξ σε αεροπλάνο;

«Οι οργασμοί εντείνονται λόγω της χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης, ενώ η αίσθηση του κινδύνου διεγείρει πολλούς» λέει η ψυχολόγος Lara Ferreiro.

Το σεξ κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν είναι πλέον ένα «πρόστυχο» μυστικό: στις μέρες μας, οι εταιρείες διοργανώνουν ταξίδια που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν την είσοδό σας στο λεγόμενο «κλαμπ των υψηλών μιλίων».

Mια μελέτη του 2016 από την JetCost – μια εφαρμογή που συγκρίνει προσφορές πτήσεων, ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων – διαπίστωσε ότι το 14% των Ισπανών μελών του πληρώματος καμπίνας έχουν κάνει σεξ με επιβάτη σε αεροπλάνο, ποσοστό που αυξάνεται στο 21% όταν ρωτήθηκαν για ερωτικές σχέσεις με άλλα μέλη του πληρώματος

Αλλά αν αυτές οι κρυφές συναντήσεις είναι το φόρτε σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους νόμους των χωρών στις οποίες είναι καταχωρημένο το αεροπλάνο σας.

«Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν μόνο δύο άτομα»

Τον Σεπτέμβριο, ένα ζευγάρι Βρετανών συνελήφθη όταν η πτήση τους προσγειώθηκε στην Ίμπιζα: τους έπιασαν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις στην τουαλέτα του αεροπλάνου. Το φλερτ κατέληξε στα μέσα ενημέρωσης, το «δαιμόνιο» ζευγάρι στα χέρια της δικαιοσύνης και η μοίρα τους στα social media, χάρη στους διάφορους απαράδεκτους συνεπιβάτες που κατέγραψαν τη στιγμή που η αεροσυνοδός άνοιξε την πόρτα της τουαλέτας.

«Η αδρεναλίνη μπαίνει στο παιχνίδι, είναι η ορμόνη του κινδύνου και είναι εξαιρετικά εθιστική, καθώς εντείνει τις σωματικές και συναισθηματικές αισθήσεις», λέει η ψυχολόγος Lara Ferreiro

Υπάρχει όμως κάποιος ειδικός κανονισμός ή ένα εγχειρίδιο συμπεριφοράς που προβλέπει ένα πρωτόκολλο για τα πληρώματα των αεροπλάνων στην περίπτωση ενός ζευγαριού που αποφασίζει ότι το αεροπλάνο του είναι το ιδανικό μέρος για να κάνει έρωτα;

Η Anantxa, μια 32χρονη αεροσυνοδός, λέει: «Όχι ακριβώς. Αν βρίσκονται στην τουαλέτα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν μόνο δύο άτομα, επειδή υπάρχουν μόνο δύο μάσκες [οξυγόνου] [σε περίπτωση αποσυμπίεσης της καμπίνας].

Υπήρξαν φορές που τρία άτομα προσπάθησαν να μπούν στην ίδια τουαλέτα, μας συνέβη σε μια πτήση μεταξύ Μαδρίτης και Σάντο Ντομίνγκο. Αυτό που κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να τους καλούμε ευγενικά να επιστρέψουν στις θέσεις τους, για τη δική τους ασφάλεια», λέει στην εφημερίδα EL PAÍS.

«Η βαλίτσα μου ήταν σαν ένα ταξιδιωτικό sex shop»

Mια μελέτη του 2016 από την JetCost – μια εφαρμογή που συγκρίνει προσφορές πτήσεων, ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων – διαπίστωσε ότι το 14% των Ισπανών μελών του πληρώματος καμπίνας έχουν κάνει σεξ με επιβάτη σε αεροπλάνο, ποσοστό που αυξάνεται στο 21% όταν ρωτήθηκαν για ερωτικές σχέσεις με άλλα μέλη του πληρώματος.

Όμως, η λαϊκή κουλτούρα έχει προσδώσει μια ορισμένη μυστικοπάθεια στο σεξ σε «μεγάλο υψόμετρο».

Στο Rich and Famous (1981), αυτό παρουσιάστηκε ως λαμπερό. Στο Snakes on a Plane (2006) ήταν συναρπαστικό, και στο 365 Days (2020) ήταν διεγερτικό, επιθυμητό. Μια πρώην αεροσυνοδός ονόματι Mandy Smith, η οποία εργαζόταν για τη Virgin, την αεροπορική εταιρεία του Richard Branson, κατέστησε σαφές στα απομνημονεύματά της Cabin Fever ότι το σεξ στο αεροπλάνο δεν περιορίζεται καθόλου στον κόσμο της φαντασίας. «Η βαλίτσα μου ήταν σαν ένα ταξιδιωτικό sex shop», εξομολογήθηκε στο βιβλίο.

«Μόλις μπήκατε στο κλαμπ των υψηλών μιλίων»

Για να γίνετε μέλος του λεγόμενου κλαμπ των υψηλών μιλίων, δεν χρειάζεται να πιλοτάρετε αεροπλάνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανέβεις στο αεροπλάνο με έναν συνεπιβάτη και να έχεις σεξουαλικές σχέσεις, τουλάχιστον μία φορά. Το κλαμπ έχει μάλιστα τη δική του ιστοσελίδα, όπου όσοι έχουν αποφασίσει ότι ο οργασμός είναι καλύτερος στον αέρα μοιράζονται περήφανα τις εμπειρίες τους.

Μια γυναίκα με το όνομα Mrs Poppy λέει ότι η πρώτη της φορά σε αεροπλάνο ήταν με τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν και ο κυβερνήτης της πτήσης.

«Πήγαινα στη Φρανκφούρτη από το Colombo με τα τρία μου παιδιά και τον σύζυγό μου. Πάντα άκουγα [για] ανθρώπους που έκαναν σεξ στο αεροπλάνο και ήταν το όνειρό μου να ζήσω την περιπέτεια του έρωτα στα 35.000 πόδια. Για καλή μας τύχη [sic] είχαν την ανάπαυση του πληρώματος που κάθε πιλότος [πήρε] για να ξεκουραστεί για λίγες ώρες… Αυτός έκανε τον πρώτο γύρο […] Κάναμε καταπληκτικό σεξ. Πιστέψτε με, με 300 επιβάτες στο αεροσκάφος έπρεπε να αλλάξω τον ήχο της «μουσικής» μου γιατί έπρεπε να είμαστε αξιοπρεπείς με απρεπή τρόπο. Χαίρομαι που έζησα την εμπειρία του έρωτα σε πτήση», γράφει.

Η Κρις Τζένερ προτίμησε να πει την ιστορία της απευθείας στο Cosmopolitan. «Ήμουν με [το σύντροφο της, που αργότερα θα έκανε come out ως τρανς γυναίκα, την Κέιτλιν Τζένερ] σε ένα αεροπλάνο στην πρώτη θέση. Μπήκαμε στο κλαμπ των υψηλών μιλίων και νομίζαμε ότι τη γλιτώσαμε.

Κάναμε σεξ στην τουαλέτα και βγήκαμε και κανείς δεν είπε τίποτα. Στο τέλος της πτήσης, η αεροσυνοδός είπε στο μικρόφωνο: «Συγχαρητήρια, κύριε και κυρία Τζένερ! Μόλις μπήκατε στο κλαμπ των υψηλών μιλίων. Είμαστε τόσο περήφανοι για εσάς και αποφασίσαμε να σας δώσουμε ένα μπουκάλι σαμπάνια! Yay! Δεν μπορούσα να είχα κουλουριάσει περισσότερο [καθώς καθόμουν] στη θέση μου. Ήμουν ταπεινωμένη».

«Η αίσθηση του κινδύνου διεγείρει πολλούς»

Αλλά γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σεξ σε μια τουαλέτα αεροπλάνου, έναν εκ των προτέρων μικρό και άβολο χώρο, είναι ιδανικό;

«Η αδρεναλίνη μπαίνει στο παιχνίδι, είναι η ορμόνη του κινδύνου και είναι εξαιρετικά εθιστική, καθώς εντείνει τις σωματικές και συναισθηματικές αισθήσεις», λέει η ψυχολόγος Lara Ferreiro. «Οι οργασμοί εντείνονται λόγω της χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης, ενώ η αίσθηση του κινδύνου διεγείρει πολλούς».

Οι λεγεώνες των ανθρώπων που φαντασιώνονται ότι κάνουν σεξ «στα ύψη» είναι τόσες πολλές, που υπάρχουν πλέον εταιρείες που έχουν δημιουργηθεί για να εκμεταλλευτούν τις επιθυμίες τους.

Η πιο γνωστή είναι η Love Cloud, μια εταιρεία που προσφέρει πτήσεις (προς το παρόν μόνο στο Λας Βέγκας) για να γιορτάσουν γάμους, επετείους, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γενέθλια ή άλλες «ειδικές περιστάσεις».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, παρέχει «μια αποκλειστική απόδραση στα σύννεφα, παρέχοντας ένα γαλήνιο σκηνικό για να ξεδιπλωθεί ο έρωτας». Τα τρία πακέτα της κυμαίνονται από 995 δολάρια για μια πτήση 30 λεπτών έως 1.895 δολάρια για μια πτήση μίας ώρας.

Κάθε επιβάτης λαμβάνει μια κάρτα και ένα πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από τον πιλότο που δείχνει ότι είναι πλέον μέλος του κλαμπ των υψηλών μιλίων. Αν στο παρελθόν το σεξ στο αεροπλάνο ήταν κάτι που έπρεπε να κρατήσετε μυστικό, σήμερα σημαίνει παρασημοφόρηση.

*Mε πληροφορίες από: El Pais | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Snakes on a Plane | New Line Cinema | ΙΜDb

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024