Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός να χαρείτε: Η σεξουαλική ύφεση έληξε

Καιρός να χαρείτε: Η σεξουαλική ύφεση έληξε

Νέα έρευνα δείχνει ότι το 20 % της Gen Z κάνει πλέον σεξ καθημερινά - αλλά τι είναι αυτό που προκάλεσε αυτή την ξαφνική αύξηση;

Τα τελευταία χρόνια, η επικρατούσα άποψη ήθελε την Gen Z να μισεί το σεξ. Μισούμε να το βλέπουμε και μισούμε να το κάνουμε. Αλλά τώρα, νέα έρευνα από την eHarmony δείχνει ότι η σεξουαλική ύφεση της Gen Z έχει τελειώσει.

Το 57% λέει ότι είναι επειδή νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, το 38% λέει ότι είναι επειδή καταβάλλει συνειδητή προσπάθεια να δώσει προτεραιότητα στο σεξ, ενώ το 35% λέει ότι είναι επειδή είναι λιγότερο αγχωμένο

Η πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι τόσο η Gen Z όσο και οι Millennials που έχουν σχέσεις κάνουν περισσότερο σεξ, με το 20% της Gen Z να κάνει σεξ καθημερινά, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ όλων των γενεών.

Επιπλέον, το 61% της Gen Z δηλώνει ότι απολαμβάνει να είναι «σεξουαλικά περιπετειώδες» με έναν σύντροφο.

Συνολικά, οι άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση αναφέρουν ότι κάνουν σεξ τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, με αύξηση από 31% το 2023 σε 35% το 2024.

Το 21% των ανδρών έχει πει ψέματα για την εκπαίδευσή του σε μια εφαρμογή, σε σύγκριση με μόλις το 5% των γυναικών

Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε κάποια «εσωτερική αλλαγή»: Το 36% της Gen Z κάνει περισσότερο σεξ τώρα απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Είναι αυθεντικοί;

Υάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτή την ξαφνική αύξηση της σεξουαλικής δραστηριότητας. Το 57% λέει ότι είναι επειδή νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, το 38% λέει ότι είναι επειδή καταβάλλει συνειδητή προσπάθεια να δώσει προτεραιότητα στο σεξ, ενώ το 35% λέει ότι είναι επειδή είναι λιγότερο αγχωμένο. Επιπλέον, το 17% της Gen Z αναφέρει ότι έκανε περισσότερο σεξ τον τελευταίο χρόνο επειδή ξεκίνησε θεραπεία.

Η έκθεση της eHarmony έριξε επίσης φως στην περίπλοκη στάση της Gen Z απέναντι στα ραντεβού. Το 58 % της Gen Z έχει χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή μια εφαρμογή γνωριμιών, και όμως πολλοί χρήστες εφαρμογών γνωριμιών αισθάνονται δυσαρεστημένοι με την εμπειρία τους. Το 76 % των singles της Gen Z πιστεύει ότι οι άλλοι είναι μόνο «κάπως αυθεντικοί» ή «καθόλου αυθεντικοί» στις εφαρμογές γνωριμιών.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι αυτοί οι φόβοι δεν είναι αβάσιμοι, καθώς το 37% όλων των singles αναφέρουν ότι δεν είναι αυθεντικοί ή είναι ελάχιστα αυθεντικοί στις εφαρμογές γνωριμιών. Ειδικότερα, το 21% των ανδρών έχει πει ψέματα για την εκπαίδευσή του σε μια εφαρμογή, σε σύγκριση με μόλις το 5% των γυναικών.

*Mε πληροφορίες: Dazed | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Love | Gaspar Noe

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024